Pukanie na Audiophille 2496

Ostatní audio software, obecná diskuse
Hawkens

Pukanie na Audiophille 2496

Příspěvek od Hawkens » 07 bře 2006 23:05

Viem ze sa to uz raz riesilo, ale: playback na Audiophille 2496 mi puka! Hlavne pri start-stop a preskoceni na inu poziciu. Robia to hlavne filmy (video+audio), ale v mensej miere aj audio napr. v SoundForge. Ked prepnem na audio kartu onboard, ta mi prehrava bez problemov.

Ovladace mam aktualne, DirectX je ver. 9c. Win XP. Skusal som aj rozne kombincie bufferov, zvacsit buffer, dokonca aj zmensit buffer a nic!

Citim sa ako posledna lama...

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 07 bře 2006 23:26

vitaj v klube :lol:

mrmnk
Příspěvky: 81
Registrován: 12 čer 2002 01:49

Příspěvek od mrmnk » 07 bře 2006 23:57

me se to stava hodne pri nahravani 'toho co leze ven' coz je zrovna problem kdyz sampluju naky veci z filmu apod.. jinak v poho ..ale s timdle nevim co..

Uživatelský avatar
komor
Příspěvky: 112
Registrován: 09 dub 2004 13:06

Příspěvek od komor » 08 bře 2006 07:19

to samy, nepomohla ani nekolikera preinstalace, furt stejny. uvazuju ze ji vratim, do dubna je v zaruce.

Hawkens

Příspěvek od Hawkens » 08 bře 2006 07:56

Haluz je ta, ze na tej Audiophille fungujem uz snad 5 rokov a stale bezala OK, pod Win2000 aj XP a bez problemov! Akurat teraz, ked som nedavno preinstaloval XP, to zacalo ... to je divne.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 08 bře 2006 08:05

Windowsy mas optimalizovane? myslim povypinane vsetky nepotrebne systemove blbosti, nastavene background servisy a pod....

Hawkens

Příspěvek od Hawkens » 08 bře 2006 08:53

Neoptimalizoval. Ale ani na tej starsej instaklacii, kde to este fungovalo. Sranda ze druha zvukovka ide OK, len ta mrzka Audiophille robi problemy ...

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 08 bře 2006 08:53

to ti jako delaj direct x drivery? v audioaplikacich, vcetne sf mas ale pocitam asio ovladace, ne?

Hawkens

Příspěvek od Hawkens » 08 bře 2006 08:58

No, WinAmp pouziva DirectX ovladace, SoundForge neviem ci prehrava cez DirectX alebo Asio. Inak vo vacsich aplikaciach samozrejme pouzivam ASIO, tiez som mu skusal aj male buffery aj velke a problem nezmizol.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 bře 2006 10:40

winamp pouziva aj mme ovladace, podla toho ci pouzijes wave out alebo directx plugin... pukaju oba? ...najskor asi ano... hw konflikt asi nemas, na to by si prisiel, ale cisto pre psinu, skus iny PCI slot
inak ma uz moc veci nenapada, nenakonfiguroval si masinu ako server?

Hawkens

Příspěvek od Hawkens » 08 bře 2006 10:50

Fakt ma uz len ten iny slot napada vyskusat.

"Server" nie je, XP su nastavene na "Programs", nie na "Background services".

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 bře 2006 11:02

potom uz zostava ako moznost nejak blaznivo nakonfigurovane cache, ale v tom pripade neviem pomoct, az taky macher na xp sa necitim. skus freshUI alebo nejaky iny podobny windowsovy tweaker a nieco tam pomenit... ale musis sa citit fakt hlupo, heh (teda chechtat som sa nechcel, fakt ma to mrzi .) )
snad este nejaky driver na matku dosku? ze nefunguje bus mastering na pci zberici alebo tak...

Hawkens

Příspěvek od Hawkens » 09 bře 2006 13:57

No s cache som tiez skusal, sikovny programik na to je CachemanXP, ktory sa mi velakrat osvedcil v case Win 2k. Ale teraz to nebude, puka dalej. Rozmyslam, ci to proste nie je slabym vykonom? Myslel som ze 2.4 GHz je dost silny vykon, ale mozno na dnesne DivX-y to nie je az tak vela a jednoducho mi pocitac pri nich nestiha ?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 09 bře 2006 14:04

dano píše:vitaj v klube :lol:
to dela Egosys Juli@ neco podobnyho.. kdyz prepnes Sample Rate tak to prskne.. kdyz menis master hlasitost pomoci Jula@ pan tak taky.. asi jsou ty zvukarny nedomakany..

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 09 bře 2006 14:11


Odpovědět