utilitka AMEN pro VST/DX?

Ostatní audio software, obecná diskuse
Oxyygen
Profesionál

utilitka AMEN pro VST/DX?

Příspěvek od Oxyygen »

Kdysi davno jsem pouzival skvely programek Amen, kde se nahrala smycka, ktera se rozrezala na 8 casti, kde se potom mohlo menit bpm a zprehazet je do ruznych kombinaci a poradi.. Existuje neco ve VST??

biscuit

Příspěvek od biscuit »

intakt
a taky celkem nedavno vysel nejakej software, kterej s tou smyckou dela uplny zazraky ... aspon podle popisu - ja ho nezkousel :)
jmenuje se rephrase
http://www.museresearch.com/kvr/i/b/rephrase.gif

kexik

Příspěvek od kexik »

ale ved to vie kazdy beat slicer, aka hocaky lepsi sampler, budem menovat trebars kontakt, ten je "najzohnatelnejsi". alebo to nie jecelkom to co potrebujes?

pejril

Příspěvek od pejril »

Zdravim! A pridavam svuj dotaz. Mozna pisu bludy, ale chtel bych v realnem case midi controllerem ovladat ciste bici loopy. Napr. bych mel jeden loop rozsekanej na 4 casti... Delam v Abletonu, ale tam mi nefunguje ani Kontakt, ani Intakt, navic tyto dva zminovane softy mi prijdou absolutne neprehledne svoji mikrovizualizaci a neprisel jsem jim vubec na chut i kdyz jsem je "studoval" 2 mesice. Takze hledam jednoduchy VSTi slicer - existuje nejaky? Diky a predem se omlouvam, jestli nepisu kraviny :)

kexik

Příspěvek od kexik »

man, v abletone mas predsa vbudovany uplne namakany sampler... naco vst? pusti sa smerom citania manualu k abletonu, to je podla mna najlepsie co mozes urobit

pejril

Příspěvek od pejril »

:) asi si to teda prectu, i kdyz jsem totalni zacatecnik... Evidente nechapu pojem sampler, kdyz hledam VSTi a nevidim ho v Abletonu... trapas

kexik

Příspěvek od kexik »

to je to co hladas, sampler. to je geret do kereho natiahnes wav a ovladas ho midi notami a cc... samoze ho ide slajsovat, stretchovat, atd...

(teda, to len pre istotu uvadzam .) )

themon

sampler v abletone? KDE?

Příspěvek od themon »

zdravím! potreboval bych upresnit vyse uvedenou vychytanost sampleru v abletone, kterou tam zrejme bez vsai pomoci neobjevim (pokud tedy jde vubec o simpler) :? Jedna se mi konkretne o rozbijeni rytmickych smycek. Jak rozdelit natahnuty sampl do vice zón a ty pak přiřadit k jednotlivym midi klavesam? Jak ctu manual nejak jsem na to nenarazil...

Jinak .... zkousel jsem i nejake vst, ale bud vysledek stal za h.... anebo jsem neprosel skrze ovladani (napr. Kontakt je zacatecniky absolutne neovladatelnej a jeho graficke zpracovani vymyslel asi nejaky bystrozraky programator :)

Prece neni zadna veda rozseknout sampl do 8 zón a ty pak přiřadit MIDI keyboardu? Poradite? Diky!!!!
= themon =
PC AMD 1.1 GHz, 512 MB RAM, MAYA 44 MKII
= kytara, basa, bici =

themon

Příspěvek od themon »

doplnuju, ze ani nechapu rozdil mezi kontaktem a intaktem... abyste vedeli, jaka jsem lama :D
= themon =
= kytara, basa, bici =

Poshook

Re: sampler v abletone? KDE?

Příspěvek od Poshook »

themon píše:zdravím! potreboval bych upresnit vyse uvedenou vychytanost sampleru v abletone, kterou tam zrejme bez vsai pomoci neobjevim (pokud tedy jde vubec o simpler) :? Jedna se mi konkretne o rozbijeni rytmickych smycek. Jak rozdelit natahnuty sampl do vice zón a ty pak přiřadit k jednotlivym midi klavesam? Jak ctu manual nejak jsem na to nenarazil...

Jinak .... zkousel jsem i nejake vst, ale bud vysledek stal za h.... anebo jsem neprosel skrze ovladani (napr. Kontakt je zacatecniky absolutne neovladatelnej a jeho graficke zpracovani vymyslel asi nejaky bystrozraky programator :)

Prece neni zadna veda rozseknout sampl do 8 zón a ty pak přiřadit MIDI keyboardu? Poradite? Diky!!!!
clovece, keby si to napisal na Ableton support, tak sa tam dojedneho obesia. :) (pretoze v Live nie je nic jednoduchsieho)

1. natiahnes loop (drag+drop) do audio stopy
2. vyselektujes v ramci loopu jednotlive casti mysou a vystrihnes CTRL+E
3. do midi stopy hodis Impulse (interny drum modul)
4. jednotlive nasekane casti loopy pretiahnes (drag+drop) z audio stopy do jednotlivych slotov v Impulse
5. konecne si precitas manual

Impulse je samozrejme multivystupovy, takze kazdy sampel mozes vyviest na vlastny audiotrack a samostatne efektovat :idea:

Poshook

Příspěvek od Poshook »

biscuit píše:intakt
a taky celkem nedavno vysel nejakej software, kterej s tou smyckou dela uplny zazraky ... aspon podle popisu - ja ho nezkousel :)
jmenuje se rephrase
http://www.museresearch.com/kvr/i/b/rephrase.gif
mne sa zda, ze rephrase je intonacny korektor (nieco ako Autotune alebo melodyne)

Fractal

Příspěvek od Fractal »

posledni dobou jsem zanevrel na intakty, ameny(stejne to je jenom mono) a jim podobne, a delam vsecko rucne(vlastne mysi:), sice je to casove narocnejsi, ale zas dostanes presne to co chces

peteness

Příspěvek od peteness »

themon: Battery2 zvladas nebo moc slozity? Jestli jo, tak bych zkusil smycku natahnout do programu Recycle, kterej to naslicuje a ulozi jako soubor *rx2. Ten pak natahnes do batterky. Nebo jeste lip muzes si tu smycku pres Recycle ulozit jako midi soubor a tim pak ridit nakej sampler s cistyma drumsamplama. Takhle budou do jakyhokoliv tempa pasovat rytmy, ktery nepasuji do bezne 4/4 mrizky a navic te nikdo nemuze narknout, ze pouzivas cizi loopy.

themon

Příspěvek od themon »

tak tohle si necham libit!!! diky za rady, vsechny...!!!!!!!!!!!!!
= themon =
= kytara, basa, bici =

themon

Re: sampler v abletone? KDE?

Příspěvek od themon »

[/quote]
clovece, keby si to napisal na Ableton support, tak sa tam dojedneho obesia. :) (pretoze v Live nie je nic jednoduchsieho)

1. natiahnes loop (drag+drop) do audio stopy
2. vyselektujes v ramci loopu jednotlive casti mysou a vystrihnes CTRL+E
3. do midi stopy hodis Impulse (interny drum modul)
4. jednotlive nasekane casti loopy pretiahnes (drag+drop) z audio stopy do jednotlivych slotov v Impulse
5. konecne si precitas manual

Impulse je samozrejme multivystupovy, takze kazdy sampel mozes vyviest na vlastny audiotrack a samostatne efektovat :idea:[/quote]

1. asi neumim cist, ale to uz jedno, protoze tohle je bomba!!!!!!!!!
2. multivystupy uz pouzivam :)
= themon =
= kytara, basa, bici =

Odpovědět