Waldorf Largo

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Waldorf Largo

Příspěvek od Ondra P. » 11 črc 2009 18:45

myslim ze je jedno jestli to hraje stejne jako Blof, podstatny je to ze to hreje fakt dobre na VSTi plugin... osobne ho urcite koupim...

mate taky nekdo to zpozdeny GUI ? ze pomalu zobrazuje... ?

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: Waldorf Largo

Příspěvek od Tudy » 11 črc 2009 19:39

ekeaze píše:mate taky nekdo to zpozdeny GUI ? ze pomalu zobrazuje... ?
Jo, to samý.

Zvukově to rozhodně není marný. S analogovým zvukem to nemá nic společnýho, ale to jsem ani nečekal. Hraje to jako hodně dobrý VSTi.
Vždy když slyším takový nástroj, okamžitě se mi vybaví album Teo & Tea od J.M.Jarre a to mám moc rád.
Z toho důvodu jsem si koupil Korg R3. Largo má samozřejmě mnohem větší možnosti, takže dávám na wishlist :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

listonos
Příspěvky: 314
Registrován: 08 říj 2006 07:29

Re: Waldorf Largo

Příspěvek od listonos » 11 črc 2009 20:44

ekeaze píše:myslim ze je jedno jestli to hraje stejne jako Blof, podstatny je to ze to hreje fakt dobre na VSTi plugin... osobne ho urcite koupim...

mate taky nekdo to zpozdeny GUI ? ze pomalu zobrazuje... ?
Niekde som cital, ze by mal mat rovnake algoritmy ako Bloefeld. Ak je to tak, potom by mal hrat rovnako (jediny rozdiel DA prevodnik) a s vyssim samplerate v hoste dokonca lepsie - teoreticky. Kazdopadne by to mohol niekto vyskusat.

A rozhranie sa aj mne vlecie - vlastne to cele ledva ide.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Waldorf Largo

Příspěvek od Ondra P. » 11 črc 2009 21:27

listonos píše:
ekeaze píše:myslim ze je jedno jestli to hraje stejne jako Blof, podstatny je to ze to hreje fakt dobre na VSTi plugin... osobne ho urcite koupim...

mate taky nekdo to zpozdeny GUI ? ze pomalu zobrazuje... ?
Niekde som cital, ze by mal mat rovnake algoritmy ako Bloefeld. Ak je to tak, potom by mal hrat rovnako (jediny rozdiel DA prevodnik) a s vyssim samplerate v hoste dokonca lepsie - teoreticky. Kazdopadne by to mohol niekto vyskusat.

A rozhranie sa aj mne vlecie - vlastne to cele ledva ide.
podle mne to nema stejny algoritmus kdyz Blofel jede na motorole a Largo na Intelu (pc procesoru)...

listonos
Příspěvky: 314
Registrován: 08 říj 2006 07:29

Re: Waldorf Largo

Příspěvek od listonos » 11 črc 2009 21:39

ekeaze píše:
listonos píše:
ekeaze píše:myslim ze je jedno jestli to hraje stejne jako Blof, podstatny je to ze to hreje fakt dobre na VSTi plugin... osobne ho urcite koupim...

mate taky nekdo to zpozdeny GUI ? ze pomalu zobrazuje... ?
Niekde som cital, ze by mal mat rovnake algoritmy ako Bloefeld. Ak je to tak, potom by mal hrat rovnako (jediny rozdiel DA prevodnik) a s vyssim samplerate v hoste dokonca lepsie - teoreticky. Kazdopadne by to mohol niekto vyskusat.

A rozhranie sa aj mne vlecie - vlastne to cele ledva ide.
podle mne to nema stejny algoritmus kdyz Blofel jede na motorole a Largo na Intelu (pc procesoru)...
To je jedno, pokial to teda nerobili v assembleri a keby aj, tak matematika je vsade rovnaka. Sa mi zda ze som to niekde cital ked ho ohlasovali - idem to skusit pohladat.

listonos
Příspěvky: 314
Registrován: 08 říj 2006 07:29

Re: Waldorf Largo

Příspěvek od listonos » 11 črc 2009 22:02

"...announced was the Largo virtual instrument, offering the same powerful synthesizer engine as found in the Waldorf Q-, MicroQ- and Blofeld-synthesizers. With three oscillators, two with sub osc, band pass, high pass, low pass and notch filters with 12 dB and 24 dB slope."

"Waldorf is not trying to emulate a vintage analog sound, they're just porting their software algorithms to an Intel platform. The differences in sound should be minimal and mostly due to differences in DAC's"

"Largo mirrors the technology used in Blofeld and Q hardware synthesizers"

Ja z toho rozumiem ze je to to iste. Takze ak sa pouzie vyssia samplovacia frekvencia ako ma blofeld (co ale neviem aka je), tak by mal byt ten zvuk dokonca lepsi. Jedine ze by mal samplovaciu frekvenciu v sebe napevno a na vystupe to sam resamploval do freq hostu ale z toho co som skusal tak ju napevno asi nema.

Blofeld som mal doma len chvilu, niekedy vtedy ked vysiel, takze nemozem porovnat ale vcelku sa bavim ked vonku citam ako sa ludia hadaju ze to zakonite musi hrat horsie ako hw, lebo vsak predsa je to soft a softy musia mat horsi zvuk :-)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Waldorf Largo

Příspěvek od kexik » 11 črc 2009 22:22

ekeaze píše:
listonos píše:
ekeaze píše:myslim ze je jedno jestli to hraje stejne jako Blof, podstatny je to ze to hreje fakt dobre na VSTi plugin... osobne ho urcite koupim...

mate taky nekdo to zpozdeny GUI ? ze pomalu zobrazuje... ?
Niekde som cital, ze by mal mat rovnake algoritmy ako Bloefeld. Ak je to tak, potom by mal hrat rovnako (jediny rozdiel DA prevodnik) a s vyssim samplerate v hoste dokonca lepsie - teoreticky. Kazdopadne by to mohol niekto vyskusat.

A rozhranie sa aj mne vlecie - vlastne to cele ledva ide.
podle mne to nema stejny algoritmus kdyz Blofel jede na motorole a Largo na Intelu (pc procesoru)...
jako ze 2+2=4 na motorole a 2+2=2.24 na inteli? zabudni... algoritmus je VZDY len jeden, je jedno na com ho spocitas

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Waldorf Largo

Příspěvek od Ondra P. » 11 črc 2009 22:26

ok ok... tim lip ze to je stejny...

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2668
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: Waldorf Largo

Příspěvek od bassline » 12 črc 2009 00:32

a ma to vobec wavetable z MW ? nema...

BTW za poplatok sa da do blofeldu desktopu cpat uz aj sample vlastne a su tam aj nejake factory...skoda ze za to treba platit...mali by si brat priklad od accessakov....a kurva fix preco pre blofelda este stale neurobili VST editor.....

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2668
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: Waldorf Largo

Příspěvek od bassline » 12 črc 2009 00:36

aha tak uz to zmenili, viem ze pred nejakou dobou tam mali napisane ze to ma iba tie zakladne alterantivne dva wavetable z microQ.

Wavetables:
68 wavetables taken from the legendary Microwave and Wave synthesizer as also Q and Blofeld wavetables

listonos
Příspěvky: 314
Registrován: 08 říj 2006 07:29

Re: Waldorf Largo

Příspěvek od listonos » 12 črc 2009 15:36



Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Waldorf Largo

Příspěvek od Ondra P. » 12 črc 2009 17:24

no ono uz na tech 96khz to tak zere, ze to moc nejde pouzit v nejakym projektu, natoz 192khz... tam nektery atmosfery zerou dokonce 50% CPU Q6700 pri 96khz... na to uz to chce alspon ty 8mi jadra...


EDIT: tak to zere jen o trosku vice jak jiny VSTi... v abletonu 8 to dela nejaky divny veci pac to tam zere nesmysl... treba to tam zere 25%CPU 44,1khz a v Reapru to zere 8%.. nejaky divny ten Live 8 i ostatni syntaky tam zerou 2x tolik...

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Re: Waldorf Largo

Příspěvek od upman » 14 črc 2009 09:41

Podle me se da v poho pouzit i 192 - proste freeze na track v Abletonu, ne? Nejdriv ve 44, do mixu, pak zmenit na 192, dat freeze a je to...
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Waldorf Largo

Příspěvek od kexik » 14 črc 2009 10:17

dost tuctove chujoviny :)
trufam si tvrdit ze poznam aspon 10 vst, ktore zvladnu podobne zvuky v rovnakej, ak nie lepsej kvalite... myslim ze vacsiu uzitnu hodnotu ma blofeld ako hw, ktory ma vyhodu na podiu a stoji pritom velmi rozumne peniaze

Odpovědět