Doted tak normálně fungoval Samplitude Peakmeter a hodně jsem si na to zvykl. V nové verzi ProX to dokonale zmršili, ty hodnoty už to neukazuje a navíc ty "inovace" vypadají strašně ...
Nevíte o nějakém jednoduchém dobrém VST peakmeteru, který ukazuje kontinuální RMS hodnoty v číslech ? Zkusil jsem Nugen Visualiser a Bluecat Peakmeter a ani jedno nefunguje v tomto ohledu dobře ...
Jasně, no taky přesně nevím jestli je v RMS standard, nicméně asi je potřeba používat měřák takový jaký mi vyhovuje.
Jak píše Ivo například inspector vykazuje jiné hodnoty než Wavelab.(měl jsem stejnej pocit)
Proto upozorňuju na Izotope, protože ten mi připadá, že ukazuje z mého pohledu použitelné realtime hodnoty.
Standard není, ale více měřáků se víceméně shoduje ... Jen u některých se na to blbě kouká (jako třeba u Blue Cat). IXL zásadně ukazuje RMS o 2-3 silnější než Wavelab, Samplitude apod. což je na nic ... Ten Izotop, IK i Voxengo zkusím ... (i když vzpomínám že třeba elephant taky ukazoval jiné hodnoty RMS než jsem byl zvyklý a když jsem ho používal, dostával jsem občas stížnosti že věci jsou málo hlasité ...)
poklop ; no ja myslim ze hlavne treba pouzivat merak stale jeden .. zvyknut si na neho .. merak RMS je vlastne len pomerna hodnota .. proste podla neho vidno co ako hlasno hraje ..
Wavelab nepouzivam , takze mi nevadi , ze Inspector ukazuje inu hodnotu ako Wavelab
zasadni vec je, ze ve wavelabu se to da nastavit.
ivo, bx meraky se ti nelibi? myslim, ze to je absolutni luxus a minimalne za zkousku to stoji. pro me je to drahy, ale ja jsem amater.