Plugin menici hlasitost a panoramu

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 18 zář 2007 15:44

hezky:) dik

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 18 zář 2007 15:45

safa píše:
Amorph píše:Zvlast se daj aplikovat ve vsem jednoduse offline. Jak se s tim da v realtimu michat? To se ti v mixaku stridaj pluginy nebo jak?
Viz tady:

http://www.audiopro.cz/files/samp/users ... Part_1.wmv

a dalsi vychytavky tady: http://forum.audiopro.cz/viewtopic.php?t=1270
brap! takovou ficuru bych velice rad.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 18 zář 2007 15:48

BS píše:Cyril: neni to pak moc neprehledny, kdyz mam treba 20 kanalu v kazdym danym kanalu mam rekneme 4 objekty a na ty jednotlivy objekty budu jeste cpat efekty,. Ty se v tom pak vyznas?
... mmno neni, na kazdym objektu mas znacku co je tam aktivovany. Ono nejde o to ze bys s tim delal bezny veci ale spis takovy ty vychytavky jako jedno slovo do delaye, ctyri takty z telefonu nebo deesser jenom na kratkej usek (na jedno slovo treba). Ono to neni jen o pluginech ale taky o vlastni EQ toho kousku, vlastni panormae, vlastni sirce stereoobrazu ... pak se s tim paradne daji rovnat rozdily kdyz nechytis stejnej zvuk napriklad kdyz se druhej den zpevacka rozhodne neco predelat. Nemusis delat jinou stopu abys to dorovnal na hlasitosti a na EQ, muzes to udelat rovnou na objektu a nadale pracovat se stejnou stopou.

Navic se objektove da odesilat i od AUX cili se skvele delaj rozmazany konce do hallu (aniz by ses musel delat s automatizaci AUXu) atd.

Mimochodem, prijdte se podivat v sobotu na seminar o objektovem michani na MUZIKA 2007 a ja vam to rad ukazu ;-)
Naposledy upravil(a) safa dne 18 zář 2007 16:44, celkem upraveno 2 x.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 18 zář 2007 16:03

safa : jo jo .. ta funkcia je super .. len ked o nej nevies , tak ti nechyba :))

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 18 zář 2007 16:22

safa> jasne.. na takovyhle drobny edity to bude sikovny. a urcite si ve finale clovek usetri kus pracovni plochy nez kdyby mel pokazde vkladat novou stopu a efektovat to tam.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 18 zář 2007 16:29

BS: Ale delam to tak :). V cubase by to teda taky mohli udelat, hlavne kvuli zminene praci s vokaly.

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 18 zář 2007 16:33

Tom-Thak: taky taky :D

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 18 zář 2007 18:07

pozor .. v Cubase to kedysi bolo .. kazdy midi part mohol mat ine parametre .. zvuk , volume , panorama, compresor ..a td .. bohuzial od verzie SX (mozno od VST) to vypadlo .. hold inovacie prinasaju aj smutne veci ..

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 18 zář 2007 18:27

Presne...suhlas..toto je jedna z veci kde sa Cubase zhorsil od verzie VST.A ked si teraz tak spatne spominam prave toto bola ficura co som dost ocenoval a husto vyuzival.....no a teraz......zvykol som si ze to musim robit zlozitejsie :( Takto s nami ti chlapci od Steinbergu manipuluju....a clovek si bud zvykne alebo prejde na iny soft.

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 18 zář 2007 19:01

Cyril: a co takhle - pravý tlačítko na clip - envelopes - create clip envelope... je tam gain i pan.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 18 zář 2007 21:10

ukazka jak vypada object editor v Samplitude (toto je jeho nejvetsi verze, pak se muze sobrazit jeste jako SMALL a jako MINI aby se lip vesel na screen):
Přílohy
obje-editr-max.jpg
obje-editr-max.jpg (412.61 KiB) Zobrazeno 520 x
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 18 zář 2007 21:15

Tady si vsimnete modrejch policek EQ a PAN na nekterejch zaberech-objektech. To je informace o tom, ze je na objekt zarazenej nejakej objektovej efekt (EQ nebo PAN ... pripadne AUX nebo INSERT).
Přílohy
obje-editr.jpg
obje-editr.jpg (428.75 KiB) Zobrazeno 517 x
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 18 zář 2007 21:22

vasek: hezky... jak ale zmenim hlasitost klipu celkove? Kdyz ji nechci automatizovat, ale chci ho treba o -3 db ztisit oproti ty stope...? Samplitude v tomhle kraluje... ale porad je na tom Sonar skvele v porovnani s ostatnima DAW :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 18 zář 2007 22:20

Cyril - no tak vezmeš celou křivku, která se zobrazí (zatím bez nodů) a posuneš ji nahoru nebo dolů. Má to dvě nevýhody - nahoru to jde jen o max 6 dB a gain zvyšuje hlasitost před pluginama. To druhý může být samozřejmě i výhoda.

Odpovědět