Windows Vista jsou záměrně vadné

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
bassline

Příspěvek od bassline »

zariad aby bol linux najrozsirenejsi OS, potom vsetci vyrobcovia audio appz pren zacnu vyvyijat aplikacie... :D

Inac linux je pekne skaredy co sa interfejsu tyka...windowz je pekny a utulny :-P

dendy

Příspěvek od dendy »

to je otazka vkusu...

btw. pozri si toto :
http://www.youtube.com/watch?v=PpIhoLzDOTY

a potom hovor nieco o neutulnosti linuxu ;-) kamos to ma a nepotrebujes ma t na to zdaleka tak nadupany komp ako na Vistu...

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Hehe, u Linuxu se clovek nema na co vymlouvat, protoze vypada tak, jak (a jakej) si nastavi windowmanager ;)

bassline

Příspěvek od bassline »

no mne taketo rotovacie 3D okna nechybaju k zivotu :) ....som spokojny s klasickym vzhladom vo Win XP, viac mi netreba...

dendy

Příspěvek od dendy »

kookos bassline uvazuj trosku kreativne :) predstav si tu prehlanost keby si mal takto v 3D natahane pod sebou okna pluginov (VST) a lahko zo shift+koliecko mysi sa medzi nimi prepinas.. to by bola genialna vec...

bassline

Příspěvek od bassline »

neviem, napriek vsetkym obcasnym uchylnostiam windowsu a microsoftu mi stale windows pripada utulny a pracuje sa mi v nom vpodsatte dobre v porovnani s linuxom...linux mi nepripada tak utulny, furt tam clovek musi daco nastavovat, kompilovat jadra, pripada mi to tam neprehladne, je to skor prostredie programatorske nez pre bezny lud... viac tam clovek musi narabat s konzolou a prikazmi, jasne ze si nastavi veci ako presne chce, ale kolko ludi ma chut toto robit a neustale sa v tom hrabat, mozno aj preto linux nie je a asi ani nikdy nebude tak rozsirenym OS ako win...

kexik

Příspěvek od kexik »

rotujuci desktop je aj na xp (deskloops), pred dvoma rokmi som ho skusal... bola to haluz, nevladal som sa v tom orientovat
http://www.newfreedownloads.com/Screens ... loops.html

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

bassline píše:neviem, napriek vsetkym obcasnym uchylnostiam windowsu a microsoftu mi stale windows pripada utulny a pracuje sa mi v nom vpodsatte dobre v porovnani s linuxom...linux mi nepripada tak utulny, furt tam clovek musi daco nastavovat, kompilovat jadra, pripada mi to tam neprehladne, je to skor prostredie programatorske nez pre bezny lud... viac tam clovek musi narabat s konzolou a prikazmi, jasne ze si nastavi veci ako presne chce, ale kolko ludi ma chut toto robit a neustale sa v tom hrabat, mozno aj preto linux nie je a asi ani nikdy nebude tak rozsirenym OS ako win...
Dneska jsou distra, ktrey se chovaji stejne jako wokna, nic kompilovat nebo nastavovat nemusis a pro lidi, ktery nikdy nedelali s pocitacem jsou dokonce prijemnejsi na praci nez wokna ;) To je duvod, proc je v nekterych velkych firmach nasazovan misto woken i pro blby sekretarky ;) Ale nechme toho, tohle smeruje k tomu, ze se porezem obcankama :)

onehalph

Příspěvek od onehalph »

kermitak: pekna modifikace drivejsiho zaziteho "roztrzeni obcanky" :-)

kexik

Příspěvek od kexik »

Kermitak píše:
bassline píše:neviem, napriek vsetkym obcasnym uchylnostiam windowsu a microsoftu mi stale windows pripada utulny a pracuje sa mi v nom vpodsatte dobre v porovnani s linuxom...linux mi nepripada tak utulny, furt tam clovek musi daco nastavovat, kompilovat jadra, pripada mi to tam neprehladne, je to skor prostredie programatorske nez pre bezny lud... viac tam clovek musi narabat s konzolou a prikazmi, jasne ze si nastavi veci ako presne chce, ale kolko ludi ma chut toto robit a neustale sa v tom hrabat, mozno aj preto linux nie je a asi ani nikdy nebude tak rozsirenym OS ako win...
Dneska jsou distra, ktrey se chovaji stejne jako wokna, nic kompilovat nebo nastavovat nemusis a pro lidi, ktery nikdy nedelali s pocitacem jsou dokonce prijemnejsi na praci nez wokna ;) To je duvod, proc je v nekterych velkych firmach nasazovan misto woken i pro blby sekretarky ;) Ale nechme toho, tohle smeruje k tomu, ze se porezem obcankama :)
taktak... apropos, ktore distro povazujes za najvhodnejsie pre najsprostejsich? neviem sa rozhodnut ci odporucit opensuse, mandrivu, alebo ubuntu... mandrivu som neskusal ale pri ubuntu som musel riesit slovencinu a pri suse zasa nejake ovladace... potrebujem pre kolegu poradit fakt linux ktory sa instaluje a'la windows a vie rpm a nejaky ten automaticky update

bassline

Příspěvek od bassline »

kermitak:....ano....linux je jednoduchy pokial ide o beznu kancelarsku pracu a internet, kde nic extra nepotrebujes...ale kup si nejaky menej bezny hw a uz to tak hladko nepojde :-D

kru

Příspěvek od kru »

bassline ja linux doma pouzivam (i xp) a nikdy sem zadny jadro nezkompiloval. prostredi sem si trochu upravil (jako window manager pouzivam xfce) aby fungovalo jako na amize (focus neznamena automaticky prehozeni okna do popredi (to vymyslel nejakej ultra kokot, s prominutim), zaviraci tlacitko okna je uplne vlevo, aby na nej clovek omylem nezmackl, kdyz zvetsuje okno (to vymyslel asi ten samej) a podobne), ale kdybych nechtel, nic upravovat nemusim, vsechno jelo prakticky samo.
moje pritelkyne pouziva jenom ubuntu a na takovou tu beznou praci (icq, irc, brouzdani, psani nesmyslu do skoly) ji to naprosto vyhovuje a je s tim spokojenejsi nez s windows (verim, ze s osx by se ji asi delalo taky dobre, ale zatim neprepadavame banky, takze apple poustim z hlavy).
takze tvrzeni, ze linux je pro programatory je zhruba na stejne urovni, jako posmivat se, ze MS OS umi jen 640kb pameti (ano, je to pravda, ale v obou pripadech de o vic jak deset let stary OS).

edit:dnes pisu jak dyslektik
Naposledy upravil(a) kru dne 15 úno 2007 12:30, celkem upraveno 2 x.

kexik

Příspěvek od kexik »

bassline píše:kermitak:....ano....linux je jednoduchy pokial ide o beznu kancelarsku pracu a internet, kde nic extra nepotrebujes...ale kup si nejaky menej bezny hw a uz to tak hladko nepojde :-D
ohooo... ja napriklad znova laskujem s linuxom koli domacemu strihaniu videa. vsetky windows freeware zlyhali a v kazdom vacsom linuxe je kino a cinerella, ako som bou byvau zistiu... naopak, mas spustu toolov na spravu systemu v grafickom rezime, pohodlny vypalovaci soft, aj nejake veci na audio. o prebytku vedeckeho softu na linux ani nehovoriac (ten uz ale vacsinou vyzaduje kompilaciu)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

kexik: hele ja nevim, ja bezim na RedHatu a Fedore a SLC, takze moc ty user friendly distra nemam prozkoumany. Ale par lidi z meho okoli je hodne spokojeno s Ubuntu, i kdyz Suse (nevim jak opensuse, ale asi to bude hodne podobny) je pry taky hodne user friendly a vic "profi" (aby taky ne). Ale osobne bych asi bral Ubuntu (asi je to castecne spojeno s mym odporem, ktery jsem si pred mnoha lety vypestoval k suse-config, ktery uz tam pry ale neni :) Mandrivu bych nedoporucoval, to distro jde do kytek.
bassline: to uz davno neplati, me jeden cas bezela na Linuxu Mathematica 5 a Maya

bassline

Příspěvek od bassline »

kru:...a ako funguje napr. instalacia noveho programu v linuxe? mne ked znamy predvadzal ako sa instaluju programy (ubuntu to bolo myslim), tak nejak som nadseny z toho nebol...otvaral tam nejaku konzolu ci co to bolo a pisal tam same prikazy, moc som o tom prehlad nemal...ci da sa aj inym sposobom instalovat v linuxe? bez toho aby si musel pouzivat prikazy alebo konzolu?

Odpovědět