Posluchovy test dvoch sw kompresorov

Ostatní audio software, obecná diskuse
Poshook

Posluchovy test dvoch sw kompresorov

Příspěvek od Poshook »

v skomprimovanom subore su tri ukazky akustickej gitary. jedna je sucha a dve s kompresorom (snazil som sa ich nastavit co najpodobnejsie). jeden z nich je waves SSL4000. co myslite, ktory?

http://www.keepmyfile.com/download/44b9001547995

nunu

Příspěvek od nunu »

Nevim ktery to sice je,ale libi se mi vic B. Acko je nejak vic zahuhlane,neni tak pevne...

rastis

Příspěvek od rastis »

na B je viacej kompresoru, az moc to pumpuje. Takze A sa mi zda z tohto dovodu prirodzenejsie.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

rastis píše:na B je viacej kompresoru, az moc to pumpuje. Takze A sa mi zda z tohto dovodu prirodzenejsie.
snazil som sa ich nastavit s rovnakymi casmi a metre ukazovali rovnake GR...

greezmen

Příspěvek od greezmen »

Bčko je prima mne sa paci viac ako A hlavne pri rychlejsej pasaži. je to tam ovela čitatelnejšie v ačku je druha polovica taka huhlavá

freecoolin

Příspěvek od freecoolin »

babo raď , mě to přijde fšechno stejný

TAP

Příspěvek od TAP »

freecoolin píše:babo raď , mě to přijde fšechno stejný
ne. Suchá je nejlepší

Poshook

Příspěvek od Poshook »

TAP píše:
freecoolin píše:babo raď , mě to přijde fšechno stejný
ne. Suchá je nejlepší
[shadow=red]

vyssiu kompresiu som dal kvoli jednoduchsiemu odliseniu

vasek

Příspěvek od vasek »

B moc pumpuje, A zní přirozeněji, líbí se mi. Souhlas s rastisem. Tipuju, že B je SSL4000. Když jsem si s ním zkoušel hrát, tak jsem vždycky v tom zvuku cítil takový podivný napětí a to se mi zdá, že je v B. Ale samozřejmě hodně záleží na nastavených časech, možná jsem úplně mimo.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

becko bere vic nez acko, na zacatku to zni hlasiteji a subjektivne plnejc, ale kdyz se pritlaci do strun je to uz dost hnusny imho. oba kompresory berou zvuku jiskru a proto se mi libi nejvic sucha nahravka. zajimalo by me to s kratsim releasem a mensim zaberem ;)
jo jinak na ssl si netroufnu tipovat

Poshook

Příspěvek od Poshook »

A = voxengo crunchessor valve 1 / flat / normal quality, attack 3ms, release 600ms, drive 27db, max. gain reduction 10db

B = SSL4000, attack 3ms, release 600ms, ratio 4:1, analog ON, max. gain reduction 10db

velvet

Příspěvek od velvet »

Co se týče stejného nastavení parametrů u 2 různých pluginů, vůbec mne nepřekvapuje, že výsledek může být naprosto jinde.
Porovnával jsem Waves SSL4000 Channel Strip a Channel z SSL Duende - zejm. EQ část - a byl to pro mne menší (spíš větší) šok, nakolik se zvuk liší při stejně nastavených parametrech :shock:

Poshook

Příspěvek od Poshook »

velvet píše:Co se týče stejného nastavení parametrů u 2 různých pluginů, vůbec mne nepřekvapuje, že výsledek může být naprosto jinde.
Porovnával jsem Waves SSL4000 Channel Strip a Channel z SSL Duende - zejm. EQ část - a byl to pro mne menší (spíš větší) šok, nakolik se zvuk liší při stejně nastavených parametrech :shock:
uplna pravda. v mojom pripade to bolo ovela zlozitejsie, pretoze crunchessor nema ratio, ale drive, takze som sa riadil len redukciou gainu, co ale zjavne nestaci...

osobne sa mi compressor SSL4000 paci velmi. ako povedal nunu, spevnuje vo zvuku to, co by mal a menej to ostatne.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

velvet : to ze je zvuk iny ma neprekvapuje .. predsa len su to rozdielne algoritmy .. Skorej ma zaujima ako to vyslo .. co sa ti viac pacilo ..

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Pytkin píše:velvet : to ze je zvuk iny ma neprekvapuje .. predsa len su to rozdielne algoritmy .. Skorej ma zaujima ako to vyslo .. co sa ti viac pacilo ..
tak to by zaujimalo aj mna

Odpovědět