SW alternativa k Virusu

Ostatní audio software, obecná diskuse
Poklop

Příspěvek od Poklop »

Nejsem si jist, ale mám dojem, že ta SW verze Virusu pro Powercore má o jeden oscilátor míň (ne-li o dva), takže s tím total same zvukem jako třeba B to asi nebude tak horký.
Jinak, ještě si dovolim trochu popíchnout, ale neber to nějak osobně :-) Říkáš, že by ti Virus strašil jako kus zbytečnýho železa na stole. To mě trochu překvapuje, protože ona totiž ta láska k tomu přístroji je něco moc pěknýho a možná, že bys to pochopil, kdyby sis ho pořídil :-)
Jen teda upozorňuju, že sběrnice PCI za 20let ZCELA určitě v tvém PC nebo buhvíčem(za 20let) nebude, takže investici do PowerCore s ořezanym Virusem bych si rozmyslel.
Jen si dej pozor, abys nebyl jeden s těch skladatelů, kteří celej život hledaj ten nejlepší zvuk VSTi a najdou ho v HW až ve chvíli, kdy je už přestane bavit skládat. Ale to nechám na tobě :-)

Asi takhle: Jestli chceš dělat elektroniku a mít nástroj, kterej je fakt dobrej a vyzkoušenej tisícema uživatelů, tak si kup Viruse.
Jestli chceš hledat nebo čekat na SW alternativu super nástroje, tak čekej. Jde jen o to, kolik máš času. Možná to přijde brzy, možná to nepříjde nikdy, kdo ví ... :-)
Ale říkám, neber to osobně, tohle platí pro více lidí. Mám dva kamarády, kteří denně brouzdaj po netu a hledaj SW synth snů. Do teď ale nic v hudbě nedokázali i když si myslim, že nadání mají, tak přesto to podle mě berou za špatnej konec.
Všichni úspěšní elektro hudební producenti mají (nejen) Viruse.

lupowork

Příspěvek od lupowork »

POKLOP: tak tohle cos napsal, bych vytesal zlatym pismem do mramoru a mnohym bych to venoval, at to maji denne na ocich.

Dante

Příspěvek od Dante »

Poklop: jo já to neberu osobně, v pohodě...kdyby mě přestalo bavit skládat, asi bych v životě ztratil to jediné, co mě těší...je mi jasný že PCI Virus neni tak dobrej, jako ten pravej Virus...ale stejně - kolik stojí to powercore, ale to starší, nevíš? a odkázek by se taky hodil, abych si to mohl prohlídnout...

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Poklop: Co to je za nesmysl ze ma Virus powercore o jeden az dva oscilatory min .. to by pak asi nebyl virus ne... jediny co ma osekany v zakladu je polyfonie a multi rezim... pak se da koupit unlimited licence kde myslim zadny omezeni neni... jediny je ze te to vyjde pak stejne draho jak klasickej HW Virus....

Pracuju s HW.... mam i Viruse i Claviu... ale znam plno lidi a skvelejch producentu , ktery delaj z VST nastroju uplne skvelou muziku, ze vobcas az pekne koukam. Rozhodne ma to svoje kouzlo a jen zalezi jak s tim clovek umi pracovat.... kdyz to umis pak udelas supr muziku i v PC...
A navic laik ten rozdil nepozna jestli je to z HW nebo PC.... poznaj to jen ty ktery se nejakou chvili muzikou zabyvaj...

Dante

Příspěvek od Dante »

ekeaze: no právě a to je o tom, jestli děláš muziku pro producenty a skladatele nebo pro normální posluchače...já samozřejmě dělám pro tu druhou skupinu (proto taky nemám potřebu tu nic prezentovat) a ti většinou nepoznají, jestli hraje SW nebo HW...

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Poklop: Covece souhlas, nemel sem cist uplne kazdy prispevek. Kazdopadne ja mam Powercore PCI a mam i Virus B Desktop .. cili dokazu to porovnat :))
Ten vir na powercore ma fakt to same jak ten desktop.. mozna trosku ve zvuku este neni uplne plnohodnotny. Preci jen krabicka je krabicka, ale powercore pouziva stejny DSPcka od motoroly.
Jinak ja jsem zastancem HW.. bezposchyby. Je jasne, ze pokud Dante zacina tak mu nejaky VSTcka budou prozatim stacit.. ale k virusu se neblizi. Pokud chces nejaky VSTcka pouzivat i dal.. tak Z3 tam si nekdo muze myslet, ze udela dobry leady, ale paradoxne se na tom daj vyladit spis dobry basy + doporucuju Vanguard, V-station a Discovery DSP.
Este Polysix z Korg Legacy ma slusny sound kdyz se poradne vyladi a ten Virsyn Tera taky. Zbytek je spis o nahode.. beru to tak, ze kdyz sednu k jednomu z tech VSTcek, co jsem psal tak z toho leze vzdy primerenej zvuk na to, ze to je VST.. pak je tady par dalsich, kde je to spis o nahode, ze se podari nekomu vyladit neco co fakt ma trosku zvuk.
btw. Dante jaky delas hudebni styl jestli se muzu zeptat?

Dante

Příspěvek od Dante »

TOM-Thak: čoveče, už ses mě na můj hudební styl ptal, snad 2x :) Psal jsem ti to v jednom z těch tématů co jsem založil, asi to bylo o tom BPM, hned na začátku. Tak to tu nebudu znovu rozepisovat. A tak úplně nezačínám, ale zase nejsem žádnej mistr světa - akorát když každý říká jak je Virus super, použitelnej skoro na všechno, tak hledám alternativy, zatím SW, možná jednou HW, uvidim. A taky jsem chtěl navázat na to téma z audionews, protože jsem chtěl taky trošku vyzkoušet, kde jsou lepší lidé - a přibližně jste tu poradili skoro to samé jako tam, ale s větším množstvím textu, tzn. i s větším usilím - oni to tam odbudou jednou větou a končej...

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Dante: jojo sorry :D to vis zase tak si to neberu do hlavy proste prectu a odpovim.

Tak ja to reknu asi takhle.. virus je dobrej syntak, ale dle meho nazoru neni dobre soustredit se jen na nej. Ja treba nez mit Virus TI tak mam Bcko s tim, ze mam este kurzweil a chci norda a rolanda apod. minim tim, ze je podle me lepsi mit vic starsich syntu s rozmanitou skalou moznosti zvuku nez jeden narachanej. Ta barva zvuku ti totiz z TI at udelas, co udelas poleze vzdycky stejná.. tak jako ma specificky sound NORD tak ma Virus, JPcko apod. to uz je teda trosku offtopic. Proste neomezujme se jen na jeden syntak :)

dendy

Příspěvek od dendy »

Dante píše:oni to tam odbudou jednou větou a končej...
to bude asi tym ze "nadsencov" co su presvedceny ze HW synth je len kopa zbytocneho zeleza a VSTi vladne svetu tam uz maju plne zuby :)))\\

nie vazne, pozri kto je dobry, ten vie spravit skvely vyborne znejuci track aj cisto z VSTi, kto nema talent tomu nepomoze ani plny dom hw synthov... kbalitny hw synth je skorej o tom, ze nemusis robit kompromisy a vynakladat serioznu namahu na zamaskovanie nedostatkov a vyuzitie len silnych stranok tak aby to vskladne znelo super (co sa mi aj pri top VSTi obcas stava)... (skoro) kazdy VSTi ktory mi presiel rukami mal nejake nedostatky a vzdy pri jeho vyuziti som si na tie nedostatky musel davat bacha aby ich vo vyslednej skladbe pocut nebolo. to sa mi stalo aj s top VSTi, s top HW virtual analogmi sa mi ale nieco taketo nestalo, proste tam nastavis co chces a ono to fakt tak hra, ziadne nedostatky, ziadne vedlajsie efekty ... proste mam pocit ze programatori DSP chipov sa viac snazia (alebo proste tym, ze je to predsa len trosku obtiaznejsie a programovat v C++ kod pre x86), prost emam pocit ze stale su este o mierny krocik popredu pred programatormi VSTi... ale tento naskok sa zmensuje a som presvedceny ze uz velmi skoro zmizne uplne, prve lastovicky uz tu su (fm8, surge), uvidime co nam prinesie buducnost...

kazdopadne je tu este jeden nezanedbatelny faktor pri HW synthoch - a to je proste ten FEELING, pocit mat v ruke kus zeleza s kopov knobov, tocit (ja viem, ciastocne to vie nahradit midi kontroler, ale kto vyskusal vie ze proste zelezo je zelezo:)). kazdopadne nemyslim si ze az VSTi dozenu (a predzenu) top HW virtual analogy tak ze o titeto vsetci stratia zaujem a rozpredaju ich.. o tom silne pochybujem, hudba je nastastie nie striktna vec ale o pocitoch ... takze kazdy nech pouziva to co ho bavi, nech nevnucuje nazor tomu druhemu, kazdy si svoju pravdu musi najst sam...

a hlavne - podstatne su vysledky. hudba. nie to ako sa k nim kto dopracuje.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

dendy: zapomnel si na jeden dulezity aspekt.. HW synthy stojej penize.. a dnes je mezi nami i dost piratu, takze jim staci si stahnout soft a skladat.
Pricemz HW na to uz musej mit penize.. i kdyz kdybych to vzal nejak logicky tak treba kdyz sem ted kupoval novej cubase a naky VST a powercore tak to sou taky soft veci a prislo to na hodne velky penize ..
Ten Feeling plny souhlas.. proste to mas v ruce.. to je proste o necem jinem.. navic na to lze hrát LIVE akce, protoze to proste hraje :)

dendy

Příspěvek od dendy »

TOM-Thak píše:dendy: zapomnel si na jeden dulezity aspekt.. HW synthy stojej penize.. a dnes je mezi nami i dost piratu, takze jim staci si stahnout soft a skladat.
Pricemz HW na to uz musej mit penize.. i kdyz kdybych to vzal nejak logicky tak treba kdyz sem ted kupoval novej cubase a naky VST a powercore tak to sou taky soft veci a prislo to na hodne velky penize ..
Ten Feeling plny souhlas.. proste to mas v ruce.. to je proste o necem jinem.. navic na to lze hrát LIVE akce, protoze to proste hraje :)

no jasne ja som to bral uhla pohladu cisto moznosti/schopnosti/kvalita.... warez to je uplne ina kapitola ale to tu nechcem rozoberat lebo niektori clenovia ezone su na toto citlivy a zvyknu hned mazat prispevky a zamkynat thready :-))

ale jo no.. prachy su jediny dovod preco este nemam doma Ccko, Supernovu, Lead3 a par dalsich milasskov :)))

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

2dendy: Jooo NordRack 3 uz stoji dneska neco kolem 31K novej.. Bcko a Powercore mi staci.. ale libi se mi treba klasiky jako Waldorf Pulse /Micro Q nebo neco od rolandu JP8000 popr. SH201.

dendy

Příspěvek od dendy »

TOM-Thak píše:2dendy: Jooo NordRack 3 uz stoji dneska neco kolem 31K novej.. Bcko a Powercore mi staci.. ale libi se mi treba klasiky jako Waldorf Pulse /Micro Q nebo neco od rolandu JP8000 popr. SH201.

microQ mam :) mnam mnam, ked sa ti vyskytne moznos t urcite ho kup, doporucujem :)

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

mQcko taky doporucuju, blbec sem ho prodal, nastesti zustalo v kapele, ale uz na nej zas setrim 8) rozhodne nezastavam nazor ze je to smejd kterej jde lehce nahradit softem .... kdy uz lidi pochopej ze soft a HW jsou dve cesty ktery se nekrizujou ale jdou paralelne vedle sebe ? mozna pak skoncej ty vecny hadky a bude na svete veselejc 8)

dendy

Příspěvek od dendy »

neural: neviem neviem ci nahodou nemam to tvoje :-)) mam taky pocit ze som to kupoval od niekoho kto to kupil od teba :))

Odpovědět