Sony Vegas seka ako dive

Ostatní audio software, obecná diskuse
kexik

Příspěvek od kexik »

ked uz to je v mpegu, konverziou tomu len zhorsis kvalitu
zakladna nevyhoda mpegu je ze miesta vhodne pre strih su velmi riedko
ak to budes predsa len konvertovat, tak ja by som osobne pouzil DV, na tvoj ucel (on ma limit ze rozlisenie musi byt presne PAL alebo NTSC, to ale splnas)
ale osobne by som to nerobil,, prezil by som sekanie pri editacii a dufal ze render prebehne ok; a potom si vlastne hotovy

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

womble neviem co (nepamatam presne nazov) .. je software na strihanie mpegov .. http://www.womble.com/

konverzia na DV je jedna z moznosti .. samozrejme potom ide nasledna kompresia (ak to chces davat na DVD) .. ak ale editujes , teda vkladas dake pluginy , prelinacky , titulky , aj tak musis komprimovat znova .. ak chces len urobit zostrih , lepsie je to robit bez rekompresie .. cize pouzit ten womble ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

inak ani neviem .. ako vegas ulozi zostrihane video v mpegu , bez rekompresie ?? RENDER robi urcite rekompresiu ..

kexik

Příspěvek od kexik »

pytkin: no, prinajmensom nerobi deinterlacing... rekomprimovat musi, to je jasne
aby som bol konkretny, tak uz som sa s podobnym materialom babral, a najlepsie to vypalilo bez prevodu, presne badat, ze preco, je asi tazke
ale s vegasom som uz skoncil, pac som si kupil nejaku staru verziu ulead video studia a je to podstatne pohodlnejsie. vegas mal vychytanejsiu manipulaciu s efektami, ale to ja aj tak nepotrebujem + speciality robim radsej vo wax-e. plus sa uz necitim tak zlodejsky .)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Tak ja som si uz tiez tak dako zvykol na Final Cut .. Vegas zapinam malo ..

hawkens

Příspěvek od hawkens »

No ked vas tu uz mam na linke, este bocna otazka: ako sa zbavim alebo aspon zamaskujem prekladanie ? Zdrojove video bolo natacane na lecnej, nie profesionalnej kamere, takze v rychlycho pohyboch vidiet prekladane riadky. Ta sa toho nejako zbavit ?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

hawkens : deinterlace filtrom .. ale ak vysledok ma byt DVD , tak to nechaj interlacovane .. na telke tie riadky neuvidis ..

Inak vsetky kamery tak nahravaju .. progresivne nahravanie ma len velmi malo kamier ..

hawkens

Příspěvek od hawkens »

Skusal som to, ale teda na telke bolo riadky vidiet, a paradne! Ale potom som vyskusal druhumoznost, redber som dal urobit na "progressive" a to bolo lepsie, Vegas tam tie chybajuce riadky nejako dopocital, sice trosku este tam ostali, ale boli ovela menej viditelne.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

hawkens : co s tym videom ides robit ? nejde na DVD ?

inak vo vegase si v project setupe nastav deinterlacovanie .. a potom to spravi sam .. su tam 2 moznosti .. jedna je na rychle sceny , jedna na pomale ..

hawkens

Příspěvek od hawkens »

Hej, video slo na DVD. Presne to v project setupe co hovoris, som objavil a pouzil. Je to vyslovene na amaterske domace ucely, takze zase nijake spickove finty nie su nevyhnutne ... ten Deinterlace zabral, odstranil najhorsi problem a teraz je to uz na dane ucely OK.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

hawkens " ak to ide ale na DVD tak sa netrap s deinterlacovanim .. ked to dvd pustis na telke , tak tie pasiky neuvidis .. to je princip TV zobrazovania .. Deinterlacovanim to viac zhorsis , nez tomu pomozes ..

hawkens

Příspěvek od hawkens »

No evidentne tam tie pasiky boli a problem to bol, ale "deinterlace" pomohlo.

Inak s5 k tomu Vegasu, pre mna bola ta kratka praca vyslovene sklamanim a pouzivat Vegas bolo "pain in the ass". Neustale skackanie preview, vecne a brutalne swapovanie ... Mal som pocit akoby som robil na 386-ke, nie na moderner dvojjadrovej masine. Som si isty, ze ten problem bol u mna nejako riesitelny, ale po hodinach skusania roznych konfiguracnych kombinacii som si vyhlasil Vegas za nepouzitelny - nabuduce radsej pouzijem Windows Movie Maker.

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Ja ked som potreboval nieco extra rychlo urobit, tak Vegas bol super na ciste audio, potom zacali do nho davat tie video veci co som nechapal. Dolezite je to ze je totalne jednoduchy a prehladny, ja v poslednom case skladam cisto do audia, t.j. ze vobec nepouzivam sekvencery a samozrejme ze napriklad pri Kurzweili staci niekedy jeden setup a polyfonia je fuc. Takisto sa mi v nom velmi jednoducho prerabaju stopy alebo ked prerabam aranzman tak velmi rychlo presne nastavim overlapping blokov a fade outy mi urobi automaticky Vegas. To je pre mna podstatne robit rychlo s audio blokmi a pocut hned vysledok a nie prehrabavat sa kvantami somarin.

hawkens

Příspěvek od hawkens »

Yo, ja som svojho casu tiez pouzival Vegas na multitrack a mastering audia a bolo to OK - bez videa. Vegas je super prehladny, oproti nemu je taky Premiere sice pekne a efektne gui, ale ovela menej prehladne.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

mne sa na vegase paci , ze rovnako ako clovek robil z audiom , sa zrazu pridalo video a pracuje sa s nim rovnako jednoducho ..

hawkens : tvoj problem je riesitelny .. v kazdom pripade by som si ja previedol mpeg do DV a potom by sa ti to strihalo omnoho lepsie ..

Odpovědět