Otazky na Kontakt3

Ostatní audio software, obecná diskuse
dano

Otazky na Kontakt3

Příspěvek od dano »

Kedze je to moj prvy sampler, ma par otazok :-)

- da sa do jedneho spusteneho Kontaktu3 dostat viac ako jeden sampel sucasne? myslim nieco take ako Sampletak, ktory je multitimbralny.

- pri spustani mam moznost pouzit Kontakt3, Kontakt3 8 out a Kontakt 3 16 out. preco tam dali aj tie posledne dve moznosti?

- da sa nejako urychlit loadovanie jednotlivych samplov z kniznice?

Zatial takto. Vdaka...
Naposledy upravil(a) dano dne 22 led 2009 16:49, celkem upraveno 1 x.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

ad2. ty varianty se lisi poctem a nastavenim audio vystupu. Vyzkousej a uvidis.

ad3. nevim. Snad jen zminim, ze pokud mas instrument v modu dfd - tedy streamovani z disku, tak je loadovani znatelne kratsi nez v modu sampler, protoze pri streamovani se nenahrava vsechno do ram, ale prubezne se z disku nahravaj jen potrebne casti.

ad1. nejak nerozumim. Jasne, ze Kontakt je multitimbralni. U kazdyho instrumentu muzes nastavit na jakym MIDI kanale posloucha a jakym audiovystupem hraje. Pokud myslis vic samplu najednou do jednoho instrumentu, tak tech tam muzes dostat kolik chces:) Napriklad si vytvor novy instrument, prepni do edit modu, otevri mapping okno, v browseru, nebo v cemkoliv ve windows si oznac nejaky samply a pretahni je do mapping okna. Automaticky se ti tam nasazi.

dano

Příspěvek od dano »

dakujem

Keitaro333

Re: Kontakt3 - par otazok

Příspěvek od Keitaro333 »

edit: lol, neskoro ale neva :D

dano píše:- da sa do jedneho spusteneho Kontaktu3 dostat viac ako jeden sampel sucasne? myslim nieco take ako Sampletak, ktory je multitimbralny.
ano, ked ho mas ako VST tak 16 midi kanalov, ked standalone tak 64
- pri spustani mam moznost pouzit Kontakt3, Kontakt3 8 out a Kontakt 3 16 out. preco tam dali aj tie posledne dve moznosti?
default je 32 mono outov, tie dalsie su preto lebo zaberaju menej v RAMke takze ked ti stacia napr. 4 stereo outy tak si naloaduj iba kontakt 8
- da sa nejako urychlit loadovanie jednotlivych samplov z kniznice?
hmm limit je proste rychlost HDD, urychlit sa to da akurat tak ze by si nastavil mensie DFD a sice ze by sa do pamate naloadovala mensia cast samplov ale vacsina kniznic to ma nastavene optimalne tak, aby sa s tym real-time dalo hrat. Ak by si to rucne znizil mohlo by sa stat, ze ti to nebude stihat docitavat z HDD a tak by ti to urazavalo samply apod.
Kebyze to chces testnut robi sa to niekde v options -> DFD alebo take nieco
Naposledy upravil(a) Keitaro333 dne 22 led 2009 10:50, celkem upraveno 1 x.

dano

Příspěvek od dano »

aj tebe :-)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

danO ; ked natahujes sample , mam pocit ze sa sami davaju za sebou na kanaly .. cize natiahnes prvy , je na kanale 1.. natiahnes druhy, da si kanal 2 ... atd..

dano

Příspěvek od dano »

uhm uz som zistil ze napriklad pri 8 out ide natiahnut max 8... vyzera to zlozito, ale da sa to

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

dano: to bude asi nejaky nedorozumeni. na kazdym audio out muzes mit instrumentu kolik chces, stejne tak na MIDI in.

dano

Příspěvek od dano »

uff tak sa musim asi viac hrabat v tom... :-)

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Nekdy se vyplati zacit u manualu...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dano ; pocet vystupov nezavisi s tym kolko samplov natiahnes .. a nehovorme inak o samploch .. skorej o zvukoch .. alebo programoch .. lebo jeden zvuk/program sa sklada z velkeho mnozstva samplov ..

mozes natahat 20 zvukov , a posielat ich do mixu po jednom stereo vystupe .. tym padom nemozes kazdy zvuk inak efektovat a procesovat .. alebo pouzijes 8 vyustipov , alebo 16 vystupov .. ked das 16 vystupov , kazdy zvuk do ineho vystupu , tak v mixe ich mozes procesovat kazdy inak ..

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

Pytkin píše:dano ; pocet vystupov nezavisi s tym kolko samplov natiahnes .. a nehovorme inak o samploch .. skorej o zvukoch .. alebo programoch .. lebo jeden zvuk/program sa sklada z velkeho mnozstva samplov ..

mozes natahat 20 zvukov , a posielat ich do mixu po jednom stereo vystupe .. tym padom nemozes kazdy zvuk inak efektovat a procesovat .. alebo pouzijes 8 vyustipov , alebo 16 vystupov .. ked das 16 vystupov , kazdy zvuk do ineho vystupu , tak v mixe ich mozes procesovat kazdy inak ..
no s tou terminologii kontaktu je to jeste trochu komplexnejsi, potom je treba vedle samplu zavest pojmy 'group' a 'zone', ale v tuhle chvili by to byl overkill.

dano

Příspěvek od dano »

Prosim o radu:

Importoval som AKAI CD so samplami do Kontaktu. A teraz neviem ci som spravil dobre, ked som Kontaktu zadal, ze ma nastroje ukladat do zlozky Instruments a sample do zlozky Sample. Pretoze akonahle teraz pohnem nejakym instrumentom (nakolko ta cesta k nemu jhe po importovani strasne dlha) a nasledne ho chcem prehrat vypise mi, ze stratil cestu. Ta cesta sa da najst manualne, avsak pri kazdom naloadovani to vyzaduje znovu. Ako to importovat tak, aby sa dalo s jednotlivymi instrumentami fyzicky hybat z adresara do adresaru bez toho, aby Kontakt stratil cestu k jeho samplom?

Dufam ze som to nenapisal moc zlozito. Skusim dat priklad:

1. AKAI CD s bicimi som zavesil na virtualnu mechaniku a spustil Kontakt
2. oznacil som v Kontakte toto CD a zadal pokyn Import
3. Kontakt vyhodil dialog okno kam chcem ulozit instruments a kam sample
4. Zadal som zvlast adresar pre instruments a zvlast pre sample (napr. E:/Kontakt/Drums/Instruments a E:/Kontakt/Drums/Samples)
5. Import prebehol uspesne, avsak jednotlive nastroje a sample sa dali do Partov a este pred nimi je dalsi adresar AKAI CD
6. Chcel som skratit cestu k jednotlivym instrumentom ich fyzickym presunutim avsak Kontakt s tym ma potom problem.

Co robit? Alebo sa uz importovane instrumenty nedaju presuvat?

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

ty to mas nejake divne, u mna je to tak ze mas napriklad piano.nki a v tom istom adresari je folder piano kde su wav sample.

elektri

Příspěvek od elektri »

dano: podívej se do "Options", vyber záložku "Load/Import" a tam zkus změnit stav "Write absolute paths instead of relative paths", jesti to pomůže nevím, ale mohlo by to být ono.

Odpovědět