VST plugin-Equalizer na doladeni mistnosti

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

VST plugin-Equalizer na doladeni mistnosti

Příspěvek od Ondra P. » 15 říj 2008 17:53

Nevite jestli existuje nejaky VST plugin , ktery by byl zameren na doladeni mistnosti?
jako ze by to byl VST plugin s equalizerem, ktery by umel zmerit pomoci mericiho mikrofonu mistnost a pak by automaticky nastavil equalizer podle toho jak je poteba?
diky....

potreboval bych poladit nejaky malickosto na 43hz a 117hz... doladeni o zhruba 7-15db....

Obrázek

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 říj 2008 17:59

zadarmo ziadny, komercnych niekolko, ale neoplati sa ich kupit, pac za ich cenu mas digitalny eq v krabici

Jerry Forester
Příspěvky: 194
Registrován: 23 pro 2004 16:47

Příspěvek od Jerry Forester » 15 říj 2008 18:05

A jak se to projeví v nahrávce když s tím nic neuděláš.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 15 říj 2008 18:11

kexik: a jaky sou ty komercni? jen tak pro zajimavost

Jerry Forester: no tak tam kdy je frgvence utlumena tak v nahravce budes pridavat , tam kde je vybuzena tak ubirat...
ale vicemene prej kdyz je to +-15db od ty zakladni tak je to pry uz jaks taks dobre vyladena mistnost...
ja to mam nejvic zhruba kolem tech 15db


Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 15 říj 2008 18:53

kexik píše:zadarmo ziadny, komercnych niekolko, ale neoplati sa ich kupit, pac za ich cenu mas digitalny eq v krabici
krk ergo ale je dig. eq v krabici.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 říj 2008 18:56

Brooklyn / juanita juarez píše:
kexik píše:zadarmo ziadny, komercnych niekolko, ale neoplati sa ich kupit, pac za ich cenu mas digitalny eq v krabici
krk ergo ale je dig. eq v krabici.
presne ,)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 15 říj 2008 19:07

ten IK MULTIMEDIA ARC je docela zajimavej... ale ta cena je fakt trosku prehnana....i kdyz k tomu je i mikrofon...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 15 říj 2008 19:33

jeste bych se chtel zeptat jakym smerem ma byt nastaven merici mikrofon behringer ecm8000 kdyz merim s Room eq wizard... jestlu horzntlalne nebo vertikalne... tdy ho ma vertikalne

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=grU81hWU ... re=related[/youtube]

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 říj 2008 19:39

horizontalne. kolmo na osu bedne. a ak hodlas ekvalizovat, tak kazdu stranu zvlast.
myslim ze ked mas mikrofon, IK ti je nahovno. staci dat na master nejaky ekvalizer. nejaky cas som uspesne pouzival posihfopit. room eq ma ten navrhovaci mod, kde si vies navrhnut ekvalizacne filtre. ked si tam navrhnes kolko dB na akej frekvencii a s akym Q treba ubrat/pridat, lahko si tie cisla vnesies do hocakeho parametrickeho eq
vyhoda hw ekvalizeru ale je ze ti ekvalizuje vzdy, nielen ked ides cez DAW. a osobne som zabudal tu ekvalizaciu vypinat pri renderingu. to ani ten IK soft neriesi...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 15 říj 2008 22:18

jj stim equalizerem to asi tak udelam ... jen nevim jak to je s Q ten ma kazdy equaizer trosku jinak... tam to bude chtit hodit si spis od oka, tak aby to bylo podobne... asi na to pouziju APEQ

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 říj 2008 23:04

vsak isteze od ok. nastavis, opat zmerias, opat nastavis, atd. musis niekolko iteracii urobit. niekedy ani frekvencia uplne presne nesedi, nielen Q, urovne tiez byvaju kadejak naciachovane
btw. voxengo curve eq vie urobit subtrakciu, ale nemam s tym dobre skusenosti. okrem toho nema ten eq nijak valny zvuk
dolezite je NEPOUZIT linear phase ekvalizer. ono okrem amplitudovej sa snazis zrestaurovat aj fazovu charakteristiku. APEQ nepoznam, tak ti nepoviem ci je dobry na to...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 16 říj 2008 10:36

kexik: jeste bych te chtel poprosit o jedno vysvetleni... jak to mam zmerit s nastavenym equalzerem (s tim co budu pouzivat)... kdyz do toho REW nejdou pouzit VST? nebo ten equalizer co je v REW ma vliv kdyz se nastavi i na mereni? ja myslel ze to je funkcni jen graficky...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 říj 2008 13:12

ekeaze píše:kexik: jeste bych te chtel poprosit o jedno vysvetleni... jak to mam zmerit s nastavenym equalzerem (s tim co budu pouzivat)... kdyz do toho REW nejdou pouzit VST? nebo ten equalizer co je v REW ma vliv kdyz se nastavi i na mereni? ja myslel ze to je funkcni jen graficky...
nie, vtedy roomEQ nejde pouzit. musis si vyrobit sine sweep vo wavelabe a merat to rovno v cubase (prehravat wav cez ten eq a do insertu s audio in na vstupe vrazit nejaky analyzer, napriklad voxengo span). nejaky ten sweepp vo wave by som doma mal mat... pripadne uploadnem na ftp ku kermitovi

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 16 říj 2008 14:02

je diky za vysvetleni.... jinak na strankach REW jsou ruzne sweep ke stazeni...

Odpovědět