Native Instruments - Komplete 7

Ostatní audio software, obecná diskuse
a.tom.x

Re: Native Instruments - Komplete 7

Příspěvek od a.tom.x »

Tak proti všem dorým hardware zvyklostem mám Kore 2 + Mouth + Finger + celou tu hromadu playerů.

Zatím postřehy:

Kore 2
- slušně provedenej MIDI kontroler
- milá možnost integrovat programy z jednotlivých pluginů do jedné knihovny (jenom to listování je trochu nepříjemné, člověk pořád musí používat myš, kdyby to umělo některé věci přímo z kontroleru byl bych raději)
- nasaje si všechny pluginy a jejich paramtery a namapuje na knoby + napíš popisky na displeji co jednotlivé knoby editují (bohužel ne vždy zafunguje optimálně, zejména některé free produkty v tom mají dost bordel), ale jinak vyhovující (škoda, že to Cubase neumí s Mackie C4)
- zvuková knihovna Kore library - divné, zatím jsem tam nenašel nic co by mě vyloženěn přesvědčilo. Bicí sady divně "duté", basy a synth zvuky HW nenahradí, snad nějaké plochy, by šly
- efekty - spíš úlety všeho druhu (viz Finger), dynamiku, reverby a delaye asi ne
- celkově spíše pozitivní dojem, ale jako synth to co je v knihovně v žádném případě

večer bude pokračovat Mouth a Finger
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Tak Finger i Mouth mě docela baví. Kore knihovna i nadále spíš průměr.

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Tak další víkend s NI.

Reaktor je velmi použitelný na různé filtry, granlátory a prznění zvuku. Oscilátory zatím spíše jako modulační zdroje pro audio lezoucí zvenku.

Zbytek zvukově podprůměr. Je to divně placaté, chybí mi něco ve středech a v "nižších výškách", basy jsou zase trochu dokopnuté. Zvláštní, že něco podobného mám se zvukovou knihovnou samplů pro Maschine. Všechno co dodalo NI jako samply jsem prakticky zlikvidoval a nahradil samply z vlastních knihoven. Co mě překvapuje, že moje vlastní samply třeba SCI TOM/Drumtraks, TR808 a pod. nebo i z koupených CD wavů hrají normálně tak jak bych očekával. tj. není rozdíl proti hardware co mi stojí fyzicky vedle, ale to co dodalo NI mi v řadě případů prostě nezní. jak kdyby to bylo nasamplované na divném převodníku nebo tam byla komprese. Zvláštní. Možná je to taky o přizpůsobení zvuku lidem s lacinými převodníky, aby to na nich znělo dobře a jako hi-fi. To pak více méně platí pro všechno co je nasamplované v Komplete.

VSTi synth zvuky mě pak většinou nebaví, zajímavé jsou některé plochy nebo SFX, ale standard bread and butter bych nepoužil. Zase třeba mám-li porovnat s Arturiím zvukem (a mám jenom ten player co byl k masteru od Yamahy) tak Arturia je taková víc komerčně líbivá zaefektovaná, ale hraje ještě hůř, tohle nejde tak úplně po povrchu, nicméně stejně tomu něco chybí.

Fajn je rychlost práce + mapování v Kore2. Pod Kore pouštím prakticky všechny pluginy se kterými chci kroutit. Průšvih je, že presety se objeví v Kore knihovně a ne v samotném GUI pluginu, takže preset hledám v celkové Kore knihovně a vyžaduje to pár kliků navíc. Zmizí ten horní rámeček se seznamem a knihovnou co je v Cubase pokud pouštím plugin přímo. To by stálo za úvahu - přímý přístup k presetům z GUI pluginu běžícího po Kore.

Odpovědět