WinXP 64bit

Ostatní audio software, obecná diskuse
Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

WinXP 64bit

Příspěvek od Poshook » 23 bře 2005 19:56

Kupil som notebook s Athlon64 3000+ procesorom. Vie mi niekto vysvetlit, ake vyhody (ak vobec nejake) to bude mat s prichodom Win64 (najma co sa tyka audia).

Win64 sa chystaju niekedy na leto

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 23 bře 2005 23:45

Pravdepodobne vubec zadne :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 bře 2005 23:54

poshook : ved si nechcel AMD .. ci hej ??

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 bře 2005 09:19

poshook: ak nemas 64bit SX3, alebo 8GB RAM tak ziadnu :)

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 24 bře 2005 10:20

Slibuji narust vykonu cca o 10 - 15% oproti 32Win na 64-bit procesorech a u aplikaci optimalizovanych na 64-bit snaz az 40%+. Teoreticky by se mohla zvysit i rychlost puvodne 32-bit aplikaci. Taky se tesim na testy:-)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 bře 2005 10:41

no, ak ten narast vykonu bude tak preto ze prekopu jadro a nie ze bude 64bitove ;)
mna skor zaujima CENA takych windows

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 24 bře 2005 11:13

aj tak mam taky nejaky dobry pocit, ze ten moj procik je Athlon64. dnes vecer nahodim audio aplikacie a urobim nejake testiky. FW Audiophila budem mat az v pondelok vecer, takze zatial len cez DirectX

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 bře 2005 11:19

ono to je v danej cenovej objektivne najrychlejsia CPU, aj na 32bit... o tom sa neni co bavit, neviem co by si viac chcel :)
kym budu cenovo dostupne 2GB moduly, tak bude tvoj notebuk smiesna haraburda :)

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 24 bře 2005 21:32

Zkus ho pretaktovat, jestli to teda v notebooku jde. Ja mam A64 3000+ (Winchester na Socketu 939) taky a i bez zvysovani napeti jsem se dostal na stabilnich 2250 MHz, coz odpovida cca 3800+. Na desce s N-Force3 Ultra, ma to zvlast delicku pro procesor, FSB i RAMky, takze sbernice i RAM jede na normalni frekvenci:-)

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 12 čer 2005 18:05

to bodyia
Nazdárek, co to konkrétně máš za tu desku? Že je tam ta dělička? Já mám s overclockem dost mizerný zkušenosti (ztráta dat z HDD), ale obecně to bylo asi tim, že to jelo na nestandardní rychlosti (sběrnice)

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 12 čer 2005 18:24

bodyia píše:Zkus ho pretaktovat, jestli to teda v notebooku jde. Ja mam A64 3000+ (Winchester na Socketu 939) taky a i bez zvysovani napeti jsem se dostal na stabilnich 2250 MHz, coz odpovida cca 3800+. Na desce s N-Force3 Ultra, ma to zvlast delicku pro procesor, FSB i RAMky, takze sbernice i RAM jede na normalni frekvenci:-)

posli postup (mam tiez winchester a NForce4)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 čer 2005 09:18

poklop: dneska ma 99% dosiek na amd extra delicku na agp a membus... mam neo s k8t880 od msi a delicka tam je... a taktovanie tak do 10% je na amd priam vyzadovane ;)

dokonca mij bios ma nejake pretaktovavacie presety ;)

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 17 čer 2005 13:33

no mne sa podarilo dostat FSB maximalne na 222MHz, co znamena, ze jadro CPU ide z povodnych 1800Mhz na sucasnych 2000Mhz. Dalej uz to neslo ani pri zmene napatia.

Vykon v Ableton Live 4 sa tym rovnako zmenil cca o 8-9%

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 17 čer 2005 20:46

to je smesne, jak se pred dvema roky obevila zpráva o 64bit procesorech, tal uváděli (oni) nárust až o 50%, pred rokem o 20% a ted je to s bídou 10percent

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 18 čer 2005 15:56

zaujimave citanie na temu 64bit a DAW http://www.cakewalk.com/x64/whitepaper.asp

"In our benchmarking of SONAR x64 Technology Preview, nearly all of the test files showed a performance gain when running at 64-bit. Our testing methodology was to start with a system using the same audio hardware and the same test files. The system was set up to dual boot under 32-bit Windows XP or 64-bit Windows XP. We would boot the system in 32-bit mode, load the 32-bit version of SONAR and plug-ins, and measure the performance of the test file. Then we would boot the system in 64-bit mode, load the 64-bit version of SONAR and plug-ins, and measure the performance again.

In this kind of testing, when there was a performance gain, it was in the 20%-30% range. Full disclosure: in a very small number of test cases 64-bit performed the same as 32-bit, but it was never worse. This kind of performance gain is huge. If you have a 3 GHz processor, a 30% performance boost makes it feel more like a 4 GHz processor. When was the last time you got a whole GHz for free? "

Odpovědět