Mozna reseni spousteni klipu v Abletonu bez pouziti mysi

Ostatní audio software, obecná diskuse
Sonority
Příspěvky: 209
Registrován: 06 led 2005 11:50

Mozna reseni spousteni klipu v Abletonu bez pouziti mysi

Příspěvek od Sonority » 25 dub 2008 22:41

jak spoustite klipy (midi a audio smycky) v session view v Abletonu pri zivem/Dj hrani?

Rad bych nasel nejake uspokojive reseni. Klasicky ableton nabizi moznost kazdy konkretni klip namapovat na konkretni klavesu komplu, nebo konkretni midi prvek na kontroleru. Jake ale je mozne reseni pri velkem poctu klipů, treba 300 v jednom *.als souboru. Mysi je to prilis krkolomne, v rychlosti prace pri vystoupeni to jen zdrzuje, zvlast kdyz jich je treba pustit vic naraz (nemyslim moznost spusteni celeho "řádku" tim trojuhlenikem vpravo).

je na to nejakej figl? Treba ze by se (v pripade osmi audio/midi kanalů) pouzilo osm tlacitek a kazde by spustilo dalsi klip v prislusnem kanalu a podobne. jak to resite vy?

Sonority
Příspěvky: 209
Registrován: 06 led 2005 11:50

Příspěvek od Sonority » 27 dub 2008 12:47

Nikdo neresi?

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 27 dub 2008 13:23

no 300 klipu mit namapovenejch je asi neresitelny....
ja to resim mysi (taky mi to obcas dela problem ale da se zvyknout) anebo ze to mam pripraveny po radkach a spustim cely radky postupne a akorat to mixuju controlerem ....

jinak by slo pouzit treba m audio trigger finger ... ten ma 16 padu + x bank... takze pak staci ty pady prepinat po bankach...

Sonority
Příspěvky: 209
Registrován: 06 led 2005 11:50

Příspěvek od Sonority » 27 dub 2008 13:56

Aha, jo tohle by se dalo pouzit, kdyz o tom premyslim, mohl bych pouzit i muj BCR2000, ma taky 16 tlacitek a hromadu bank. Jen je porad problem v tom, ze si musim pamatovat na kterem tlacitku a bance mam ktery z mnoha klipu, nebo si to napsat vedle na papir, nebo primo do jmena klipu si tam napsat nejakej kod (T6 B18) coz je zase takove neprilis uzivatelsky privetive. Kdyby byl aspon nejakej kontroler s displejem u tlacitek.
Skoda ze to sam neresi ableton nejak, ani v nove 7 verzi tam moc noveho pro zive hrani neni.
Neche se mi moc verit ze by vsichni hudebnici spousteli klipy mysi. Je to ta uplne nejzakladnejsi vec z abletonu pri hrani.

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 27 dub 2008 13:56

se divim, ze jeste neimplementovali moznost, ze by clovek mysi oznacil x klipu a pak jednim klikem by se ty vybrany klipy spustily. (nebo by treba bylo super, moznost to delat tretim tlacitkem na mysi. kliknes treti tlacitko a drzis, pak oznacis tahem pocet klipu a pak jen play)

Sonority
Příspěvky: 209
Registrován: 06 led 2005 11:50

Příspěvek od Sonority » 27 dub 2008 14:30

Moznosti je tam asi hodne, co s tim. I treba v samotnem policku klipu je dost prostoru (pripadne by se dal zvetsit) na dalsi tlacitka (treba reverse, atd), ktere by se daly pouzit. Ableton ma na strankach i forum, kam lidi maji psat, co by chteli v dalsi verzi. Pro verzi 7 tam bylo spousta praktickych napadu od uzivatelu, ale naprosta vetsina se pak v nove verzi neobevila.

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK » 27 dub 2008 19:55

tak tohle by se mi taky hoodne hodilo.. stacilo by mi, aby slo na tlacitko na bcr namapovat to aby se mi aktualni midi smycka zastavila a zacla hrat ta pod ni sloupecku. tohle asi taky nejde, co? aspon se mi to nikde najit nepodarilo:(

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 27 dub 2008 20:07

Sonority> kontroler s displejem u tlacitek (nad tlacitkama) je Novation Remote SL, so check it...mel by snad spolupracovat i s Abletonem...o jinym nevim...nejaky, asi o dost drazsi budou, ale nevim jaky...no a sice taky nevim jiste, jestli Remote SL popisuje i tlacitka, ale je to mozny, na tlacitka obecne se dost se*e u tech levnejch masinek...ja nez ty moje naprogramoval tak, aby to slo jak ma, trvalo mi to dva mesice a ctyri konzultace s panem Jirsakem z Disku...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12784
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 27 dub 2008 22:58

podla mna by uplne stacilo keby tam implementovali taku jednoduchu vec, ze by sa dalo scrollovat hore/dole - vpravo/vlavo v tom gride clipov - a vzdy ten selectnuty klip (selectnuty v zmysle - priesecny vertikalnej a horizontalnej ciary) by sa spusil nejakym triggerom (klavesa, midi event) - tym by odpadla nutnost misi a dalo by sa to pekne ovladat trebars sipkami hore dole vpravo vlavo a spustat/zastavovat medzernikom

Sonority
Příspěvky: 209
Registrován: 06 led 2005 11:50

Příspěvek od Sonority » 28 dub 2008 00:08

Jindy2: Ondrash psal v jinym foru, ze popsat si tlacitka na Remote SL nejde. Je tam jen "ON/OFF" implicitne.

dendy: to by urcite pomohlo, ony to uz sipky na klavesach umi si na klipy najet a spustit enterem, ale neni to ono. Aspon kdyby se ten pohyb sipek dal hodit na kontroler. na Edirol UR-80 ( http://www.roland.com/products/en/UR-80/index.html )mam primo tlacitka ve tvaru sipek, ale netusim jak to tam dostat.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12784
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 28 dub 2008 08:07

Sonority: jojo tak som to myslel keby sa to dalo nahodit na kontroler - ja mam napr. Bitstream 3X kde je taky pekny joistick ktory by sa na to krasne hodil :)

Sonority
Příspěvky: 209
Registrován: 06 led 2005 11:50

Příspěvek od Sonority » 28 dub 2008 11:43

Asi idealni by na to byl notbuk s touchscreenem s moznosti sahat na to vic prstama zaraz. By to vyresil elegantne, i daslich x problemu. Ale to je zase moc drahe ne?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12784
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 28 dub 2008 11:45

notebook s multitouschcreenom hlavne zatial neexistuje ... existuje nejaky samozstatne touscreen based kontroler (niekde tu je link na ezone) ale to je nechutne drahe ...

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 01 kvě 2008 01:33

Kdyz tak o tom meditujete, ktery kontroler je podle vas nejvhodnejsi k Abletonu?
Junkie pouziva Xone 3D. Ten ale stoji 54 tisic, to nedam :)
Obrázek

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 01 kvě 2008 01:43

Jindy2 píše:Sonority> kontroler s displejem u tlacitek (nad tlacitkama) je Novation Remote SL, so check it...mel by snad spolupracovat i s Abletonem...o jinym nevim...nejaky, asi o dost drazsi budou, ale nevim jaky...no a sice taky nevim jiste, jestli Remote SL popisuje i tlacitka, ale je to mozny, na tlacitka obecne se dost se*e u tech levnejch masinek...ja nez ty moje naprogramoval tak, aby to slo jak ma, trvalo mi to dva mesice a ctyri konzultace s panem Jirsakem z Disku...
zrovna o tomhle novationu premejslim, nic podobnyho jsem neobjevil.

kamarad mi od nich ukazoval tohle, hodne zajimavy (a docela levny): http://www.novationmusic.com/news/noctu ... amm_movie/

Odpovědět