Pukanie na Audiophille 2496

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 bře 2006 14:12

hawkens: co blaznis? divx 5 s postprocesingom na 5 a plnymi film efektami mi krasne slapal na celerone 1200... (to je sice PIII ale 2.4GHz MUSI stacit)

Hawkens

Příspěvek od Hawkens » 09 bře 2006 15:22

A mne zase svetko slapalo na tom istom zeleze, potom som preinstaloval Win XP a zrazu problemy ... zeby tym "Background services" ? Ved to je tusim prave pre server a nie pre bezne PC ?!! Akurat si pamatam ze raz to mala v poziadavkach jedna externa USB Edirol karta ...

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 09 bře 2006 15:45

a mas service pack 2?

Hawkens

Příspěvek od Hawkens » 09 bře 2006 16:20

Jasnacka. Aj ked myslim ze to nie je SP2 issue.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 bře 2006 18:41

ma ten komp slapat na nete? ja mam vypnute skoro vsetky services, este aj print spooler, o serveri ani nehovoriac... vlastne mi nejde nic co ma nieco so sietou
ale audiofilka mi nesekala nikdy, ani s themes s priesvitnymi animaciami a googlebarom :)

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 09 bře 2006 18:58

kexik píše:ma ten komp slapat na nete? ja mam vypnute skoro vsetky services, este aj print spooler, o serveri ani nehovoriac... vlastne mi nejde nic co ma nieco so sietou
ale audiofilka mi nesekala nikdy, ani s themes s priesvitnymi animaciami a googlebarom :)
najvacsia haluz je ta, ze to niekedy robi a inokedy nie.... ako pise hawk... napriklad preinstalujem win, vsetko nastavim a aj tak to pri play/stop alebo hodeni ineho miesta hodi puk.... a potom casom to prestane....

Hawkens

Příspěvek od Hawkens » 09 bře 2006 19:14

No fakt je za ja ten moj brutalne trapim: 2 monitory, 2 zvukovky ... je na sieti, ma 2 sietovky a obcas cez neho zdielam siet pre druhy pocitac.

Ale teraz som experimentovanim zistil, ze napriklad ak pustim DivX film v urcitych pasazach, kde je obraz "narocnejsi", napriklad rychle pohyby a padajuci dazd, tj. vela drobnych elemetov, vtedy puka najviac. Nieco podobne ako keby nestihal. To robi vo WinAmpe aj WMP, ale napriklad DivX Player skoro vobec! Tak z toho som uz uplny vôl ...

Este ... nepozna niekto ASIO plugin do WinAmpu, aby zvuk neprehraval cez DirectX alebo MME, ale cez ASIO driver ???

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 bře 2006 19:56

origos asio nie, ale existuje low latency driver... skusim ho doma pohladat

btw, skus task managerom zvysit prioritu tych plejerov... vo winampe to ide rovno v nom urobit. to musi pomoct

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 09 bře 2006 20:37

kexik píše:btw, skus task managerom zvysit prioritu tych plejerov... vo winampe to ide rovno v nom urobit. to musi pomoct
kde sa to prosim ta nastavuje?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 bře 2006 09:24

zapnes plejer, zapnes task manager (ctrlaltdel), kliknes na prislusnu aplikaciu pravou mysou, zvysis prioritu... musis byt pod admin profilom samosebou

vo winampe normalka ctrlP a tam dakde to je ale neviem z hlavy kde, sedim za osx...

Hawkens

Příspěvek od Hawkens » 13 bře 2006 19:07

No ja mam podozrenie, ze ta Audiophille 2496 ma jednoducho na <> drivery, minimalne MME a DirectX driver. A WinAmpu ani WMP neviem nanuti prehravanie cez ASIO driver. Uz som si dokonca objavil aj ne-DMA mode na disku (ach, asi som prilis doveroval XP-ckam) ale ani to nezabralo. Tak som sa nasral, zapojil som si USB-ckovu Edirolku a ta fici bez pukancov.

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 13 bře 2006 19:49

mne nic take nerobi.... ak by som sa mal na nieco stazovat tak na to ze ked povedzme zmenim rozlisenie monitora alebo nieco take systemove a pritom mam pusteny winamp tak playback sa na zekundu zakokce... (output mam nastaveny directsound)

inak je to v poho v oboch mojich instalaciach windowsov.. takze v driveroch to nebude....

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 13 bře 2006 19:59

ja nevim, myslim ze tam bude nejaka hloupost - zkousels projet to co nadhodil lupo?
me chodi uplne stejne kompatibilne s windowsama, hrama, filmama, proste s cimkoliv na dx driverech, stejne jako mi pred tim chodila sb live :)
a jestli to mam nastaveny na programy nebo background je uplne fuk.
ted jsem dokonce zapnul mpeg film (powerdvd), divx film (bsplayer) a mp3 (winamp) najednou a vsechno hralo bez jakejchkoliv problemu. podle me to tak musi jit i na 1giga celeru
jinak verzi driveru maudio mam 5.10.0.5047

Hawkens

Příspěvek od Hawkens » 13 bře 2006 22:01

No asi obetujem jeden vecer a urobim pokusnu instalaciu cistych Win XP s driverom karty. Brrr ... citim sa ako posledna lama.

Odpovědět