Sony Vegas seka ako dive

Ostatní audio software, obecná diskuse
hawkens

Sony Vegas seka ako dive

Příspěvek od hawkens »

Trosku skusam nastrihat nejake domace video so Sony Vegas a narazil som na taky problem, ze PREVIEW okno seka ako dive, hoci by hadam ani nemuselo. Neda sa s tym poriadne robit, obraz seka tak ze praca je krajne nepohodlna. Myslim ze masina je postacujuca - 2.0GHz dual core s 1GB RAM by mal stihat preview jednej video 720x576 a dvoch audio stop.

Myslim ze to je sw chyba, pri prehravani vykazuje Tak Manager zataz procesoru na cca 50%, zhruba rovnako na obe jadra ... a predsa seka ... vie niekto poradit ?

kexik

Příspěvek od kexik »

nastav si vacsi buffer v ramke... po nainstalovani tam je daka dementna hodnota, tusim 1MB, s gigou si kludne daj 400MB
a pouzivaj preview kvalitu
pouzivam verziu 3 so sempronom3100 bez kusania, tj ty nemozes mat problem

hawkens

Příspěvek od hawkens »

Buffer coho ?

kexik

Příspěvek od kexik »

prebrowsuj preferences vo vegase... on si predrenderovava video okolo kurzora do ramky. ked tam mas 1MB, logicky to seka
uplne rovnaka vec ako pri audiu len tie bufre su primerane vacsie

hawkens

Příspěvek od hawkens »

Eeeee, mam pocit ze ten buffer som objavil a ze default mal maximum 256 a zvysil som mu na 512. Samozrejme nepomohlo.

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

a ked prehravas IBA audio tak ti to neseka? mozno sa ti potom biju drivre AGP/PCI. Mne to sekalo jedine vtedy ked som prehraval audio so zapnutym UltraDMA na harddisky, ale to bolo fest davno.

kexik

Příspěvek od kexik »

este ma napada, aby si si nastavil rozlisenie projektu na take iste ako mas rozlisenie materialu, inak pri prehravani musi robit resample... ale ak ide procak na 50%, tak to nebude dovod

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

poskusaj nastavenia kvality a velkosti toho preview .. a sleduj dole pod displejom kolko fps ide .. samozrejme je mat tajmlajnu v takom istom nastaveni ako nabrate video ..

a este ak ide procak na 50% mozno jedno z jadier je moc zatazene .. ak fps su nizke , neztiha procak .. ani netreba sledovat cpumeter..

este ma napada pomaly disk ..

nepises o co konkretne ide .. ci prehravas len jedno video , alebo zostrih 10 roznych kamier .. atd .. ci ide o nekomprimovane video (to na PC bez diskoveho pola nestihas) alebo DV kvalita .. alebo divx .. atd atd .. otazok je milion ..

hawkens

Příspěvek od hawkens »

No vacsinou som to uz spomenul: projekt je 1 video stopa a v nej asi 3 zdrojove videa v MP2 720x550x32colors nastrihane na 1-2 minutove kusky, a dve stereo audio stopy. Zataz oboch jadier je zhruba rovnomerna, ako som uz pisal. Skusal som rozne kvality preview, vacsinou tie nizke - Preview a Draft kvalitu na half velkosti, seka stale.

Skusal som hratky s bufferom, ten o ktorom hovorim sa vola "Dymamic RAM buffer". Mal som ho na zvacsenu hodnotu 512MB, potom som si v helpe precital ze ak je privela tak to mozes spomalovat ... skusal som aj mensie hodnoty 64 alebo 128, ale ani tieto hratky nepomohli ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

hawkens : MP2 , to akoze MPEG2 ? v rozliseni 720x550 ? x32colors nerozumiem uplne .. tajmlajnu mas v tom istom rozliseni ? pravdu povediac , este som nikdy nestrihal mpeg vo vegase .. tam neviem ci su dake uskalia ..

kexik

Příspěvek od kexik »

no, proprietarny mpeg2 codec od sony neni nic moc, je pomaly... ale sekat by nemal
ale to rozlisenie je divne, co je to za material? normalny pal ma sirku 576 bodov
skus nejake ine video s podobnym rozlisenim, co sa stane...

hawkens

Příspěvek od hawkens »

Hej, je to standardny MPEG2 z kamery, asi som sa sekol v tom rozmere. Zatial som to poriesil tak, ze som dal "pred-rendernut" preview videa ... ale to je len taka chaba zaplata.

Este ma napadlo, ze to moze byt grafickou kartou? Mam G-Force 8600 GTS, ta ma nejaku schopnost pri prehravani akcelerovat video playback cez graficku kartu, ci moze blbut to? Vyuziva to Vegas? Obcas sa mi totizto zadrhne aj bezne video pri prehravani ... nie casto, ale obcas ano, a predtym som tomu nevenoval pozornost ...

kexik

Příspěvek od kexik »

to vazne vyzera na nekorektne nainstalovane ovladace niecoho... ta grafika je delo... ovsem akceleruje len pri pouziti proprietarnych kodekov od nvidie a vegas podla mna pouziva svoj mpeg2 kodek

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

hawkens " predrendrovanie je uplne normalna vec .. vsetky seriozne stihacie softwary to pouzivaju ..

v kazdom pripade MPEG neni uplne vhodne medium na strihanie .. inak ludia najviac strihaju MPEG vo "Womble neviem co"

hawkens

Příspěvek od hawkens »

Takze pred strihanim radsej konvertnut video na iny format ? Ako sa vola, ten Womble alebo aky kodek? Alebo nejaky iny, nekomprimovany ?

Odpovědět