Proč ne(koupit) UAD

Ostatní audio software, obecná diskuse
COBOLT

Proč ne(koupit) UAD

Příspěvek od COBOLT »

Zdravím všechny v novém roce!

delší dobu přemýšlím o nakupu UAD chtěl bych se zeptat zda-li je to oproti native pluginům velký skok ve zvukové kvalitě nebo se vetšina dá srovnat či nahradit.
Ceny UAD pluginů nejsou zrovna nejmenší a protože se tím neživím tak je to pro mě dost velká investice. Druhá věc je že za peníze který stojí uad pluginy se daj postavit již naky klony z gyraf ovšem je to jedna krabice.

tady je nake srovnaní z KVR

Roland® RE-201 Space Echo Tape Delay Plug-In : Genuine Soundware GS-201
Roland® Dimension D Plug-In : Valhalla Ubermod (it has some DimD presets), Empty Room Systems Dimension D
BOSS® CE-1 Chorus Ensemble Plug-In : Amplitube 3, NI Guitar Rig

1176 Classic Limiter Plug-In Collection - There's a ton, you have IK, Waves, Native Instruments, Softube, Stillwell, pick one. The new UA collection is still the best here though.
SSL G Series Bus Compressor Plug-In - Cytomic The Glue
dbx® 160 Compressor / Limiter Plug-In - SKNOTE's new C165 (a 165 rather than a 160 - but beats the pants off the UAD 160 IMO
Fairchild® 670 Compressor Plug-In - IK Multimedia 670
Teletronix® LA-3A Classic Audio Leveler Plug-In - Waves CLA-3A
Precision Buss Compressor Plug-In - Cytomic The Glue
Teletronix® LA-2A Classic Leveling Amplifier Plug-In - IK White 2A, Waves CLA-2A

Ampex® ATR-102 Mastering Tape Recorder Plug-In - Slate VTM
FATSO™ Jr./Sr. Tape Sim. & Compressor Plug-In - Not the exact same but check out the UBK FATSO
Studer® A800 Multichannel Tape Recorder Plug-In - Slate VTM
Precision De-Esser Plug-In - Fabfilter Pro-DS
SPL® Transient Designer Plug-In - SPL Transient Designer Native, Fxpansion Envelope Shaper (in DCAM Dynamics bundle)
Moog® Multimode Filter - Cytomic The Drop: the Ms20 filter is out and the best software filter I've ever heard, the Moog is on the way
Little Labs® IBP Phase Alignment Tool Plug-In - Voxengo and Waves both have plugs that do this

EMT® 250 Classic Electronic Reverb Plug-In - Empty Room Systems 250, SKNOTE is working on a 250 as we speak: should be out in weeks
EMT® 140 Classic Plate Reverberator Plug-In - SKNote Verbtone (be warned - needs latency)

Brainworx bx_digital V2 EQ Plug-In - Brainworx bx_digital V2 EQ Native
Manley® Massive Passive EQ Plug-In - Native Instruments Passive EQ
Trident® A-Range Classic Console EQ Plug-In - Softube Tubetech Trident-A
Pultec Pro EQ Plug-In - IK Multimedia PG1EQ, Softube Tubetech PE-1C
Neve® 1073 / 1073SE Classic Console EQ Plug-Ins - PSP sQuad ClassicQEQ
Cambridge EQ Plug-In - Sonnox Oxford

matucha

Re: Proč ne(koupit) UAD

Příspěvek od matucha »

UAD pouzivam a pouzivam rad. Hlavne kompresory, delaye a reverby. EQ tolik ne. Neco je vec zvyku (vim presne co chci pouzit, netapu), neco je tak ze to proste nema ekvivalent.

Ale myslim si, ze do toho sveta vubec vstupovat nemus a tvoje mixy to nijak vyrazne nepoznamena. Vlastne bych ti rozhodne nedoporucoval cestu novy karty, protoze to je strasne drahy a kdyz se ji budes chtit zbavit, tak budes hoodne tratit. I kvuli tomu, ze se pluginy nedaj prodavat po jednom, ale jenom jako jeden celej pack. Coz znamena, ze pro spoustu lidi, ktery by treba zajimala karta a jeden plugin, ale nevyuzijou dalsi 15, ktery uz maj se tvuj uad system stava nezajimavej = mala poptavka/tezko prodas.

Nastoupit do toho tak, ze prave neci system kupis i s pluginama je asi nejlepsi... ale pak jsi samozrejme "lapen".

;)

COBOLT

Příspěvek od COBOLT »

Díky, četl jsem to již víckrát že si lidé chvalí UAD díky tomu že se jim s některými pluginy daří rychleji a pohodlněji dosáhnout požadovaného výsledku. Trochu tedy zklamaní že se nedají pluginy prodavat jednotlivě a tím system není přiliš modularní. Téměř bych to považoval za konečnou investici.

matucha

Příspěvek od matucha »

Pokud tim nevydelavas, tak to neni investice. Muzes z toho mit nejakou radost a uzitek, ale aby to melo nejakej smysl, tak podle me musis mit od nich tech pluginu spoustu a tam ses v ty situaci, kdy v tom zahuci hodne penez. Jednou koupis plugin a uz ho neprodas, leda s kartou vsechno jako celek.

Muj skromnej nazor je, ze ciste pro hobby, kde si neujizdis na technice ale na delani hudby ti z velky casti staci freeware a k tomu par levnejch pluginu. Usetreny penize pak muzes pouzit na nejakej analog syntak nebo lepsi mikrak. Takovy veci vetsinou neztracej na cene (kdyz je koupis z druhy ruky) a zasadne ovlivnej kvalitu toho co delas.

delay

Příspěvek od delay »

Nevím jestli je to řešení, alke zkusil bych klidně UAD1, na bazaru se objevujou okolo 2000, v podstě se mi taky moc nechtělo do UAD2 takže vlastním UAD1, dokupoval jsem si CE-1, Precision Enhancer kHz, LA-2A a Pultec Pro. Vždycky v nějaký akci, čili mně to dohromady nestálo zas tolik a vlastně stejně nejvíc používám 1176 SE a LA-2A, ten chorus je taky výbornej. UAD zněj hodně přirozeně, navíc šetříš CPU, což je určitě taky důležitej faktor.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Ja musim trochu oponovat v tom, ze je to drahy.
Je to relativni pojem.. ta sólo karta vyjde cca na 10k v zakladu tam uz nejaky efekty mas. Kolik by te podobnej basic balik stal napr. u waves? Nebo sonnox?
Navic setri to CPU a plug iny se daj koupit vyhodne..
kazdou chvili je nejaka akce, kdy si to muzes otestovat jako demo a s nejakym slevovym kuponem to koupis pak treba za 50%..

Ja sem napr. s uad udelal supr deal, kdy jsem jako uzivatel powercore dostal zadaco asi 3kvalitni plug iny a pak z jejich voucheru a voucheru, co byl u karty jsem poridil dalsi s vyraznou slevou.

Jinak je to o zvyku.. da se to nahradit softem a limituje te to treba i pri koupi PC..

Ja bych treba rad presel na Mac, ale jelikoz mam prave pcie uad a PoCo, tak jedine Mac Pro a ten je predrazenej na to, ze v tom je pomalej procak..

Ja sem uad koupil kvuli tomu, ze to nezere cpu a ze jsem kdysi mel uad1 a zvykl jsem si na par plug inu.

COBOLT

Příspěvek od COBOLT »

Já do toho rád investuju když mi to udělá radost! je to sice hobby ale už tam zahučelo a zahučí dost peněz... Samozřejmě mě napadla second hand uad 1 pci e z midi předpokládam , ale potřebuju to zapojit k mému mac mini to znamená tedy nakěj box na to ? rad bych tedy zkusil emulaci pásku ampex a studer a ten je kompaktibilní pouze s UAD 2?

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

No, tak to se prodraží..

Na to máš jedině tohle, ale není to moc laciné..

http://www.magma.com/thunderbolt
http://www.sonnettech.com/product/thund ... index.html

a nebo si kup Firewire verzi.

IGGY
Vybavení

Příspěvek od IGGY »

UAD ti jeste usetri vykon pocitace, coz taky neni k zahozeni. Jinak co se tyce Studeru A800, VTM a AMPEXU, tak kazdy ma jiny zvuk a pouziti. Matucha pise, ze moc nepouziva EQ z UAD, ja hodne pouzivam EQ od NEVE, Manley a mimo UAD asi nejvic SSL Channel z Duende. Co se tyce kompresoru, tak treba LA2A si vetsinou vyberu z UAD, ikdyz mam jeste verzi od TRacku, to same u 1176. Co se tyce revebu, tak pouzivam Vallhalu, stoji malo a vyhovuje mi, po plate 140 z UAD sahnu obcas. Kupovat nativni verze nebo uad pluginy nakonec vyjde podobne.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no vyhoda UAD je , ze licencie ti platia na 4 karty .. mas trebars 2 rezie a v kazdom pocitaci mas 2x UAD .. cize kupis si jeden plugin a funguje v oboch reziach .. neni to uplne v sulade s licencnymi podmienkami , ale funguje to ..

Dreamgate

Příspěvek od Dreamgate »

Od UAD mám rád Neve RS-88 channel strip, Roland Space Echo. Tape simulace nemám, používám Soundtoys Decapitator-ten mi dostačuje.
Pytkin: když by karta časem odešla, dají se plug-iny přenést na novou kartu?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Dreamgate : no mozes kartu previest do ineho systemu (systemov mozes mat kolko chces) , a nahradis ju novou .. Ondrashovi uz odisla karta v zaruke , poslali mu novu a automaticky ju vymenili v systeme ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Este som zabudol .. v systeme mozes mat 4x UAD2 karty a 4x UAD1 karty ..

COBOLT

Příspěvek od COBOLT »

Výkon počítače je samozřejmě podstatná věc kterou asi nelze opomíjet těžko by bez karty beželo více instancí. Co jsem měl možnost vyzkoušet tak mě moc pluginů vyloženě neuchvátilo. Co se mi opravdu libí je citomic glue, IK black 76 a API z waves. Teď je otázka jestli UAD přinese v něčem rozdíl to je to oč mi jde. Chápu že je to pro každého asi dost subjektivní věc. Nakonec mi asi čeká nákup a posouzení na vlastní uši. Docela by mě ještě zajímalo jestli nemáte informace o tom že by měl vyjít UAD 3 ten bude mít totiž asi thunderbolt anebo budou native ?

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Bohuzel UAD1 uz nejsou od nejake predposledni verze uad sw a ovladacu podporovany.

Odpovědět