Plugin na zmenu rytmiky...

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3103
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Plugin na zmenu rytmiky...

Příspěvek od hombrefeo » 02 zář 2013 22:37

chlapi, lama dotaz jak cyp, vim. pluginy nejsou moje hobby/jobby. driv jsem to delal pomoci nekolika sekvenceru v nord modulatoru. ten uz neni, takze se poohlizim po jinem reseni. existuje nejaky plugin, ktery by mi umel pripocitavat v kazdem rytmu nejake drobne do rytmu jen na jedne stope/nastroji, aby vznikaly nepravidelne synkopy?

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Plugin na zmenu rytmiky...

Příspěvek od vras » 02 zář 2013 23:31

Nevim, jestli to je odpoved na tvuj dotaz, ale cubase logical editor by nepomohl?

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Plugin na zmenu rytmiky...

Příspěvek od biscuit » 03 zář 2013 11:09

jde ti o groove teda?

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Plugin na zmenu rytmiky...

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 03 zář 2013 11:12

v abletone je sice groove fičura, ale riešim si to aj tak rovno v pianorolle. alebo Permut8 ale to asi neni to čo hladáš..
aj tak mám dojem že Hombrefeo nemá na mysli groove, ale skor "živý pattern" kde napr. snare udrie vždy inde..

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3103
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Plugin na zmenu rytmiky...

Příspěvek od hombrefeo » 04 zář 2013 00:13

vras:, s cubase nejsem moc kamarad, ale dik, aspon se poptam dal.
biscuit:, groove jsem praveze nemyslel
reaktoplazmar to vystihl asi presne, pojem "zivy pattern" si nekam poznamenam pro jistotu... :D

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Plugin na zmenu rytmiky...

Příspěvek od biscuit » 04 zář 2013 09:46

funkce humanize, ale ja nevim kde to ted v cubase je

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Plugin na zmenu rytmiky...

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 04 zář 2013 10:57

biscuit: ja si myslím že ani to neni to čo hombre hladá, mám taký dojem že skor hladá funkciu "dehumanize" :)
akože napr. v každom takte udrie snare o 16-tinu neskor než v takte predošlom, niečo také čo napr. autechre používajú tak radi..

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Plugin na zmenu rytmiky...

Příspěvek od biscuit » 04 zář 2013 11:05

no tak to staci vyexportovat stopu a s pomoci kalkulacky si spocitat o kolik zmenit jeji tempo ne?

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Plugin na zmenu rytmiky...

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 04 zář 2013 11:23

haha, to by ma nenapadlo.. to je ale dost strnulý postup.. jak som písal, ja to robím všetko v pianorolle, groove aj tieto posuny aj humanize...

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Plugin na zmenu rytmiky...

Příspěvek od biscuit » 04 zář 2013 12:13

neboj, ja jsem taky midi clovek :-) ale hnulo se ve mne asi djsky podvedomi

jackies

Re: Plugin na zmenu rytmiky...

Příspěvek od jackies » 04 zář 2013 13:30

Sice pořád nevím o co hombrefeoroovi jde, ale v Cubase se dá použít i kvantizace (předefinovaná svoje vlastní co si pamatuji).
Nějaká "random".
A jak podotkl vras, logical editor by se dal také určitě využít.
Taky mě tam mate ten výraz synkopy.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Plugin na zmenu rytmiky...

Příspěvek od biscuit » 04 zář 2013 13:38

jackies - jde o to, aby mela dana stopa vlastne jinou rytmickou osu, nez zbytek, treba ze se zpozduje na kazdy dobe o sestnactinku... v podstate jine tempo

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1936
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Plugin na zmenu rytmiky...

Příspěvek od Stan » 04 zář 2013 14:57

No zkus se podívat po nějakým randomizeru. No ještě mě napadl nepravidelný delay na jiný stopě a na někajou klávesu midi kontroleru si pro něj přiřadit on/off . ON pozice by spouštěla pouze zpožděný 100% wet signál, ale to je šílená kombinace a navíc není automatická. :) Nevím v jakém DAW makáš ale v Logic by jsi mohl udelat randomizer pomocí environment.

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3103
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Plugin na zmenu rytmiky...

Příspěvek od hombrefeo » 04 zář 2013 16:04

logic nebo ableton...
ale nezkousejte na me nejake slozite postupy :D

Uživatelský avatar
Jirka Štolfa
Příspěvky: 479
Registrován: 11 kvě 2013 09:16

Re: Plugin na zmenu rytmiky...

Příspěvek od Jirka Štolfa » 04 zář 2013 19:36

Logic umí natahovat MIDI clipy. Takže si uděláš třeba rytmus o osmi taktech a pak ho roztáhneš na devět. Tím pádem se ti na každý takt připočte osmina. Dělá se to podržením Alt při natahování. Když pak oba rytmy zaloopuješ, tak máš variace ad infinitum.

Odpovědět