Nejlepsi VST na "kratke verby"

Ostatní audio software, obecná diskuse
Jindy

Příspěvek od Jindy »

Neural_I: no tak to je dobrý že ti to jde na high...mě to ve fruity nejde na high, skoro ani na medium...takže to provozuješ v cubase jo?

Jindy

Příspěvek od Jindy »

Neural_I: no dobré ten pokus, velmi úderné jak si říkal...docela bych chtěl ten kopák, potažmo celou tu bicí sadu kterou si použil, páč kvalitní bicí mi docela schází...co je to zač? (nemám rád ty kopáky do kterých lezou výšky, což ten co si použil právě splňuje) jinak taky mám pár ukázek s wizooverb2, ale aplikoval sem ho na synth (Z3TA), který se díky tomu víc rozleze do prostoru a získá trochu jiný výraz. kdyžtak to sem taky pak nahraju...

Poshook

Příspěvek od Poshook »

mne sa ten dozvuk v ukazke nepaci

wir

Příspěvek od wir »

ja mozem wizooverb tiez len a len doporucit. Pouzivam ho na vetsinu veci <4s , artsacoustic na dlhe >8s-18s verby a impulzy na rozne zafarbenia. podla chuti :)

z toho co som doteraz pocul sa mi najviac pacia reverby eventide.
http://ftp.missingtoast.com/edemo/h8kdemo.mp3
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

aum generator

Příspěvek od aum generator »

ja si nemozem pomoct, ale prijde mi dost divne pouzivat convolution algoritmus na modelovanie kompresorov. to akoze pouzit z nich len "farbu" a potom to este komprimovat zvlast?
nerozumiem tomu moc / neviem si predstavit akym sposobom moze convolution algoritmus komprimovat zvuk.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

aum generator : focusrite ma na convolucii postaveny Liquid Channel , ktory emuluje preampy , kompresory .. proste rozny HW gear ..

Poshook

Příspěvek od Poshook »

aum generator píše:ja si nemozem pomoct, ale prijde mi dost divne pouzivat convolution algoritmus na modelovanie kompresorov. to akoze pouzit z nich len "farbu" a potom to este komprimovat zvlast?
nerozumiem tomu moc / neviem si predstavit akym sposobom moze convolution algoritmus komprimovat zvuk.
tiez by ma zaujimalo, ako to funguje...

aum generator

Pytkin: ok. preampy chapem - tam staci emulovat "farbu". (v podstate nieco na styl filtru)...kompresory mi nejdu do hlavy. (ak by tu bol niekto kto chape matematicky zaklad konvolucie a vie ako pomocou toho robit kompresiu, tak by som bol velmi vdacny)

wir

Příspěvek od wir »

Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

aum generator

aha...takze v podstate je to dost iny algoritmus. tak to dava zmysel (narozdiel od sialencov co si robia impulzy z uplne akychkolvek druhov efektov, pre pouzitie s klasickou convolution, ktora je dobra tak na reverby echa a akesi bizarne modelovanie filtrov)

inak dost absurdne ze algoritmus sa da patentovat.
rozmyslam ci si nedam patentovat koleso.

a dik moc za link!

kexik

Příspěvek od kexik »

aum generator píše:ja si nemozem pomoct, ale prijde mi dost divne pouzivat convolution algoritmus na modelovanie kompresorov. to akoze pouzit z nich len "farbu" a potom to este komprimovat zvlast?
naberes odozvu na pilu a mas kompletnu prenosovu charakteristiku...

kexik

Příspěvek od kexik »

kexik píše:dik Bedo za ten convolver... nejak mi usiel
zere to viac CPU ako SIR, ci menej? tak ako tak vyskusam, porovnam a ine
tak nic... nenatiahne to ani fruity, ani wavelab... co je to za ftakovinu?

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Ja ho taky zkousel a v Nuendu ho rozbehnu, ale neni schopnej nacist vetsi impuls nez 100kilo.

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

Jindy: ve fruity s nim mam taky problem, je to divny, asi se to nesnasi, ale na cubase bezi bez problemu, proto co vytahnu z FL jako rewire do cubase efektuju az v cubase.

jinak k tem bicim a nelibicimu se dozvuku, chapu, sebral sem prvni samply co sem nasel na nakym cedecku tady v praci, mam tdy par zvuku kdyz si obcas u svaciny jen tak blbnu a hlavne !!! je to spachany za 5 minut bez premejsleni a reseni cehokoliv protoze sem to delal na chrchlatku a totalne shitovejch peckach, coz se fakt takhle verby resit nedaj, jenom sem to prohnal presetem a trada, zadnej EQ zadnej comp, nic, takze omluvte ze to neni nic extra, jenom pro predstavu ze to zas tak neprasi zvuk, pac jiny softy delaj kolikrat strasny veci, hlavne ve vejskach spinej jako svine apod. wizoo oproti tomu drzi a je pevnej.

Jindy: nejaky samply ti muzu prepalit nebo hodit nekam na FTP, jsou toho na svete kvanta, jak rikam, neni to zadna extra supr sada ale jenom nahodne posbirany samply, jestli chces nejaky samply tak dyztak do posty a nejak se dohodneme, par vicemene pouzitelnejch cedecek mam

kexik

Příspěvek od kexik »

takze znova, neotvori to nic pod windows ME (system co mam v robotnom laptopikotablete), pod XP to jacha aj vo FL aj wavelabe, akurat je to oproti SIR sracka. vcera som stiahol na noisevault ursove impulzy dakych lexikonov a novsi SIR (mal som doteraz 1010) a musim povedat ze to zacina davat vysledky... presnejsie, na roomverb pre flautu moc dobre!

Odpovědět