Produkcia elektronickej hudby - domáca výbava rady!

Ostatní audio software, obecná diskuse
TOM-Thak

Re: Produkcia elektronickej hudby - domáca výbava rady!

Příspěvek od TOM-Thak »

Tak ja to tu shrnu, ze vsech tech TOPICů, co tu bylo o monitorech... klavesach atd...

Kup si nadupanej komp Core i7, ssdcko, aspon 8giga ramek, tichy enermax zdroj, pasivni chlazeni grafiky.. 120kove case vetraky, at mas klid a silnej vykon.

Monitory a zvukova:

Pro zacatecniky a mirne pokrocile si kup bedny na elektronickou hudbu KRK VXT6 / VXT8 nebo Mackie HR248 to sou takovy bezny bedny na elektroniku,
co ma vetsina interpretu na HOME praci.
Zvukovku vyber nejakou rozumnou typu Prenosus, Motu, TC eletronics..
Level controler k monitorum - TC electronics Level Pilot nebo neco podobneho - nejlip pasivni a kvalitni knob.
Klavesy - klasika M-audio, CME, Cakewalk, Novation.. takova klasika - pokud chces pouzivat kroutitka tak CME moc nedoporucuju, protoze to vetsinou blbe a lidi na to nadavaj.. ale samotna klaviatura je docela kvalitni urcite lepsi na hrani nez nizka modely od M-audio.
Vyhni se mix pultu obloukem :))

Pokud chces neco drazsiho, tak sahni po zvukovkach ve vyssich modelech MOTU, R.M.E, Apogee.. u monitoru Dynaudio BM6A, BM8A, BM15A, APS AEON, ADAM Skova serie.

No a pokud fakt nevis co s penezma, tak si kup poradny bedny jako K&H (Neumann) O300, Geintham, Dynaudio AIR, FAR, KRK Expose 8BE apod., ale to pisu spis pro prdel, protoze to asi nebude tvuj pripad, kdyz zacinas.

Namluvilo se toho tady mraky.. takze kdyz das hledat tady na foru nejaky konkretni vyrobek z techto rad, tak tu najdes urcite hooodne diskuse.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

tome, tohle je na zjisteni, jestli vubec neco svede a jestli ho to bavi, ve vsi ucte k tobe, uplna blbost ;)

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Tak to pak jo.. :)) sem myslel, ze to s tim mysli treba trosku vazne..

deejay_peter

Příspěvek od deejay_peter »

chcem sa hudbe a jej produkcii venovať na 100% plnohodnotne a tak najlepšie, ako sa len bude dať. Moja peňaženka je tiež obmedzená, takže zasa vystrájať nejaké veľké veci čo sa týka veľkého nakupovania sa tiež nedá.... v každom prípade si chcem kúpiť aspoň dobrý základ na to, aby som mohol robiť to, čo chcem. A myslím, že na základe toho, čo ste mi tu napísali ten základ mám. Kúpim si ešte nejaké klávesy s padmi, resp. klávesy a pady osobitne a idem do toho....

dedko
Vybavení

Příspěvek od dedko »

Myslím že ku geretu už je napísané dosť.....no a ešte niečo, čo tu napísané nebolo... neviem do akej miery si na tvorbu pripravený vedomostne, teoreticky či ako to nazvať..
samozrejme klasické hudobné vzdelanie nie je vôbec nutné, ale základná znalosť harmónie, harmonizácie, stupníc a akordov ti môže len pomôcť. Takisto nie je nutné byť programátorom, ale znalosti MIDI tiež nie sú na škodu. Tiež vedieť čo je VST, VSTi, prípadne proprietárne formáty efektov FL - to už bude skôr nutnosť... a takto by sme mohli pokračovať o množstve vecí, ktoré sa samotného technického vybavenia netýkajú... :)

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

a ešte by som pripomenul že je vela nastrojov (virtualnych) ktoré sú dobre použitelné a sú FREE..
skoro všetky ( aj komerčné aj tie free ) nájdeš tu: http://www.kvraudio.com/

tony9

Příspěvek od tony9 »

dedko píše:Myslím že ku geretu už je napísané dosť.....no a ešte niečo, čo tu napísané nebolo... neviem do akej miery si na tvorbu pripravený vedomostne, teoreticky či ako to nazvať..
samozrejme klasické hudobné vzdelanie nie je vôbec nutné, ale základná znalosť harmónie, harmonizácie, stupníc a akordov ti môže len pomôcť. Takisto nie je nutné byť programátorom, ale znalosti MIDI tiež nie sú na škodu. Tiež vedieť čo je VST, VSTi, prípadne proprietárne formáty efektov FL - to už bude skôr nutnosť... a takto by sme mohli pokračovať o množstve vecí, ktoré sa samotného technického vybavenia netýkajú... :)
Toto bych podepsal Dedko! :)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

tony9 a dedko: delate tech house jo? :-) ale ja vtipkuju, mate samozrejme pravdu, i kdyz nekdo macit od prirody takovej, ze k tomu sedne a jede...

tomthak: no ja treba porad po xx letech nevim, jestli to s hudbou myslim vazne :-) je to pro me jenom konicek a ta hloubka vaznosti je u me kolisava, takze to beru tak trochu i podle sebe ;)

deejay_peter

Příspěvek od deejay_peter »

to mi je úplne jasné, že potrebujem hlavne vedieť ovládať daný program, v ktorom budem tvoriť. Študujem rôzne návody (hoci v cudzom jazyku, nemám s ním až taký problém - myslím anglický) a tiež sledujem rôzne tutorialy atď, tých je na internete naozaj strašne veľa. Tiež rôzne fóra atď..... na internete je toho naozaj dosť, takže čo sa týka samotného softu, ten budem študovať najlepšie, ako sa len dá.... a aj k tomu mám kopec rôznych otázok, ale tie by momentálne boli asi donekonečna :D takže toto nechám na tie spomínané návody a tutoriály.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Ja sem se nejvic naucil tim, ze jsem si vzal cizi trek a analyzoval jsem ho a snazil jsem se ho poskladat presne podle originalu.
Pak jsem zacal narazet na veci, kterej jsem neumel udelat, tak jsem hledal jak se to jmenuje a jak se to pouziva a k cemu to je.
Takhle sem se naucil prakticky vsecko, co je v danym zanru bezny a "IN". Pak clovek zacne vic kombinovat a vymejslet svoje vlastni veci, kdyz uz ma nejaky know how na ty zakladni figly. Navic procvicis si krasne praci s programem a taky budes narazet na to jak neco konkretniho v tom programu vyrobit.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ked sme sa bavili o tom HW , tak aj toto by stacilo .. Na zaciatok uplne v pohode .. a cena dobra ..

./bazar/novation-nocturn-25-midi-klavesy-t17641.html

Obrázek

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Tohle jsou za ty prachy nahodou docela fajn klavesy.
Novation mechanicky nema uplne tu nejshitovejsi klaviaturu
jako maj jini.. samo neni to zadna parada, ale kdybych mel
volit m-audio vs. novation, beru novation..
Dedko taky rikal, kdyz sem mu prodal x-station,
ze je docela mile prekvapenej.

dedko
Vybavení

Příspěvek od dedko »

Pravda jest, na X-statione je pre mňa veľmi príjemná klávesnica, veľmi dobrý AT...

Odpovědět