Produkcia elektronickej hudby - domáca výbava rady!
-
Produkcia elektronickej hudby - domáca výbava rady!
ahojte,
chcem Vás opýtať a zároveň si nechať poradiť. Chcem sa začať venovať produkcii elektronickej hudby v štýle tech-house , techno. Čo konktrétne potrebujem k tomu, aby som to mohol plnohodnotne robiť? Samozrejme základné veci, ako sú monitory, dobrý počítač, slúchadlá , zvuková karta, tak toto mám. Soft, ktorý momentálne používam je FL Studio! V podstate sa s ním zatiaľ iba zoznamujem. Takže čo mimo toho, čo som tu spomenul budem reálne naozaj potrebovať, aby som dané štýly mohol bez problému produkovať? Prosím Vás o každú radu! Ďakujem!
chcem Vás opýtať a zároveň si nechať poradiť. Chcem sa začať venovať produkcii elektronickej hudby v štýle tech-house , techno. Čo konktrétne potrebujem k tomu, aby som to mohol plnohodnotne robiť? Samozrejme základné veci, ako sú monitory, dobrý počítač, slúchadlá , zvuková karta, tak toto mám. Soft, ktorý momentálne používam je FL Studio! V podstate sa s ním zatiaľ iba zoznamujem. Takže čo mimo toho, čo som tu spomenul budem reálne naozaj potrebovať, aby som dané štýly mohol bez problému produkovať? Prosím Vás o každú radu! Ďakujem!
- ReaktoplazmAR
Re: Produkcia elektronickej hudby - domáca výbava rady!
ja si myslím že v štadiu ktore popisuješ potrebuješ už len makat.. zbierat vedomosti a skusenosti.. FL je v pohode, ked už ho máš a sedí ti tak sa ho uč..
idealne nechat čas nech ti ukaže čo potrebuješ.. samozrejme chciet možeš viac než potrebuješ.. ked si kupiš nejaky soft, syntak alebo niečo čo sa ti lúbi, tak tým nič nepokazíš
idealne nechat čas nech ti ukaže čo potrebuješ.. samozrejme chciet možeš viac než potrebuješ.. ked si kupiš nejaky soft, syntak alebo niečo čo sa ti lúbi, tak tým nič nepokazíš

- soimmo_two
Zkus vyždímat ty Ovocné smyčky do poslední kapky ! Musí to být kus tvého prodlouženého já. Klávesové zkratky, vědět kde co je (i po slepu). A pak furt dokola dělat, dělat, dělat a .... no stop... hlavně ať z toho máš radost, jinak to bude stát za...
Pořádně si taky naposlouchej monitory a místnost kde děláš. Hodně na nich poslouchej hudbu kterou chceš dělat.
Myslím, že z HW nic víc potřebovat nebudeš. Když budeš chtít udělat máster, tak je to stejně lepší někomu šoupnout.
Možná nějaké VSTčka, ale to doporučuju až po důkladném vyždímání těch ovocnáčů.
Pořádně si taky naposlouchej monitory a místnost kde děláš. Hodně na nich poslouchej hudbu kterou chceš dělat.
Myslím, že z HW nic víc potřebovat nebudeš. Když budeš chtít udělat máster, tak je to stejně lepší někomu šoupnout.
Možná nějaké VSTčka, ale to doporučuju až po důkladném vyždímání těch ovocnáčů.
Jirka Štolfa
-
čiže nejaký externý HW k tvorbe elektronických štýlov, ktoré som hore spomenul mi zatiaľ netreba áno? Ani klávesy a veci podobné...? V podstate sa teraz musím vrhnuť na ten soft, čo mám a naučiť sa s ním dokonale pracovať.
no tak nejaka klavesnicka , pripadne s padmi , by urcite veci prospela .. dnes to stoji par susnov .. kvalita nic moc .. ale ty nepotrebujes hrat na tom rachmaninova ..
-
Třeba tohle by se ti mohlo hodit

...za 200 ecek

...za 200 ecek
jo presne nieco taketo som mal na mysli 

hlavne potrebujes cilevedomost a pokoru (primerenou) a tyhle veci se jen malokdy sejdou v jedny osobe.. no a taky trochu toho talentu 

-
..není nad ilustrovaný topicPytkin píše:jo presne nieco taketo som mal na mysli

-
cieľavedomosť a pokora určite je, preto sa aj na všetko pýtam, nakoľko som úplny začiatočník a chcem si nechať poradiť, aby som neinvestoval zbytočne do toho, čo v skutočnosti naozaj nevyužijem.
chcem sa ešte opýtať, na čo mi budú slúžiť klávesy a hlavne pady? Klávesy v podstate viem, čo mi budú uľahčovať, ale na čo využijem konkrétne pady pri klávesoch?
chcem sa ešte opýtať, na čo mi budú slúžiť klávesy a hlavne pady? Klávesy v podstate viem, čo mi budú uľahčovať, ale na čo využijem konkrétne pady pri klávesoch?
neboj sa prides na to.... este nie si na olympiade
len si si prvy krat obul tretry

-
no v podstate sa to pýtam iba preto, aby som vedel, do čoho zainvestovať na začiatku, aby som to nemusel po pol roku, alebo roku meniť, ale aby som mal niečo, čo využijem aj v budúcnosti, hoci to na začiatku absolútne používať nebudem. Ako napr. tie klávesy. Radšej kúpim s padmi ako bez nich, ale aspoň som chcel vedieť, na čo to v budúcnosti využijem. Musím začať detailnejšie študovať fl-ko a veci okolo toho, ale vždy si rád nechám poradiť aj od skúsenejších, nakoľko v mojom okolí nikto zdatný v tomto smere nie je...
vsetko co potrebujes pre zaciatok uz mas ...
"zelezo" neni v tejto chvili az take podstatne... a casom sam prides na to co ti este treba
"zelezo" neni v tejto chvili az take podstatne... a casom sam prides na to co ti este treba
Jo, nepotrebujes vic nez mas. Muze te mozna akorat zacit zajimat jinej soft (ableton, reason, cubase...), ale ani to neni nutny, spis je to o tom, ze ti neco z toho muze vyhovovat vic nez fruity. Tim nechci rict, ze fruity jsou spatny, patrej do stalic tyhle sceny. No a jestli casem vyuzijes nejakej hw, tak uz budes vedet sam proc co chces/potrebujes. Teda bude to vic o tom chteni nez o potrebe, protoze vetsina elektroniky je dneska delana ciste v softu.
-
Oboje k tomu,aby si nemusel všechny noty vyklikávat myší do editoru..to je dost otrava.Pady jsou dobrý na dělání bicích(nejen)...nebo třeba spouštění různých efekt. zvuků..jsou přehlednější.Klavesy pro melodie,akordy apod.deejay_peter píše: chcem sa ešte opýtať, na čo mi budú slúžiť klávesy a hlavne pady? Klávesy v podstate viem, čo mi budú uľahčovať, ale na čo využijem konkrétne pady pri klávesoch?