Win XP Profi vs. Win XP Home

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 úno 2006 22:46

ja som mal so system restore len problemy , ked som ho chcel pouzit .. raz som prisiel o dost dolezite data .. od vtedy uz to radsej nepouzivam ..

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 22 úno 2006 01:33

To fakt radsej nejaky backupovaci sw ako sa na hento spolahnut.

Ku home edition.. asi by mozno pomohol tento clanok..
http://www.itnews.sk/buxus_dev/generate ... e_id=38145

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 úno 2006 09:59

jojo, restore je spomalovak, diskozaberak a nefungovak. ja si norton ghostom na externy distek odlozim cas od casu celu systemovu particiu a je to, mam odlozene dve, povodny "cerstvy" system so zakladom audiostanice+kancelarie a aktualnu, este plne funkcnu verziu
nahodit to trva do pol hodinky...

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 22 úno 2006 10:35

kexik píše:...ja si norton ghostom na externy distek odlozim cas od casu celu systemovu particiu a je to, mam odlozene dve, povodny "cerstvy" system so zakladom audiostanice+kancelarie a aktualnu, este plne funkcnu verziu
nahodit to trva do pol hodinky...
tak to si stastny clovek:-) ked som si minule preinstaloval win, tak ze si to takto imagnem a dopadlo to tak, ze mi to niekde v inom (nieco ako BIOS) svete uplne zomrelo a musel som preinstalovat win znovu....

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 24 úno 2006 14:05

jj, XP HOME maji body obnoveni....jednou jsme to zkouseli pouzit za ucelem vycisteni kompu, jenze ono kdyz se to vrati k urcitemu bodu, tak je stejne pomale jako predtim......proste zpomalovac, prvni vec, co by se mela na audiokompu deaktivovat.....

PS. Poradte please, uz me to dlouho stve. Po dvou ze tri startu je nak zamrzly hlavni panel vcetne nabidky Start a systray. Ikonky nereaguji na klikani, jenom se ozve ten neprijemny zvoucek.

Sorry, Vim ze to tady neni poradna :twisted:

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 25 úno 2006 12:53

... jojo to se mi zacalo dit asi pred mesicem. Ja to coby berlicku resim KILLnutim a restartovanim explorer.exe ... pak to jede normalne. Mozna esli to neni nejakej bug co se siri s nejakym update ...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 27 úno 2006 12:06

explorer zvykne vymrzavat s usb/fw storage periferiami... nekupili ste novy externy disk, alebo trebars usb klucenku? mam jednu klucenku, ktoru pouzivam aj na osx, a ta odmrazi xp-cka vtedy, ak sa v exploreri pokusim browsovat klucenku a mam otvorene lave okno FOLDERS (pokial nemam otvorene folders, nestane sa to). myslel som najskor ze mam rozosraty system, ale potom som zistil ze to robia vsetky xp masiny aj v robote aj u kamosov. ktovie co na tom disku je... zaloha dat-format-data spat nepomohlo
druha historka, mam externy disk s 3mi particiami a na dvoch je velke mnozstvo audio suborov (sample, mp3 atd); ked disk pichnem do masiny, explorer je 5(!) minut tvrdy, lebo indexing service na pozadi smiruje tie audio subory... skusil som vypnut indexing service, ale potom mi zasa blbli nejake veci v ms office... fok

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 12 bře 2006 22:14

Cau, muze nekdo poradit, co delat s timhle? dela to ctvrtym dnem, ikony nak trucuji.

Obrázek

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 13 bře 2006 09:13

graficka karta je v prdeli.

toto mi robilo ked som kupil novu graficku kartu...

prva pomoc je poriadne ju zasunut do slotu.
druha je zistit ci sa neprehrieva.

ak to nepomoze tak reklamovat.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 bře 2006 10:04

presne tak... v najlepsom pripade sa rozsypal ovladac, ale na 95% je to hw problem

agp karty maju konektor strasne citlivy na polohu; koli tomu ze ma viac rad kontaktov nad sebou. vplyvom tepla a krivej skrinky sa zvykne povytiahnut... druhy trik co ti poradim, je vytiahnut a prebehnut drsnou gumou na gumovanie papiera (prinajhorsom napr tou co byva na konci ceruzky) kontakty a nato dobre vycistit vreckovkou alebo kuskom hajzlaka. tiez to moze byt prach na karte alebo v konektore - kup si sprej so stlacenym vzduchom, stoji asi kilo ale neboj, vydrzi par rokov

xunik
Příspěvky: 2
Registrován: 25 srp 2006 11:36

Příspěvek od xunik » 25 srp 2006 12:02

Pani jak je to s tou home ed. a dualcore? to je pre mna nova informacia...mame to niekde oficialne podchytene? nechce sa mi kupovat pro verziu, za ten xp shit uz nevyhodim ani dukat navyse, to radsej prejdem znovu do ilegality...

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 25 srp 2006 13:38

Z te podpory dual core u Win XP Home jsem fakt zmateny.
Na ruznych forech nekdo rika, ze to jde, nekdo ze ne.
Jestli ti to slape OK poznas pry podle toho, ze ve spravci uloh kliknes na vykon a mas tam dve okenka - kazde pro jedno jadro. Podminkou je, ze musis mit nainstalovany SP2.

Ja jsem kupoval domu dual core Pentium D920 a Win XP Home asi pred mesicem. Dnes jsem se dival do toho spravce uloh a mam tam jen jedno okno s cinnosti procesoru. Takze mi to nevyuziva obe jadra?

Tak nevim. Musim se zeptat nejakeho specialisty.

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 25 srp 2006 23:12

podle mě ti to nejede na dvě jádra, a prej Houmy to fakt nepodporujou, ale možná že se to nějak řeší, koneckonců vypadá to, že dualy budou za chvíli total standard ...

nimm2
Příspěvky: 64
Registrován: 15 srp 2006 14:56

Příspěvek od nimm2 » 26 srp 2006 02:59

heh, system restore a body obnoveni...no v 98se sem to resil jednoduse tak, ze sem cely systemovy disk proste vypalil na cd nebo nahral nekam na zalozni disk...a i po formatovani bylo mozne to tam proste jenom nahrat a wokna chodily...to tusim s winxp nejde, kvuli tem jejich System Volume Information, ntldr z win nt a tak podobne...no, je to skoda...

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 26 srp 2006 10:11

nimm2:
Jasne ze to v XP jde, jen musis pro zalohovani a obnovu CELEHO logickeho disku pouzit nejakou utilitu. Treba Norton Ghost nebo PQDI, netreba mit starost o misto, tyto programy umi disk zkomprimovat, pripadne obnovit i na partition o jine velikosti nez byla puvodni!

K tomu system restore (body obnoveni) - ja ho nekolikrat uspesne pouzil a povazuju to za uzitecnou funkci, opravdu je to takovej zpomalovak? Me se ani nezda....

Odpovědět