utilitka AMEN pro VST/DX?

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

utilitka AMEN pro VST/DX?

Příspěvek od Oxyygen » 15 pro 2004 14:09

Kdysi davno jsem pouzival skvely programek Amen, kde se nahrala smycka, ktera se rozrezala na 8 casti, kde se potom mohlo menit bpm a zprehazet je do ruznych kombinaci a poradi.. Existuje neco ve VST??

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 15 pro 2004 20:31

intakt
a taky celkem nedavno vysel nejakej software, kterej s tou smyckou dela uplny zazraky ... aspon podle popisu - ja ho nezkousel :)
jmenuje se rephrase
http://www.museresearch.com/kvr/i/b/rephrase.gif

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 pro 2004 21:00

ale ved to vie kazdy beat slicer, aka hocaky lepsi sampler, budem menovat trebars kontakt, ten je "najzohnatelnejsi". alebo to nie jecelkom to co potrebujes?

pejril
Příspěvky: 6
Registrován: 22 dub 2004 13:13

Příspěvek od pejril » 06 dub 2005 17:03

Zdravim! A pridavam svuj dotaz. Mozna pisu bludy, ale chtel bych v realnem case midi controllerem ovladat ciste bici loopy. Napr. bych mel jeden loop rozsekanej na 4 casti... Delam v Abletonu, ale tam mi nefunguje ani Kontakt, ani Intakt, navic tyto dva zminovane softy mi prijdou absolutne neprehledne svoji mikrovizualizaci a neprisel jsem jim vubec na chut i kdyz jsem je "studoval" 2 mesice. Takze hledam jednoduchy VSTi slicer - existuje nejaky? Diky a predem se omlouvam, jestli nepisu kraviny :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 dub 2005 17:05

man, v abletone mas predsa vbudovany uplne namakany sampler... naco vst? pusti sa smerom citania manualu k abletonu, to je podla mna najlepsie co mozes urobit

pejril
Příspěvky: 6
Registrován: 22 dub 2004 13:13

Příspěvek od pejril » 06 dub 2005 17:10

:) asi si to teda prectu, i kdyz jsem totalni zacatecnik... Evidente nechapu pojem sampler, kdyz hledam VSTi a nevidim ho v Abletonu... trapas

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 dub 2005 09:09

to je to co hladas, sampler. to je geret do kereho natiahnes wav a ovladas ho midi notami a cc... samoze ho ide slajsovat, stretchovat, atd...

(teda, to len pre istotu uvadzam .) )

themon
Příspěvky: 20
Registrován: 07 říj 2005 14:45

sampler v abletone? KDE?

Příspěvek od themon » 02 úno 2006 13:35

zdravím! potreboval bych upresnit vyse uvedenou vychytanost sampleru v abletone, kterou tam zrejme bez vsai pomoci neobjevim (pokud tedy jde vubec o simpler) :? Jedna se mi konkretne o rozbijeni rytmickych smycek. Jak rozdelit natahnuty sampl do vice zón a ty pak přiřadit k jednotlivym midi klavesam? Jak ctu manual nejak jsem na to nenarazil...

Jinak .... zkousel jsem i nejake vst, ale bud vysledek stal za h.... anebo jsem neprosel skrze ovladani (napr. Kontakt je zacatecniky absolutne neovladatelnej a jeho graficke zpracovani vymyslel asi nejaky bystrozraky programator :)

Prece neni zadna veda rozseknout sampl do 8 zón a ty pak přiřadit MIDI keyboardu? Poradite? Diky!!!!
= themon =
PC AMD 1.1 GHz, 512 MB RAM, MAYA 44 MKII
= kytara, basa, bici =

themon
Příspěvky: 20
Registrován: 07 říj 2005 14:45

Příspěvek od themon » 02 úno 2006 13:39

doplnuju, ze ani nechapu rozdil mezi kontaktem a intaktem... abyste vedeli, jaka jsem lama :D
= themon =
PC AMD 1.1 GHz, 512 MB RAM, MAYA 44 MKII
= kytara, basa, bici =

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Re: sampler v abletone? KDE?

Příspěvek od Poshook » 02 úno 2006 14:16

themon píše:zdravím! potreboval bych upresnit vyse uvedenou vychytanost sampleru v abletone, kterou tam zrejme bez vsai pomoci neobjevim (pokud tedy jde vubec o simpler) :? Jedna se mi konkretne o rozbijeni rytmickych smycek. Jak rozdelit natahnuty sampl do vice zón a ty pak přiřadit k jednotlivym midi klavesam? Jak ctu manual nejak jsem na to nenarazil...

Jinak .... zkousel jsem i nejake vst, ale bud vysledek stal za h.... anebo jsem neprosel skrze ovladani (napr. Kontakt je zacatecniky absolutne neovladatelnej a jeho graficke zpracovani vymyslel asi nejaky bystrozraky programator :)

Prece neni zadna veda rozseknout sampl do 8 zón a ty pak přiřadit MIDI keyboardu? Poradite? Diky!!!!
clovece, keby si to napisal na Ableton support, tak sa tam dojedneho obesia. :) (pretoze v Live nie je nic jednoduchsieho)

1. natiahnes loop (drag+drop) do audio stopy
2. vyselektujes v ramci loopu jednotlive casti mysou a vystrihnes CTRL+E
3. do midi stopy hodis Impulse (interny drum modul)
4. jednotlive nasekane casti loopy pretiahnes (drag+drop) z audio stopy do jednotlivych slotov v Impulse
5. konecne si precitas manual

Impulse je samozrejme multivystupovy, takze kazdy sampel mozes vyviest na vlastny audiotrack a samostatne efektovat :idea:

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 02 úno 2006 14:25

biscuit píše:intakt
a taky celkem nedavno vysel nejakej software, kterej s tou smyckou dela uplny zazraky ... aspon podle popisu - ja ho nezkousel :)
jmenuje se rephrase
http://www.museresearch.com/kvr/i/b/rephrase.gif
mne sa zda, ze rephrase je intonacny korektor (nieco ako Autotune alebo melodyne)

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 02 úno 2006 14:39

posledni dobou jsem zanevrel na intakty, ameny(stejne to je jenom mono) a jim podobne, a delam vsecko rucne(vlastne mysi:), sice je to casove narocnejsi, ale zas dostanes presne to co chces

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 02 úno 2006 14:39

themon: Battery2 zvladas nebo moc slozity? Jestli jo, tak bych zkusil smycku natahnout do programu Recycle, kterej to naslicuje a ulozi jako soubor *rx2. Ten pak natahnes do batterky. Nebo jeste lip muzes si tu smycku pres Recycle ulozit jako midi soubor a tim pak ridit nakej sampler s cistyma drumsamplama. Takhle budou do jakyhokoliv tempa pasovat rytmy, ktery nepasuji do bezne 4/4 mrizky a navic te nikdo nemuze narknout, ze pouzivas cizi loopy.

themon
Příspěvky: 20
Registrován: 07 říj 2005 14:45

Příspěvek od themon » 02 úno 2006 15:41

tak tohle si necham libit!!! diky za rady, vsechny...!!!!!!!!!!!!!
= themon =
PC AMD 1.1 GHz, 512 MB RAM, MAYA 44 MKII
= kytara, basa, bici =

themon
Příspěvky: 20
Registrován: 07 říj 2005 14:45

Re: sampler v abletone? KDE?

Příspěvek od themon » 02 úno 2006 15:44

[/quote]
clovece, keby si to napisal na Ableton support, tak sa tam dojedneho obesia. :) (pretoze v Live nie je nic jednoduchsieho)

1. natiahnes loop (drag+drop) do audio stopy
2. vyselektujes v ramci loopu jednotlive casti mysou a vystrihnes CTRL+E
3. do midi stopy hodis Impulse (interny drum modul)
4. jednotlive nasekane casti loopy pretiahnes (drag+drop) z audio stopy do jednotlivych slotov v Impulse
5. konecne si precitas manual

Impulse je samozrejme multivystupovy, takze kazdy sampel mozes vyviest na vlastny audiotrack a samostatne efektovat :idea:[/quote]

1. asi neumim cist, ale to uz jedno, protoze tohle je bomba!!!!!!!!!
2. multivystupy uz pouzivam :)
= themon =
PC AMD 1.1 GHz, 512 MB RAM, MAYA 44 MKII
= kytara, basa, bici =

Odpovědět