Windows Vista jsou záměrně vadné

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 14 úno 2007 15:25

kermitak:....joj preboha....trebarz novy PC MAGAZINE....mas tam NEZAUJATU a TRIEZVU niekolko stranovu recenziu o viste...testovali to tam fakt dost podrobne a rozoberaju tam kladne aj zaporne stranky...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 14 úno 2007 15:45

bassline: vidis, me zrovna treba PC Magazine prisel vzdycky jako jeden z tech nejmin objektivnich (ale pravda, uz jsem ho peknych par let necetl :) A Dvorak mi prisel jako takovej Americkej Radek Hulan :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 úno 2007 15:58

Kermitak píše:bassline: vidis, me zrovna treba PC Magazine prisel vzdycky jako jeden z tech nejmin objektivnich (ale pravda, uz jsem ho peknych par let necetl :) A Dvorak mi prisel jako takovej Americkej Radek Hulan :)
na hulana som si s laskou spomenul ked som dnes rano zistil ze mikrofonovy vstup na powermac g4 v skutocnosti nie je mikrofonovy a headset s mikrofonom na skajpa mozem zahodit do smeti

shafa
Příspěvky: 162
Registrován: 27 úno 2005 18:29

Příspěvek od shafa » 14 úno 2007 18:20

Trocha se vrátim k těm Vistám a vložim sem svoje poznatky....
Teď o víkendu mi kámoš odněkud dotáhl "údajně" final verzi VIST v plný palbě s CZ lokalizací, tak jsem se rozhodl je testnout.
Nainstaloval jsem hned Ultimate verzi, která zabrala na Céčku něco kolem deseti giga, což mě teda trošku rozbilo.
Všechno to bylo nainstalovaný během půl hodinky. Veškerý ovladače to soslo odněkud z netu .. a ty, který to nenašlo nebo neexistujou ve Vista verzi, jsem osobně úspěšně nahradil XP driverama (EMU apod). Důležitý drivery ke grafice a mb jsem sosnul ve Vista verzich přímo ze sajtů výrobců.
Po prvním startu jsem celkem koukal. Graficky je to opravdu dobře zpracovaný. I ten AERO design vypada pěkně (ikdyž dle mýho je na ho*no).
Všechno se to pěkně hejbe, zavírá, otvírá, přepíná. Na první pohled jsou 100x rychlejší než XPčka... Ovšem až do prvního startu nějaký aplikace, která hodně využívá procesor nebo grafiku.
U Cubase a Renoise jde ihned zátěž procesoru o 10 - 30 procent nahoru, což je humus.
Testnul jsem i nějakou tu gamesku... COD2 na mojí sestavě připomíná sadu screenshotů (na XP jede plynule)....
Co se týče softwaru, běží tam skoro všechno až na Kaspersky Antivirus a NERO, což je trošku trapný..... Jinak vše ok.
Přišel jsem taky na pár věcí, který se o nich říkají a přitom to tak není....
Třeba že neberou XP a nepodepsaný ovladače? Hmmmm realita je, že berou.
Taky jsem někde četl něco o nemožnosti ripu DVD, Audia apod, což je už úplná blbost. Jede tam úplně všechno (dvdshrink, anydvd, cdextract apod).
O likvidaci výstupního obrazu u dvd filmů a vypínaná asio driverů toho ani moc říct nemůžu, protže jsem si ničeho takovýho nevšiml.
Co dál dodat?
Kdyby tam bylo míň much a nebejt to taková brzda, asi bych o nich uvažoval. Takhle šli za cca 2 hodinky dělat pá pá a nehodlám se k nim vracet.... škoda jich.
Pro náročnější aplikace jsou zatím Visty k ničemu, do kanclu na word jsou asi ok. Teda pokud tam půjdou nainstalovat příští office, protože ani jedna ze současných verzí tam nejde .. MS kompatibilita na jedničku:))))

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 14 úno 2007 18:23

shafa: instaloval jsi 32bit, nebo 64bit verzi?
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

shafa
Příspěvky: 162
Registrován: 27 úno 2005 18:29

Příspěvek od shafa » 14 úno 2007 18:25

Shodan: 32bit ....

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 14 úno 2007 18:34

shafa píše:Shodan: 32bit ....
Já bych právě o VISTĚ uvažoval jedině v 64bit - kvůli možnosti adresovat víc RAM. Proto se ptám - 64bit ovladače atd.... Ale zatím to u mě vypadá spíš na MAC.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 úno 2007 18:39

Shodan píše:
shafa píše:Shodan: 32bit ....
Já bych právě o VISTĚ uvažoval jedině v 64bit - kvůli možnosti adresovat víc RAM. Proto se ptám - 64bit ovladače atd.... Ale zatím to u mě vypadá spíš na MAC.
uz som treti kto tu zopakuje, ze STARE WINDOWS XP EXISTUJU V 64BITOVEJ VERZII
a to uz celkom pekne dlho

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 14 úno 2007 18:42

kexik píše: STARE WINDOWS XP EXISTUJU V 64BITOVEJ VERZII
a to uz celkom pekne dlho
To já samozřejmě vím, ale v těch mi nic moc nefunguje :? A taky musím mimo jiné počkat na 64bit Cubase a to ještě potrvá.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

shafa
Příspěvky: 162
Registrován: 27 úno 2005 18:29

Příspěvek od shafa » 14 úno 2007 18:45

Shodan:
Těžko říct jak to s těma ovladačema pro Vistu je .....
Konkrátně u EMU sem totiž dělal testík.
Z originálního CD mi to ovladače prostě odmítlo. Nechal jsem teda Visty očuchat net a nalezený ovladače nainstalovat. Úplně sem čuměl, že to po restartu naloadovalo jak drivery (s tim sem počítal), tak i PatchMIX DSP panel (s tím sem nepočítal).
Pravda teda je, že zvukovka pak nehrála:), musel sem nainstalovat update z orig. CD aby to bylo ready....
Ale jde o to, kde Vista bere ty ovladače a jestli by něco takovýho dokázala i v 64 bitech....
U XP to z netu chroupne pouze nějaký lite drivery .... jak je vidno, vista to tahá všechno a to i na HW, kterej nemá pro Vistu na ofiko stránkách drivers podporu....
Naposledy upravil(a) shafa dne 14 úno 2007 18:50, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 14 úno 2007 18:48

no...já nevim...ale slyšel jsem, že jehoVista má překopaný kompletně i zvukový "engine"...a prý k lepšímu pro audiofily/producenty jako jsme my...ale ikdyby byla Vista dobrá (jako že si myslím, že za pár let bude), tak dnes je to dost nepoužitelné, protože nejsou drivery na některé pro audio věci...

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 14 úno 2007 18:52

nathanael píše:no...já nevim...ale slyšel jsem, že jehoVista má překopaný kompletně i zvukový "engine"...a prý k lepšímu pro audiofily/producenty jako jste vy/my...ale ikdyby byla Vista dobrá (jako že si myslím, že za pár let bude), tak dnes je to dost nepoužitelné, protože nejsou drivery na některé pro audio věci...
Já bych řekl, že je to jenom takovej "výstřelek" a my i nadále zůstanem u ASIO :wink:
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Uživatelský avatar
Symphonic
Příspěvky: 402
Registrován: 05 lis 2006 21:15

Příspěvek od Symphonic » 15 úno 2007 06:40

Spustil jsem Cubase speedtest na svem pocitaci Windows XP a Windows Vista Home Basic. Vysledky mate v tabulce.

Na Vistach byl vysledek dokonce o trochu lepsi, coz bych ovsem prikladal mozna i tomu, ze se jednalo o novou cistou instalaci, zatimco Win XP bezne uz asi rok pouzivam, takze je ponekud vice "zaneseny".

V realnem pouziti se tedy nejaky vyrazny pokles vykonu nekona.

Krom toho mi zatim pod 32-bit verzi Vista funguje vetsina ovladacu z WinXP, coz byl nejvetsi problem ktereho jsem se obaval.
Casem otestuji i 64-bit, ale tam to bude s ovladaci asi uz horsi.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 úno 2007 09:57

Shodan píše:
nathanael píše:no...já nevim...ale slyšel jsem, že jehoVista má překopaný kompletně i zvukový "engine"...a prý k lepšímu pro audiofily/producenty jako jste vy/my...ale ikdyby byla Vista dobrá (jako že si myslím, že za pár let bude), tak dnes je to dost nepoužitelné, protože nejsou drivery na některé pro audio věci...
Já bych řekl, že je to jenom takovej "výstřelek" a my i nadále zůstanem u ASIO :wink:
uz xp ma wdm, ktory umoznuje napisat ovladac ktory ma latenciu rovnaku ako asio. akurat na to seru vyrobcovia zvukoviek (tusim esi ma jedine nizkolatencne wdm)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 15 úno 2007 10:06

Symphonic píše:Spustil jsem Cubase speedtest na svem pocitaci Windows XP a Windows Vista Home Basic. Vysledky mate v tabulce.
.

je aky sikovny test :-)))

ja uz som myslel ze sa na tuto moju malu aktivitu aj zabudlo.. a teraz kukam ze vysledky sa celkom hromadia :) este by to chcelo pre porovnanie aj nejake ne-dualcore procesory :) ale ten vysledok vo viste
kazdopadne zaujimavy.. takze ako to je vlastne ?

no ale aj tak mam pocit ze XP je uplne posledny OS od microsoftu ktory pouzivam... este si pockame tento rok ci niekto pride s kvalitnym DAW na linux (s podporou windowackych dll vst/vsti) a potom papaa Bill

a ak nepride linuxDreamDAW, tak sa naserem a dam dokopy team a zacneme sami na niecom takom robit lebo uz ma to fakt stve ze nikto nieje ochotny spravit pod linux poriadne daw ... :)

Odpovědět