Ano, Windows 7 jsou v podstate Visty. Ano, Visty stojej za houby. Ale neni duvod cokoliv hazet do kose, protoze Visty jsou soucasne spickove navrzenej system, jehoz jedinym (i kdyz velkym) problemem byla brutalni nedotazenost a nedostatek kvalitnich ovladacu. Vse by (doufam, nevim, uvidime) melo byt vyreseno ve Win 7.
Jinak NT 4 zrovna za dobrej system nepovazuju, NT 3.51 byly legenda, o nich jsem v praci v podstate nevedel, NT 4 se furt nejak sr**ly

. Win2k byly fajn, XP (od SP2) povazuju za dotazeny W2000. Prece jen, na Win2k si jeste pamatuju spousty BSOD, na XP jsem videl tak jeden dva, coz tak zhruba odpovida i mym zkusenostem s OS X a je to pro me naprosto dostacujici vysledek, prece jen obcas bohuzel spadne vsechno, ale musi to byt v unosne mire.
A k tomu HW - MacPro je vyhajpovany obycejny PCcko, je to muj nazor, ale stojim si za nim. Ano, je moc hezky postaveny, o tom zadna. Ale proc je rychly a stabilni - to neni vec HW, ale systemu. Ano, OS X je vybornej system (a nikdy jsem nerikal, ze neni), aby taky ne, kdyz vezmes tricet let starej UNIX, naroubujes na nej moderni MACH kernel a pridas user friendly prostredi, vysledek by nemel byt spatnej. A neni. A prestoze k nemu mam vyhrady, vubec nevylucuju, ze treba za 5 let, pokud Apple vyresi veci, co mi na nem vadi a co me od nej odvedly, pojedu prave na nem.
Ale k tomu PCcku - zkousel jsem vzit stanici od HPcka, ktera stoji o 20k min nez srovnatelny Mac Pro, nainstaloval na ni OS X provedl par testu (klasika - nejake upravyv PS, nejaka kompilace, ...). No, byl stejny, obcas i rychlejsi, nez v te dobe nejrychlejsi Mac Pro. Opet - v zadnym pripade nerikam, ze je Mac Pro spatnej HW. V zadnym pripade, je to peknej kousek, narozdil treba od predhlinikovejch Mac Booku (ne pro) se mi libi. Ale neni v nem nic zazracnyho a dal by se prodavat levnejc. A dulezita vec - nemluvim o cenach v USA, tam je to naprosto OK, stejne jako leckde v Evrope.
Ad time-machine - tomuhle zpusobu zalohovani se rika snapshot a existuje to uz velmi dlouho. To ze to Apple implementoval do systemu je urcite fajn vec, ale neni to zadna magie. Ja mam tohle nasazeny na dulezitych linuxovych serverech, jestli existuje nejaka aplikace treba pro Win nevim, nehledal jsem to, ale prijde mi pravdepodobny ze jo.