Waves SSL 4000

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 26 zář 2006 12:08

Brooklyn / juanita juarez píše:
vasek píše:Tak jsem si to taky včera chvilku zkusil a totálně mě znechutilo to vintage ovládání (chápu ale, proč tam je). Ještě bych se chtěl zeptat, jakým způsobem si SSLChannel stanovuje attack na kompresoru?
ad attack:
pokud vim, jsou tam jen dve fixni polohy - fast anebo standard...

ad vintage:
nekonecna debata. pripomnelo mi to skvely pluginy od voxengo, ktery se nesnazi nic kopirovat. oni to totiz ani neumi! tuhle jsem cetl nejaky forum, kde se alexey/voxengo ptal, co je to 1176 a La2a a proc jsou z toho jako vsichni paf. nacez se samozrejme strhnul kruty flame. tenhle alexey je totiz zrejme genius v programovani, ale uz min hudebnik, a uz vubec nezna tenhle klasickej gear -- a nevidi duvod, proc ho kopirovat, kdyz mu sw nabizi moznost transcendence do mist, kam se hw nikdy nedostal. vsiml jsem si, ze dost oldschool zvukaru proto voxengem opovrhuje... osobne chapu obe strany.. on takovej EQ bez grafickyho znazorneni taky neni k zahozeni, clovek aspon posloucha, a nekresli.
to je divne, mal som stipnuty akysi voxengo finalizer a mal zvuk az tak vintage, ze som ho zmazal... fakt to robilo taky gulaty hupavy mix ala 70te roky
no a curve eq ma frekvencne charakteristiky starych krabic ako la2, pultec atd v sebe uz cele roky

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 08 říj 2006 23:10

Brooklyn / juanita juarez píše:
vasek píše:a%u17e budete mít nekdo n%u11bco pomíchaný, dejte v%u11bd%u11bt, jak se vám s tím d%u11blalo...
mne se z nich nejvic libi asi channel strip, i co se EQ tyce.

libi:

- vysoka rychlost kompresoru; dela dobry tecky; umi to sekat svizne a muzikalne

- rychlost gate - sexy!

- higpass na EQ, nejvyssi vejsky na EQ.. stavnaty

nelibi:

- u EQ (G series? ten co neni channel strip) se mi nelibi, jak jsou nakraply vyssi stredy, kolem 2 - 4k. FAKT nelibi. rozporuplnej pocit.

- nenasel jsem zadny vyuziti pro master kompresor, ani kdyz jsem do nej michal. jakmile sem mel vyssi GR, dusil se. umi delat tvrdy kopaky a trochu zere basy. zjistil sem, ze je dobrej na zjisteni problemu v mixu, protoze cokoliv je nekde 'moc', tak hyperbolizuje jeste vic do ksichtu. ale pak to znelo vzdycky lip bez nej. proste to pro me nedela peknou vec.

celkove to hodnotim asi pozitivne, ma to neco do sebe, ale jsem rad, ze to pro me nejsou zasadni pluginy. chtel bych totiz potom vyhledove prejit z dema na legalni verzi, a oj, ceny maji v erecu vysoky.

vyplyva z toho, ze bud nebudu velikej fanousek zvuku (komprese) SSL, nebo to nedopadlo zas tak uplne nejlip.

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 25 čer 2007 13:16

Dotaz se netýká přímo Waves SSL 4000, ale SSL Duende.

Nevíte, zda je možné použít "EQ and Dynamics Channel Strip" i ve stereo stopě (například na nějakém VSTi) a chová se jako plnohodnoný stereo plug-in?
Obrázek

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 26 čer 2007 14:32

Neporadíte ?

Nikdo ani netuší ?

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 26 čer 2007 17:25

Tusim, jde to akorat tim padem to zabere vykon jakoby pro dva mono stripy. Nicmene JAK to napatchovat ti konkretne nepovim, videl jsem to jen jako divak kdyz mi to Mario predvadel, sam jsem si na to zatim nesahnul.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 26 čer 2007 19:55

Jo, tak už jsem to našel , oba pluginy lze vyvolat jako mono tak stereo.
SSL bus compressor mono.dll
SSL bus compressor stereo.dll
SSL channel mono.dll
SSL channel stereo.dll

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 27 čer 2007 11:29

No jde to úplně normálně dát do stereo šavle (tracku, auxu, bus ...) a jak pravil Šáfa, místo jedné instance Ti to sežere dvě.
Jediný co mi na Duende schází, je možnost externího sidechainu (ale to je problém u Pro tools a Logicu - v Cubase/Nuendu , jak jsem se zde dočetl, se používají triky s nějakýmy quad group kanály či co, tak tam to asi scházet nebude).
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Odpovědět