pretoze sony su extra kurvy aj v porovnani s ostatnymi. ostatne beta im zadochla prave koli neunosnym cenam, ktorymi vydierali konkurenciu; o ich "ochrane" audionosicov a dalsich aferkach (zaluba v proprietarnych konektoroch atd) ani nehovoriac. pre mna osobne je sony, microsoft, apple cernoknaznicky triumvirat na trhu s multimediamiCtirad píše:A proč by se měl někdo domlouvat, vždyť je to normální konkurenční boj. Centrální plánovací komise nikdy žádnému pokroku nepomohly, ba právě naopak.delay píše:Když ty kreténi se nikdy nedomluvěj.
Proč zrovna jenom ti ze Sony a né ti ostatní?Začalo to VHS vs BETA, pak nějakej dement vymyslel dva zapisovatelné DVD formáty, k tomu SACD a DVD-Audio, a teď někdo udělá HD vs BLUERAY. Ať se ty zprachatělý tlustý milionáři od SONY apod. jdou jednou provždy vy*rat.
Windows Vista jsou záměrně vadné
To jsou příliš silná slova. Sony je jako jedna z mála firem skutečný inovátor a má výborné vývojáře. A jako každá firma se chová tržně a snaží se vytřískat ze svých produktů co největší zisk. Někdy to prostě (jako v případě bety) přestřelí a konkurence jí dá za uši tím, že uvede na trh něco podobného za menší cenu, co se nakonec prosadí. O nějakém vydírání nemohlo být řeč.
O nějakých nadstandardních orchranách audionosičů nic nevím. Pokud narážíš na takzvaný "sony rootkit", tak ten má na svědomí vydavatelská firma BMG, která přešla pod Sony Music (což není totéž co Sony) jenom pár měsíců před proupknutím této aféry.
A co se týče proprietárních konektorů, tak teď nevím, kdy jsem někde nějaký viděl (když nepočítám MemoryStick). Na všech výrobcích od Sony, co mi kdy prošly rukama, byly naprosto standardní konektory a rozhraní, cinche, jacky, S/PDIF, TOSlink, SCART, S-VIDEO, kompozitní video, firewire na digitálních kamerách atd.. A je to jedna z mála posledních firem, co se ještě snaží dělat nějakou střední a vyšší střední třídu. Apple je potom něco podobného.
Souhlasím akorát s tím microsoftem, který nevymyslel vlastního snad nikdy nic, vždycky jenom něco zkopíroval nebo koupil, udělal pár kosmetických změn, znekompatibilnil to, vymyslel úžasný marketingový název, patentoval to a tváří se, že to vymyslel první a nejradši by to chtěl zakázat všem ostatním (včetně těch, od kterých to obšlehnul) vyrábět a používat.
O nějakých nadstandardních orchranách audionosičů nic nevím. Pokud narážíš na takzvaný "sony rootkit", tak ten má na svědomí vydavatelská firma BMG, která přešla pod Sony Music (což není totéž co Sony) jenom pár měsíců před proupknutím této aféry.
A co se týče proprietárních konektorů, tak teď nevím, kdy jsem někde nějaký viděl (když nepočítám MemoryStick). Na všech výrobcích od Sony, co mi kdy prošly rukama, byly naprosto standardní konektory a rozhraní, cinche, jacky, S/PDIF, TOSlink, SCART, S-VIDEO, kompozitní video, firewire na digitálních kamerách atd.. A je to jedna z mála posledních firem, co se ještě snaží dělat nějakou střední a vyšší střední třídu. Apple je potom něco podobného.
Souhlasím akorát s tím microsoftem, který nevymyslel vlastního snad nikdy nic, vždycky jenom něco zkopíroval nebo koupil, udělal pár kosmetických změn, znekompatibilnil to, vymyslel úžasný marketingový název, patentoval to a tváří se, že to vymyslel první a nejradši by to chtěl zakázat všem ostatním (včetně těch, od kterých to obšlehnul) vyrábět a používat.
tak ako sa ukazalo, povodny clanocek bol tucny odrb... drm sice vo wiste je, ale zapina sa len ked to prehravane medium vyzaduje... takze nic extra hrozne
samozrejme testy potvrdzuju ze stabilita je horsia ako xp, je pomalsia a cely kram okolo boostovania aplkacii pomocou flash pamate v usb je bez efektu... so why vista? na druhej strane, ked o par rokov bude clovek musiet switchnut, nebude to extra boliet...
samozrejme testy potvrdzuju ze stabilita je horsia ako xp, je pomalsia a cely kram okolo boostovania aplkacii pomocou flash pamate v usb je bez efektu... so why vista? na druhej strane, ked o par rokov bude clovek musiet switchnut, nebude to extra boliet...
no o par rokov switchem skorej na linux
dufam ze v case ked uz XP nebudu dalej pouzitelne, bude audio na linuxe minimalne na dnesnej urovni audia pre XP (co sa tyka aplikacii)
sorry za OT NECHCEM aby sa to strhlo zase na diskusiu o linuxe proste len ma to tak napadlo v suvislosti s nutenym switchnutim..

sorry za OT NECHCEM aby sa to strhlo zase na diskusiu o linuxe proste len ma to tak napadlo v suvislosti s nutenym switchnutim..
hmm. tak si spomen. sony walkmany mali aky napajaci konektor? kolko napajacov si nan dokazal kupit? mal si niekedy ericsson telefon? roky pouzivali jeden napajaci konektor... co sa stalo ked ich kupilo sony? kazdy jeden posraty model telefonu ma ine napajacie a datove konektory, aby si nahodou nemohol kupit/zdielat jeden napajac, atd...Ctirad píše:To jsou příliš silná slova. Sony je jako jedna z mála firem skutečný inovátor a má výborné vývojáře. A jako každá firma se chová tržně a snaží se vytřískat ze svých produktů co největší zisk. Někdy to prostě (jako v případě bety) přestřelí a konkurence jí dá za uši tím, že uvede na trh něco podobného za menší cenu, co se nakonec prosadí. O nějakém vydírání nemohlo být řeč.
k apple, hadaj kolko flash prehravacov NEMA usb konektor standardneho typu? hadaj kolko mikrofonov strcis do mikrofonovej dzury na macu (ak ju vobec ma?), a aku ma ten mikrofon znacku? to nehovorim o starych mekoch, ked mali este aj na scsi a seriak nestandardne zapojene canony nestandardnych velkosti (o vga ani nehovoriac); a ako dnes seru na standardy o usb napajani (ano ma na mysli onen usb na klavesnici s napajanim 90mA)
dano píše:navod ako na Vistu:
http://www.n-joy.cz/?uiqurl=bsJgmXht2jslPHEr
(ak to tu uz bolo tak sorkac)
SUPER !

Tak som si vcera kupil novy notebook .. domov na browsovanie internetu .. hned som si tam dal mac osx 10.4.8 .. to je velka pohoda .. A dnes som si tam zo zaujmu nainstalovaj aj vistu .. A musim povedat ze AERO ma dost bavi .. Je to 1.6GHz Celeron M 520 (jedno jadro z core 2 duo) a 1G ram .. A je to celkom svizne .. Teraz ked som otvoril 32 okien Internet explorera , tak mi zahlasila vista ze zdetekovala ze moj pocitac je pomali .. zrejme teda podla vytazenia pamate (91% v tom momente) .. Ale musim povedat ze vista ma bavi .. necham si to tyzden na skusanie ..
Pokud si dobře vzpomínám, tak takový ten jack, co je na každé univerzální Hamě.kexik píše:hmm. tak si spomen. sony walkmany mali aky napajaci konektor?
Měl jsem několik telefonů různých značek a snad každý měl úplně jiný konektor. A vzhledem k tomu, že nabíječka a často i kabel je samozřejmou součástí balení mě to žíly netrhámal si niekedy ericsson telefon? roky pouzivali jeden napajaci konektor... co sa stalo ked ich kupilo sony? kazdy jeden posraty model telefonu ma ine napajacie a datove konektory, aby si nahodou nemohol kupit/zdielat jeden napajac, atd...

to iste. konektor bol 0.9mm pidi koaxial so zltou spickou. DNES je na kazdej hame, v roku 1998 bol JEDINE na napajackach sony, ktore stali dvakrat viac ako walkman. dovod bol samozrejme chraneny priemyselny vzor. az ked konecne niekoho v sony napadlo, ze je to kokotina, ochranu stiahli.Ctirad píše:Pokud si dobře vzpomínám, tak takový ten jack, co je na každé univerzální Hamě.kexik píše:hmm. tak si spomen. sony walkmany mali aky napajaci konektor?
Měl jsem několik telefonů různých značek a snad každý měl úplně jiný konektor. A vzhledem k tomu, že nabíječka a často i kabel je samozřejmou součástí balení mě to žíly netrhá :)mal si niekedy ericsson telefon? roky pouzivali jeden napajaci konektor... co sa stalo ked ich kupilo sony? kazdy jeden posraty model telefonu ma ine napajacie a datove konektory, aby si nahodou nemohol kupit/zdielat jeden napajac, atd...
telefony od nokie mali vsetky rovnaky koaxialny napajac a ked sa ti vybil mobil kdekolvek, do 5tich minut si veselo nabijal z pozicanj nabky. o datovych kabloch ani nehovoriac. dnes maju vsetky nove telefony mini usb, s vynimkou, hadaj koho?
To mi nějak časově nesedí. V 1998 jsem už moc newalkmanoval a navíc už jsem v té době měl MD. Ale to je jedno. Prostě jako argumentace k tomu, abych Sony považovat za antikrista, co prasí víc než kdokliv jiný, je to dost slabýkexik píše:to iste. konektor bol 0.9mm pidi koaxial so zltou spickou. DNES je na kazdej hame, v roku 1998 bol JEDINE na napajackach sony, ktore stali dvakrat viac ako walkman.