SONY OXFORD VST!
Už jsem to tu asi někde psal, že dle Terryho Manninga (http://www.compasspointstudios.com/) je Sony Oxford Limiter ze všech plugin Limiterů nejlepší. (Co se týče zachování kvality zprocesovaného zvuku bez zkreslení/artefaktů...).
A Terry je důvěryhodný "zdroj"
Ovšem vcelku zajímavý by mohl být test případného rozdílu mezi VST (či AU) a TDM verzemi (tohoto) jednoho pluginu.
Toto směřuji k Ivovi.- pokud ještě máš ty TDM vrze. Ale pokud se nepletu, ták právě Limiter je vcelku "novinka" ( vydán cca 2005)?
A Terry je důvěryhodný "zdroj"

Ovšem vcelku zajímavý by mohl být test případného rozdílu mezi VST (či AU) a TDM verzemi (tohoto) jednoho pluginu.
Toto směřuji k Ivovi.- pokud ještě máš ty TDM vrze. Ale pokud se nepletu, ták právě Limiter je vcelku "novinka" ( vydán cca 2005)?
2Solarfall: Když, i když je to OT, ona ta debata, která se strhla je mnohem zajímavější než se vyjadřovat k prostému faktu, že Sony Oxford bude VST
, to se dá napsat jen těším se/ netěším se/kolik to bude žrát CPU a tak dále. Já osobně se tedy nějak zvlášť netřesu, koupil jsem si domů Massey L2007 limiter, který je taky vysoce chválenej v oblasti soft limiterů a stojí "jen" 89$ a jsem s ním max. spokojen, takže nejspíš ani nevyužiji jak Ivo napsal "H2o od pánů ze Sithu".
Jinak u nás ve studiu máme Sony EQ jako hlavní filter spolu s Waves Linear EQ a Focusrite D2, určitě jsou to spolu s McDsp a Waves SSL, SSL a Tritone nejlepší pluginy co se dá v současnosti sehnat
Ad. Srovnání TDM a RTAS/VST/AU by asi bylo zajímavý s podstaty jsou to rozdílné kódy, RTAS/VST/AU pro procesory s plovoucí čárkou, TDM pro nesplovoucí čárkou( jejda ne a ne mě napadnou to správné synonynum), ale neočekávám velký rozdíl, spíš žádný.
Takže malé OT: Carloff: To, žes dosáhl jiné atmosféry/barvy zvuku ještě přece nemusí znamenat jasně lepší ve všech parametrech, určitě jsou situace, kdy bude zase lepší použít softwarovou cestu. Jak Dendy napsal, proč se vzdávat jedné cesty, když můžu využít veškerých výhod obou cest. Já se nemůžu se vyjadřovat ke všem věcěm co si o nich psal a tuším, že takový Pendulum za 100k, bude asi lepší než můj Sonalksis ale taky xkrát dražší a je otázka kam je člověk schopen se dostat pouze po té softwarové cestě, aby člověk nehonil posvátnou krávu absolutistické kvality zvuku jako někteří hifisti.
Jinak já můžu srovnat třeba jeden z těch levnějších Lexiconů s Altiverbem a to bych moh napsat úlpně stejně měkký nádherný, ale ve prospěch Altiverbu!!!
Mějte se fajn.

Ad. Srovnání TDM a RTAS/VST/AU by asi bylo zajímavý s podstaty jsou to rozdílné kódy, RTAS/VST/AU pro procesory s plovoucí čárkou, TDM pro nesplovoucí čárkou( jejda ne a ne mě napadnou to správné synonynum), ale neočekávám velký rozdíl, spíš žádný.
Takže malé OT: Carloff: To, žes dosáhl jiné atmosféry/barvy zvuku ještě přece nemusí znamenat jasně lepší ve všech parametrech, určitě jsou situace, kdy bude zase lepší použít softwarovou cestu. Jak Dendy napsal, proč se vzdávat jedné cesty, když můžu využít veškerých výhod obou cest. Já se nemůžu se vyjadřovat ke všem věcěm co si o nich psal a tuším, že takový Pendulum za 100k, bude asi lepší než můj Sonalksis ale taky xkrát dražší a je otázka kam je člověk schopen se dostat pouze po té softwarové cestě, aby člověk nehonil posvátnou krávu absolutistické kvality zvuku jako někteří hifisti.
Jinak já můžu srovnat třeba jeden z těch levnějších Lexiconů s Altiverbem a to bych moh napsat úlpně stejně měkký nádherný, ale ve prospěch Altiverbu!!!

Mějte se fajn.
Naposledy upravil(a) macceba dne 23 led 2007 09:20, celkem upraveno 3 x.
Je dulezite rozlisovat mezi tim, jestli je neco lepsi nebo horsi a mezi tim, jestli je to pouzitelne nebo ne. Taky si myslim ze napriklad hardwarovy kompresor je porad o necem jinem nez softwarovy, nicmene nemyslim si, ze by se softwarem nesla udelat profesionalni michacka (viz. napr. nedavno zmineny clanek D. Pensada v SOS).
Sony Oxford jsou pluginy, zalozeny na softwaru ze Sony Oxf-R3, coz je sakra drahej pult. Ze by s nim nesla udelat profi nahravka ? Nemyslim si to a na ty pluginy se hodne tesim.
Tot muj nazor.
Sony Oxford jsou pluginy, zalozeny na softwaru ze Sony Oxf-R3, coz je sakra drahej pult. Ze by s nim nesla udelat profi nahravka ? Nemyslim si to a na ty pluginy se hodne tesim.
Tot muj nazor.
Na ten limiter jsem HODNĚ zvědavý ... Na mých starých ProTools se to jmenovalo Sony Dynamics., ale už to dávno nemám (ani Maca). Uvidíme jak bude fungovat vedle Elephanta a L2.velvet píše:Už jsem to tu asi někde psal, že dle Terryho Manninga (http://www.compasspointstudios.com/) je Sony Oxford Limiter ze všech plugin Limiterů nejlepší. (Co se týče zachování kvality zprocesovaného zvuku bez zkreslení/artefaktů...).
A Terry je důvěryhodný "zdroj"![]()
K Martinovi: tvoje bizarní bláboly ponechávám stranou, snad jenom když už papouškuješ ecsona s jeho vysoce zasvěcenými "škatulemi", nechápu potom proč mě celé dny opakovaně bombarduješ naléhavými žádostmi o seznam míst kde se tyhle škatule kupují ... (jak jsem právě zjistil na PM)
Naposledy upravil(a) Ivo dne 22 led 2007 23:41, celkem upraveno 1 x.
Je to přesně jak říkáš. I pomocí pluginů se dají udělat vynikající nahrávky, o tom nikdo nepochybuje. Jen ale pokud někdo vysloví názor, že Sony (nebo jiné) pluginy zvukově plně nahradí high end hardware, je možná vhodné podle pravdy zmínit (za předpokladu že si tu povídáme o oblasti audia v celé jeho šíři), že praktická zkušenost většiny světových studií to (zatím) nepotvrzuje (a proto vlastně všechen ten HW mají).Kermitak píše:Je dulezite rozlisovat mezi tim, jestli je neco lepsi nebo horsi a mezi tim, jestli je to pouzitelne nebo ne. Taky si myslim ze napriklad hardwarovy kompresor je porad o necem jinem nez softwarovy, nicmene nemyslim si, ze by se softwarem nesla udelat profesionalni michacka (viz. napr. nedavno zmineny clanek D. Pensada v SOS).
Tot muj nazor.
A je to fakt, který má svou váhu (Ecsone) i po sto prvé.
(připomenout si elementární pravidla a zvyklosti kultivované komunikace by už asi bylo příliš OT, že ?)
Mne by zajimalo kdo tady ty sony realne slysel , ze o nich tak silne basni:)))
ja jsme zkousel dynamics ten jejich transient designer a inflator na POCO a muzu rict ze jediny, co mi prislo zajimavy byl inflator...a jeste ne natolik abych ho koupil..
myslim ze UAD ma zajimavejsi kompresory nez je sony dynamics, tc ma lepi verby nez sony verb , transientdesigner od voxenga byl taky nekde jinde...
kdyby kazdej mluvil o tom co skutecne slysel a ne to co nekde precetl, bylo by to mozna lepsi...
ja jsme zkousel dynamics ten jejich transient designer a inflator na POCO a muzu rict ze jediny, co mi prislo zajimavy byl inflator...a jeste ne natolik abych ho koupil..
myslim ze UAD ma zajimavejsi kompresory nez je sony dynamics, tc ma lepi verby nez sony verb , transientdesigner od voxenga byl taky nekde jinde...
kdyby kazdej mluvil o tom co skutecne slysel a ne to co nekde precetl, bylo by to mozna lepsi...
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz
Mimo toho Eq, který bych nazval jako velmi šetrný k materiálu, bych mohl ještě něco říct o jejich Restoration Bundle, který se mi zdá o fous lepší než Waves Restoration, resp. Decrackle a Declick jsou asi tak stejný kvality, s Noisem se podle mě dostane člověk dál než s tím od Wavesů. Ale ani jeden není absolutně top, na to jsou jiné pluginy jako Algorythmics, Waves Z-Noise atd.
http://www.youtube.com/watch?v=QJMX_ck8Qvs&eurl=
ta cenova politika s tema slevama za balik se mi docela libi, ale 425 babek za verb (na kterej si brousim zuby) je teda dost
ta cenova politika s tema slevama za balik se mi docela libi, ale 425 babek za verb (na kterej si brousim zuby) je teda dost

Trochu spekulace: tipoval bych, ze existuje nejaka vyhradni smlouva mezi TC a Sony Oxford, pravdepodobne uz neni ten balik tolik prodavany (je stary) anebo brzy nebude... Tedy, uvolnej to jako vst, tim na tom jeste neco malo trhnou a zaroven udelaj ohromnou reklamu mezi piraty, a pak? Tipuju Sony Oxford 2 Bundle, kompletne vylepsenej na novem enginu, ale opet jen na Powercore
A budou z toho tezit Sony i TC...