VST Peakmeter ukazující průběžné RMS hodnoty

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

VST Peakmeter ukazující průběžné RMS hodnoty

Příspěvek od Ivo »

Doted tak normálně fungoval Samplitude Peakmeter a hodně jsem si na to zvykl. V nové verzi ProX to dokonale zmršili, ty hodnoty už to neukazuje a navíc ty "inovace" vypadají strašně ...

Nevíte o nějakém jednoduchém dobrém VST peakmeteru, který ukazuje kontinuální RMS hodnoty v číslech ? Zkusil jsem Nugen Visualiser a Bluecat Peakmeter a ani jedno nefunguje v tomto ohledu dobře ...

Něco jako bývalý Samplitude peakmeter:

Obrázek


Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: VST Peakmeter ukazující průběžné RMS hodnoty

Příspěvek od Ivo »

Ten jsem kdysi používal, ale vím že s tím byl problém, ty RMS hodnoty se hodně lišily od těch "normálních" (jako byly v Samplitude apod.)

biscuit
Příspěvky: 10593
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: VST Peakmeter ukazující průběžné RMS hodnoty

Příspěvek od biscuit »

ono zalezi za jak dlouhou dobu to kalkuluje rms. kdyz das kratkej cas, bude to hodne litat, zatimco kdyz das sekundu a vic, bude to uz ukazovat rozumne.. ale nevim jestli to inspektor umi nastavit.
http://www.brainworx-music.de/en/plugins/bx_meter
[vimeo]http://www.mixcloud.com/32557593[/vimeo]

Wohma
Příspěvky: 1655
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: VST Peakmeter ukazující průběžné RMS hodnoty

Příspěvek od Wohma »

Voxengo SPAN taky ukazuje prubezne RMS hodnoty, i kdyz presnost nijak zmerenou nemam.
http://2.bp.blogspot.com/-LJBdK_Zpo8Q/T ... o_span.jpg

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2529
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: VST Peakmeter ukazující průběžné RMS hodnoty

Příspěvek od tomy45 »

Obrázek

IK Multimedia Meter

Poklop
Příspěvky: 1038
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: VST Peakmeter ukazující průběžné RMS hodnoty

Příspěvek od Poklop »

Izotope podle mě měří zhruba shodně s Wavelabem a ten je podle mě přesný (neověřeno).
Takže doporučuju Izotope 3.0+ (nutno přepnout v menu na RMS)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22398
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: VST Peakmeter ukazující průběžné RMS hodnoty

Příspěvek od Pytkin »

Tu je otazne, co je presne. Samotna hodnota RMS asi neni standardizovana..

Poklop
Příspěvky: 1038
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: VST Peakmeter ukazující průběžné RMS hodnoty

Příspěvek od Poklop »

Jasně, no taky přesně nevím jestli je v RMS standard, nicméně asi je potřeba používat měřák takový jaký mi vyhovuje.
Jak píše Ivo například inspector vykazuje jiné hodnoty než Wavelab.(měl jsem stejnej pocit)
Proto upozorňuju na Izotope, protože ten mi připadá, že ukazuje z mého pohledu použitelné realtime hodnoty.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: VST Peakmeter ukazující průběžné RMS hodnoty

Příspěvek od Ivo »

Standard není, ale více měřáků se víceméně shoduje ... Jen u některých se na to blbě kouká (jako třeba u Blue Cat). IXL zásadně ukazuje RMS o 2-3 silnější než Wavelab, Samplitude apod. což je na nic ... Ten Izotop, IK i Voxengo zkusím ... (i když vzpomínám že třeba elephant taky ukazoval jiné hodnoty RMS než jsem byl zvyklý a když jsem ho používal, dostával jsem občas stížnosti že věci jsou málo hlasité ...)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22398
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: VST Peakmeter ukazující průběžné RMS hodnoty

Příspěvek od Pytkin »

poklop ; no ja myslim ze hlavne treba pouzivat merak stale jeden .. zvyknut si na neho .. merak RMS je vlastne len pomerna hodnota .. proste podla neho vidno co ako hlasno hraje ..
Wavelab nepouzivam , takze mi nevadi , ze Inspector ukazuje inu hodnotu ako Wavelab :)

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: VST Peakmeter ukazující průběžné RMS hodnoty

Příspěvek od Ivo »

Přesně tak, já jsem si zvyknul na měřák Samplitude a oni to takhle pokakají :(

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22398
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: VST Peakmeter ukazující průběžné RMS hodnoty

Příspěvek od Pytkin »

ivo : jo to nasere, ked nieco zmenia , a clovek ma pocit , ze je to horsie .. mam radsej pozitivne zmeny , ked ma clovek pocit , ze to vylepsili ..

biscuit
Příspěvky: 10593
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: VST Peakmeter ukazující průběžné RMS hodnoty

Příspěvek od biscuit »

zasadni vec je, ze ve wavelabu se to da nastavit.
ivo, bx meraky se ti nelibi? myslim, ze to je absolutni luxus a minimalne za zkousku to stoji. pro me je to drahy, ale ja jsem amater.

jinak i sonalksis free g myslim ukazuje i rms.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: VST Peakmeter ukazující průběžné RMS hodnoty

Příspěvek od Ivo »

Tam mi trochu vadí že L R hodnoty RMS jsou tak daleko od sebe, přes peak a dynamiku, namáhá to oči ...

Odpovědět