Nove produkty Native Instruments

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Nove produkty Native Instruments

Příspěvek od Amorph » 14 zář 2006 17:54

NI po svem vyroci uvedlo nove verze 3 produktu - Absynth 4, Baterry 3, FM8 a navic novinku Massive. Popisy a ukazky vypadaj zajimave.

http://www.native-instruments.com/index ... roducts_us

synth
Příspěvky: 182
Registrován: 18 čer 2005 13:35

Příspěvek od synth » 14 zář 2006 18:26

souhlas ..... tesim se :o) nezni to spatne ....

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12780
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 14 zář 2006 22:20

no zatial som skepticky.. z ukazok nepocujem rozdiel oproti REAKTOR 5, pripadne NI Electronic Instrumets collection.. cize je to podvod, stale to iste jadro zabalene do preknej grafiky, na tahanie penazi z duoverivich uzivatelov ako stvorene.. navyse velkolepe reci co su pri massive na mna zneju az prilis velkolepo v style holywoodskych blockbusterov, proste cista komercia, nemam z toho dobry pocit...

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 14 zář 2006 22:47

no tak dendy, nesud pred vydanim. nerikam, ze jsem z toho odvarenej, ale jsem vdecnej za kazdou takovouhle firmu, ktera porad neco produkuje. a potom oni jsou spicka a potrebuji se nejak zivit, trocha samochvalnejch kecu k tomu patri (ja vim, ani s moji mentalitou se to moc neslucuje, ale vis jak to je). navic nemuzou tam napsat: nase nove pluginy nejsou nic moc, v podstate jsme vyuzili jen nektery instrumenty z reaktoru a dali jim autonomii, aby jsme z vas vyzdimali nejaky prasule...
ja rikam: nechme se prekvapit

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12780
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 14 zář 2006 22:55

nee nechcel som aby to zle vyznelo.. ako respect to NI... len sa mi nepaci strategia tahania penazi zo zakaznikov tym ze zoberes stary motor, das novu karoseriu a predavas to ako velku novinku ... pocuval som ukazky z Massive a neni to nic co by som uz 1000x predtym nepocuv v REAKTOR 5..

ale jasne.. uvidime az to pride, kazdopadne NI ma zdatnych programatorov takze pokial im nedali vypoved tak urcite nieco programuju a ked programuju je to pozitivne pre uzivatelov ... :-)

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 15 zář 2006 00:15

mne to tiez prijde ako ojeb. napr FM7 -> FM8 mi neprijde ako ziaden progress. len tam prihodili kopec kokotin (nejake efekty a nejaky "easy view" v ktorom sa ajtak nic neda) a snad az na to morphovanie presetov tam nic zmysluplne nevidim.

ma tam tie nove pseudofeatures budu pravdepodobne skor znervoznovat a rozptylovat.

ale tak absynth 4 vyzera ok celkom ok (minimalne tam nepridali kopec zbytocnosti ako do FM8)

+ aj reaktor uz stagnuje (pripadne robi kroky naspat v niektorych ohladoch) od verzie 3 (ked neratam core cells ktore tiez niesu zrovna vyhra). hlavny posun je v tom ze teraz je tam kopec dobrych veci uz by default v kniznici, a v tom ze procesory su uz dost rychle na to aby stihali v reaktore celkom zaujimave veci pocitat.

no kazdopadne nemyslim si ze v tychto novych softoch len pouzili ensemble z reaktoru a zabalili ich. v reaktore nejde spravit vsetko, pripadne vela veci sa tam neda spravit moc optimalizovane, alebo dost presne (= s naozaj dobrym zvukom). napriklad taky absynth ma uplne skvely zvuk. neverim ze take nieco clovek dostane aj z reaktoru ani keby v nom cely absynth poskladal.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 zář 2006 09:20

morfovanie presetov je ale velka ficura...

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 15 zář 2006 14:26

NO já si myslím, že už nebude časem moc co vylepšovat. Jsem zvědavej na Battery 3.

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 15 zář 2006 15:46

koukal sem se na seznam kitu do battery 3 a docela by me zajimalo, esli jenom vzali ty z jednicky a dvojky a pridali par dalsich, nebo esli sou i ty puvodni kity nahrane znova...

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 15 zář 2006 21:23

Ondrash: pruser je ze v reaktore by bolo co vylepsovat!!! (napr uz od verzie 3 prosia useri o FFT)...no NI namiesto toho vylepsuju imho o dost nepodstatnejsie veci...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12780
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 15 zář 2006 21:33

jo napr. system ukladania presetov a toho, ked pouzivas reaktor v nejkom hoste, ako musis zvlast rucne ukladat nastavenia synthov (neukladaju sa automaticky tak ako u beznych VSTi spolu s projektom) - to je fakt EXTREMNE otravne, pre mna osobne tak zasadna vec ze reaktor v podstate nepouzivam ... prote na niektore veci co sa tyka pohodlia si potrpim...

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2668
Registrován: 22 zář 2005 16:21

...

Příspěvek od bassline » 15 zář 2006 22:05

ide o to, ze sa presety nedaju jednotlivo samostatne ukladat...furt musis ulozit cely ensemble, co ma nejakcyh 15-20 MB, takze je to na hovno...

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 15 zář 2006 22:21

tak s presetmi ja moc nerobim (vacsinou si vsetky knobi a faderi ovladam envelopami v hoste) ale myslim ze to nejako ide.
viem ze cez midi sa nejako daju presety vyberat (lebo viem ze ked pripojim midi synth, tak ked menim program na synthe tak mi to rozbije cely ensemble niekedy (zacne to menit presety))...(myslim ze RECALL BY MIDI ked ma clovek zafajknute v instrument properties)
a ukladat presety tiez idu... (aj ked niesom si isty ci tam naozaj uplne vsetko funguje ako ma, lebo s tym nerobim....ja to robim tak ze s ulozenim projektu ulozim aj ensemble a to co sa v nom meni sa ajtak meni na zaklade envelopes v sequenceri. a 15-20 MB - ono zalezi od toho ze kolko samplov tam ma clovek naloadovanych. ak clovek nepouziva sample tak je to par sto KB.

ale inak zrovna toto mi prijde ze ma reaktor poriesene o dost lepsie ako ktorykolvek iny soft tohto druhu, s akym som robil...skuste par dni nieco podobne skusat v pure data (kde sa ani po ulozeny celeho patchu (=ensemblu) neulozia hodnoty v numberboxoch (ktore sa tam dost casto pouzivaju namiesto knobov) a podobnym par "features" na sprijemnenie casu pri robeni hudby (: a hned si budete reaktor pochvalovat (: (kym nenarazite na jednu z miliardy veci ktoru v reaktore proste nejdu spravit)

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2668
Registrován: 22 zář 2005 16:21

...

Příspěvek od bassline » 15 zář 2006 22:37

v reaktore vlastne ani presety nie su....su tam snapshots...a snapshots mozes ukladat len s celym ensemblom...snapshot je vlastne to ze ulozis aktualny stav knobov, faderov a pod...cize z filozofickeho hladiska to preset je...ale taky divny...lebo nemozes to samostatne ulozit do suboru..

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 16 zář 2006 10:56

bassline: ???! snapshoty sa daju uz nejaku dobu robit pre kazdy instrument zvlast

a je pravda ze ukladat to do samostatnych suborov nejde. ale na co by som si to aj ukladal? ajtak ten dany preset/snapshot ma vyznam len k jednemu danemu ensemblu.
keby bol preset zvlast, tak by to bol zase opruz ze dany preset by ti uz nesiel naloadovat po akejkolvek zmene ensemblu. a ensemble/instrumenty meni clovek vkuse...

a inak medzi snapshotmi sa da uz aj plynulo prechadzat od verzie 5.

Odpovědět