Mozna reseni spousteni klipu v Abletonu bez pouziti mysi

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 01 kvě 2008 02:27

V Brne v Audioteku maji tedka predelanou prodejnu a maji tam vystaveno par techhle malych kontroleru delanych primo pro Ableton
http://faderfox.de/
chtlo by to tak zkobinovat dva, jinak zadny zazrak. Chtelo by to vic ovladacich prvku za ty penize.
Obrázek

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 02 kvě 2008 01:19


Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 02 kvě 2008 02:52

Kenton Danny Mac DM-01 - paradicka, uplna novinka. Levny urcite nebude.
Obrázek
Naposledy upravil(a) peteness dne 02 kvě 2008 03:02, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 02 kvě 2008 02:58

M-audio X session za 2490,-(!).....mozna spis k Traktoru
http://www.dj-obchod.cz/katalog/control ... ch=m-audio

Obrázek

Sonority
Příspěvky: 209
Registrován: 06 led 2005 11:50

Příspěvek od Sonority » 03 kvě 2008 02:21

Zminka o tech kontrolerech (x-session, DM-01, Mawzer, Faderfox) je ciste offtopic (coz me vubec nevadi, jen to chci chapat), nebo resi nejak tema threadu? Pokud ano, byl byl moc rad, kdyby jednotlivi autori napsali vic info..jak to resi. A pokud neresi, tak aspon jake jsou moznsti tech kontroleru oproti jinym. Preci jen..knoby, tlacitka fadery..umi to kazdej kontroler. Tak v cem jsou zajimave prave tyhle? U Mawzer to chapu.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12768
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 03 kvě 2008 09:26

peteness píše:Kdyz tak o tom meditujete, ktery kontroler je podle vas nejvhodnejsi k Abletonu?
Junkie pouziva Xone 3D. Ten ale stoji 54 tisic, to nedam :)
imho jednozsnacne BITSTREAM :-) teda nie ze by som si chcel prihrievat polievocku :D ale rozlozenim prvkov jednoznacne :)

sak aha, cisty ableton :)
Obrázek

a ako doplnok k nemu by som este zapojit TRIGGERFINGER pretoze jedineho co je na bitstreame malo su buttony :-)

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 03 kvě 2008 11:51

Sonority: sorry, trochu jsem se rozjel s tema fotkama :) Spousteni klipu v Abletonu to zrovna neresi, ale vyhody kazdeho z nich jsou prece jasne. Jako tezko se to asi vysvetluje nekomu, kdo zatim moc neinvestoval do harwaru. Kdo ty znacky ale sleduje a ma uz s nima nakou zklusenost, tak vi treba ze Kenton je sakra jina kvalita provedeni nez CME. Ten M-audio kontroler mi zas prisel zajimavy kvuli cene. No a vsechny jsou narzeny rovnou pro Ableton. Tzn staci nacist soubor a hlavni parametry jsou nastaveny......A treba pro me osobne je dost dulezite, aby tech ovladacich prvku nebylo zbytecne moc a blbe rozmistenych. K cemu je dobre, ze to ma spostu "moznosti", kdyz se v tom ztratim?

Nevim. Musim takhle vzdycky vsecko vysvetlovat a obhajovat?

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 10 čer 2008 13:44

No ja pouzivam Novation Remote SL 37 - akorat 300 smycek fakt nemam, max. tak 8 a ty namapovavam na touchpady
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 10 čer 2008 14:32

audio cubes

Sonority
Příspěvky: 209
Registrován: 06 led 2005 11:50

Příspěvek od Sonority » 10 čer 2008 18:12

http://www.percussa.com/index.php?p=demos to je todle? Nejak si nedokazu predstavit, ze si pamatuju vsechny kombinace a prirazeni clipu.

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 11 čer 2008 09:24

sonority: musis bystrit svou mysl :) i stredne cvicena opice by to zvladla :)

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 11 čer 2008 10:30

Brooklyn / juanita juarez píše:kamarad mi od nich ukazoval tohle, hodne zajimavy (a docela levny): http://www.novationmusic.com/news/noctu ... amm_movie/
tak nevypadá to špatně a zdá se, že s tím jejich automapem jdou pořád dál, ale zase místo RemoteSL nebo ZeroSL bych to nechtěl...absence displeje, který je přesunut do softwaru na monitor (i když asi pěkného softwaru, transparentní okna atd.) se mi taky moc nelíbí...jako jediný kontroler bych to vážně nechtěl...
do Remote bych šel, jenže je to celkem drahé a navíc jsem to taky ještě ani neviděl na živo...stejně bych jednou spíš chtěl kontrolér, který bude mít všechno, od faderů, přes knoby, tlakově citlivé plochy, displeje, až po motorizované fadery (a třeba i moto knoby - kvůli tomu, aby se vše dalo přesně do polohy, ve které to má být)...zatím není nic, co by mělo všechno, hlavně s těma displejema je potíž...

Sonority
Příspěvky: 209
Registrován: 06 led 2005 11:50

Příspěvek od Sonority » 11 čer 2008 13:10

Lupo: tak na tech 6x6 kombinaci by to mozna este slo. Ale 300 klipu si do tech kostek nenarvu. A partu stredne cvicenejch opic bych si nemohl dovolit sebou porad tahat. V tuzemsku by se to jeste dalo zvladnout, ale pres hranice uz by s tim jiste byly problemy.

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 11 čer 2008 14:08

sonority: ja bych ted par opic potreboval :)

Sonority
Příspěvky: 209
Registrován: 06 led 2005 11:50

Příspěvek od Sonority » 11 čer 2008 15:48

LUPO: coz takhle si zalozit vlastni vlakno s opickama..?

Odpovědět