Inac linux je pekne skaredy co sa interfejsu tyka...windowz je pekny a utulny

Dneska jsou distra, ktrey se chovaji stejne jako wokna, nic kompilovat nebo nastavovat nemusis a pro lidi, ktery nikdy nedelali s pocitacem jsou dokonce prijemnejsi na praci nez wokna ;) To je duvod, proc je v nekterych velkych firmach nasazovan misto woken i pro blby sekretarky ;) Ale nechme toho, tohle smeruje k tomu, ze se porezem obcankama :)bassline píše:neviem, napriek vsetkym obcasnym uchylnostiam windowsu a microsoftu mi stale windows pripada utulny a pracuje sa mi v nom vpodsatte dobre v porovnani s linuxom...linux mi nepripada tak utulny, furt tam clovek musi daco nastavovat, kompilovat jadra, pripada mi to tam neprehladne, je to skor prostredie programatorske nez pre bezny lud... viac tam clovek musi narabat s konzolou a prikazmi, jasne ze si nastavi veci ako presne chce, ale kolko ludi ma chut toto robit a neustale sa v tom hrabat, mozno aj preto linux nie je a asi ani nikdy nebude tak rozsirenym OS ako win...
taktak... apropos, ktore distro povazujes za najvhodnejsie pre najsprostejsich? neviem sa rozhodnut ci odporucit opensuse, mandrivu, alebo ubuntu... mandrivu som neskusal ale pri ubuntu som musel riesit slovencinu a pri suse zasa nejake ovladace... potrebujem pre kolegu poradit fakt linux ktory sa instaluje a'la windows a vie rpm a nejaky ten automaticky updateKermitak píše:Dneska jsou distra, ktrey se chovaji stejne jako wokna, nic kompilovat nebo nastavovat nemusis a pro lidi, ktery nikdy nedelali s pocitacem jsou dokonce prijemnejsi na praci nez wokna ;) To je duvod, proc je v nekterych velkych firmach nasazovan misto woken i pro blby sekretarky ;) Ale nechme toho, tohle smeruje k tomu, ze se porezem obcankama :)bassline píše:neviem, napriek vsetkym obcasnym uchylnostiam windowsu a microsoftu mi stale windows pripada utulny a pracuje sa mi v nom vpodsatte dobre v porovnani s linuxom...linux mi nepripada tak utulny, furt tam clovek musi daco nastavovat, kompilovat jadra, pripada mi to tam neprehladne, je to skor prostredie programatorske nez pre bezny lud... viac tam clovek musi narabat s konzolou a prikazmi, jasne ze si nastavi veci ako presne chce, ale kolko ludi ma chut toto robit a neustale sa v tom hrabat, mozno aj preto linux nie je a asi ani nikdy nebude tak rozsirenym OS ako win...
ohooo... ja napriklad znova laskujem s linuxom koli domacemu strihaniu videa. vsetky windows freeware zlyhali a v kazdom vacsom linuxe je kino a cinerella, ako som bou byvau zistiu... naopak, mas spustu toolov na spravu systemu v grafickom rezime, pohodlny vypalovaci soft, aj nejake veci na audio. o prebytku vedeckeho softu na linux ani nehovoriac (ten uz ale vacsinou vyzaduje kompilaciu)bassline píše:kermitak:....ano....linux je jednoduchy pokial ide o beznu kancelarsku pracu a internet, kde nic extra nepotrebujes...ale kup si nejaky menej bezny hw a uz to tak hladko nepojde :-D