2 vs. 4 jádra pro hudební PC, cubase

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Kimi
Moderátor

Re: 2 vs. 4 jádra pro hudební PC, cubase

Příspěvek od Kimi »

Pripomina mi to taskbar z Windows 95; btw myslis ze pruh dole na obrazovce s ikonkami je vymysl OSX ? ;)
To video tu kdysi probihalo, je to dobra patlanina, veci jako spotlight, trojuhelnicky v menu nebo widgety tu byly uz pred OS X, takze ten to tak maximalne ukradl driv ;) To video mi prijde jak kdyby majitel mercedesu tvrdil, ze bmw krade od mercedesu, protoze ma taky airbagy (jako by nebyly spousty jinych aut, ktery je maj taky a treba je mely i driv)
Ale jak rikam, nevidim na tom nic spatnyho, pokud neco funguje, neni duvod, aby to nepouzivali i ostatni. Kdyby to tak nebylo, nemame tady zadny windows ani zadnej os x, ani zadny ovladani mysi.

Jinak zadnymu systemu nestranim, vybiram si podle pouziti a podle toho, jak mi danej system sedne, ne podle toho, jestli je od Apple, MS, nebo strejdy Boba. V praci pouzivam Linux, protoze je na danou praci nejlepsi, doma pouzivam Win, protoze mi sedej, kdysi jsem pouzival i OS X. Az bude neco jinyho, co mi sedne lip, budu pouzivat to. Pisu to jen proto, aby bylo jasny, ze se nesnazim nijak napadat OS X, ale chci jen veci uvest na pravou miru ;)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kermitak : mas pravdu v tom , ze je nepodstatne kto od koho kradne .. podstata je v tom co funguje , a co nie .. windows fakt nefunguje .. teda aspon pre mna osobne je to kancelarsky system , znasilneny aj do profesionalnej sfery .. na nieco sa hodi .. na nieco menej .. fakt ale kto pricuchce k OSX , tak sa nechce vratit .. Vidim to na zene , ktorej sme kupili MACbook .. Nic som jej netlacil do hlavy . Chcela lahky notebook , tak som ju presvedcil nech si kupi macbook .. A kedze vsetci u nich vo firme robia na macbookoch (zaoberaju sa IT a bezpecnostou) , tak som ju nemusel dlho presviedcat .. Za dva dni sama prisla s tym , jak ju nebavi windows , ktory tam ma kvoli uctovnictvu ..

Ale je to zabavne sledovat to , ako microsoft vsetky nove veci z OSX prinasa do novych windowsov .. Nieco zmysle , KED ma sused farebny televizor , kupime si aj my ..

cerfotoc

Příspěvek od cerfotoc »

Kermitak píše:Pripomina mi to taskbar z Windows 95; btw myslis ze pruh dole na obrazovce s ikonkami je vymysl OSX ? ;)
ze by kopirovali svuj starej system?:) myslim ze v tomhle pripade neni co resit, proste okopirovanej dock, kdo vymyslel dock driv nez apple? :wink: kdo mel driv rychly vyhledavani jako spotlight? Pokud vim, tak microsoft do visty nic takovyho nemel, jen ten vyhledavac, co hleda hroozne dlouho.

Trosku z jinyho soudku. Co byla i spirace pro microsoft zune? Ze by iPod Touch/iPhone?

O co se snazi windows mobile? Napodobit ovladani prsty jako u iPhone, ale porad se nedari:)

Jeste z jinyho soudku. Kdo koupil Yahoo aby prevalcoval Google? :)

Nechcu se nejak zastavat Applu, je sice pravda ze je mi sympatickej, ale neco je uplne jasny kopirovani. Na youtube je i spousta dalsich podobnych videi. Je jasny ze apple taky kopiruje, ale u microsoftu je to uplne jasny.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Pytkin píše:kermitak : mas pravdu v tom , ze je nepodstatne kto od koho kradne .. podstata je v tom co funguje , a co nie .. windows fakt nefunguje .. teda aspon pre mna osobne je to kancelarsky system , znasilneny aj do profesionalnej sfery ..
Myslim ze ses zaujatej nebo nesledujes jasnej vyvoj od dob w95, XPcka jsou treba uz velmi dobre pouzitelny na desktopu temer na cokoliv, ackoliv nemaji tolik cingrlatek, jako OS X a Win 7 jsou promakanej moderni system (minimalne navrh toho systemu je velmi povedenej, jak se to soudruhum z MS podarilo naimplementovat, to se ukaze casem, ale zatim se to tvari dobre). Pojem "profesionalni sfera" je velmi siroky a nicnerikajici, OS X je velmi rozsireny treba prave v Audiu, ale jsou i oblasti, kde zase jasne vede MS (ruzny podnikovy a aplikacni servery) a jsou oblasti, kde vede treba Linux (narocne vypocty, ale treba i grafika a efekty ve filmech (coz vlastne jsou porad ty vypocty ;]).
Pytkin píše:fakt ale kto pricuchce k OSX , tak sa nechce vratit .. Vidim to na zene , ktorej sme kupili MACbook .. Nic som jej netlacil do hlavy . Chcela lahky notebook , tak som ju presvedcil nech si kupi macbook .. A kedze vsetci u nich vo firme robia na macbookoch (zaoberaju sa IT a bezpecnostou) , tak som ju nemusel dlho presviedcat .. Za dva dni sama prisla s tym , jak ju nebavi windows , ktory tam ma kvoli uctovnictvu ..
Na OS X je povedeny to, ze hezky vypada a je snadny na nem pracovat (vsechna cest, to se Apple povedlo), proto naprosto chapu, ze nekdo je z nej nadseny a preju mu to, at kazdej pouziva, co mu sedne. Na druhou stranu te musim opravit v tom, ze kdo pricuchne k OS X, nechce se vratit. Lidi, kteri od OS X utekli jinam, protoze jim nestaci hezky animovany ikonky, existuji, napriklad muj kolega v praci nebo ja (mivali jsme oba iMac)
Pytkin píše:Ale je to zabavne sledovat to , ako microsoft vsetky nove veci z OSX prinasa do novych windowsov .. Nieco zmysle , KED ma sused farebny televizor , kupime si aj my ..
Pro me je zase zabavne sledovat, jak Apple i MS prichazi na svet s "novinkami", ktere jine systemy maji treba 10 let ;)

cerfotoc

Příspěvek od cerfotoc »

Kermitak píše:Lidi, kteri od OS X utekli jinam, protoze jim nestaci hezky animovany ikonky, existuji, napriklad muj kolega v praci nebo ja (mivali jsme oba iMac)
V kterym systeme porad vyskakujou bubliny, v office ta animovana kancelarska sponka, ve vyhledavani pes a podobne? Rekl bych, ze v tomhle ohledu sou na tom stejne, windows maji taky dost ruznejch efektu atd. Ja je mam ale vyply...

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

cerfotoc píše:ze by kopirovali svuj starej system?:) myslim ze v tomhle pripade neni co resit, proste okopirovanej dock, kdo vymyslel dock driv nez apple?
Nevim kdo VSECHNO, ale treba v CDE nebo v IRIXu byl uz nekdy v polovine devadesatych let. V IRIXu byl dokonce 3D a animovanej ;) v dobe, kdy MS objevoval krasy mysi a Apple se utapel v sedi zvany System 7.
cerfotoc píše:kdo mel driv rychly vyhledavani jako spotlight?
Treba zase IRIX (a ted si nejsem jistej, jestli neco podobnyho nebylo i ve ctvrty verzi OS2)
cerfotoc píše:Trosku z jinyho soudku. Co byla i spirace pro microsoft zune? Ze by iPod Touch/iPhone?

O co se snazi windows mobile? Napodobit ovladani prsty jako u iPhone, ale porad se nedari:)
O tom vubec nemluvim, bavili jsme se o pocitacich, tohle je jina oblast, kde se v podstate zacinalo od nuly, sam mam iphone ;)

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

cerfotoc píše:
Kermitak píše:Lidi, kteri od OS X utekli jinam, protoze jim nestaci hezky animovany ikonky, existuji, napriklad muj kolega v praci nebo ja (mivali jsme oba iMac)
V kterym systeme porad vyskakujou bubliny, v office ta animovana kancelarska sponka, ve vyhledavani pes a podobne? Rekl bych, ze v tomhle ohledu sou na tom stejne, windows maji taky dost ruznejch efektu atd. Ja je mam ale vyply...
ja to myslel jako pozitivum OS X, ne jako negativum ;)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kermitak : Vyvoj microsoftu sledujem .. to sa nemusis bat .. pouzivam windows od 3.1 .. presiel som vsetkymi moznymi verziami .. pre mna bol seriozny winsows NT4 a 2000 .. s XP to uz zacali srat , i ked sa im to podarilo vyladit do pouzitelneho systemu .. Vista je nepouzitelna , Win7 nepoznam , takze k nemu sa nemozem vyjadrovat .. Pises ze je to vymakany system .. Mozno mam zle informacie .. Ja som si myslel ze to stale je jadro z Visty.. Ak Vistu hodili do kosa a napisali to cele od znovu , tak to mozno bude dobry system .. Ale co vidim obrazky a videa , tak mi to pripada ako vymalovanejsia Vista ..

Pojem Profesionalna sfera je pre mna to , cim sa zaoberam .. Cize obraz a zvuk .. samozrejme pre niekoho ineho to bude nieco ine .. Ja tu pisem moj pohlad, z mojho zivota .. nehovorim za nikoho ineho .. Problem PCciek je od uvodu v tom ze je to siroka platforma .. Ked si postavis seriozne PC , tak sa dostanes na cenu MAC PRO a potom to je pouzitelne .. problem je v lacnych zostavach , v desktopovych doskach .. atd .. toto neni navrhovane na serioznu pracu .. V tom by som videl podstatu problemu .. interneove fora plne ludi , ktory maju dake problemy .. Mac ma tu vyhodu , ze toho hardwaru ma vyrazne menej .. tym padom je vsetko vyrazne jednoduchsie, vratane vyladenosti OS .. Mna fakt dost vytocilo , ked som spravil stripe z 3och diskov a nebol som z toho schopny hrat HD video .. A to bola pritom serverova doska s 64bitovymi PCI slotmi .. Zapozicali sme Mac a ten to zvladal z jedneho disku .. Vtedy som si uvedomil , ze v tych Windowsoch bude asi niekde problem .. A musim povedat ze zatial sa mi to za tych 5 rokov stale potrvdzuje .. pred rokom , sme strihali daco z REDu .. Vzdy si na to poziciavame Intel striznu, lebo nase G5tky su neni podporovane .. Potom som potreboval tie zdrojove videa konvertovat, tak reku to skusim na pecku .. Mam tam jeden stroj , ktory je v podstate to iste ako Intel Mac Pro .. Cize I5000 serverova doska .. dva quad Xeony , 8Gram , Nvidia quadro .. je tam raid 10 zo 4och diskov .. proste letadlo .. vsetko som to nastavil a nechal cez noc bezat .. Rano pridem , masina v BSOD .. Proste na to sa neda spolahnut .. Moje skusenosti su , ze Mac je spolahlive riesenie a funguje .. O windows sa stale musis starat , hickat ho .. a za par rokov sa aj tak doserie sam ..

Samozrejme viem o tom ze Microsoft je pouzitelny v niektorych sferach vratane serverov .. dokonca mi spoluziaci z velkych IT firiem hovorili , ze Microsoft ako jediny , je schopny robit serioznu podporu na svoje riesenia .. To je ale sfera , ktorou sa ja nezaoberam .. Co sa tyka serverov , mam rozhodne radsej linux , uz len tym , ze je zadarmo ..

K OSX .. Je to fakt dnes vymakany system .. Na notebook si neviem predstavit nic lepsie .. multitouchpad je famozny , riadenie spotreby dokonale , o nadhernom HW hovorit ani nejdem .. Co ma ale fakt dostalo , je zalohovanie .. ten Time Machine je skutocne dokonala vec a ani neviem ci vobec niekto take nieco vyraba na windows .. Tuto to je ale priamo implementovane v systeme ..

A som rad, ze poznam niekoho , kdo presiel z OSX na Windows .. Si sice v zasadnej mensine oproti tym co presli z Win na OSX .. Ale aj jeden sa pocita :)

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Ano, Windows 7 jsou v podstate Visty. Ano, Visty stojej za houby. Ale neni duvod cokoliv hazet do kose, protoze Visty jsou soucasne spickove navrzenej system, jehoz jedinym (i kdyz velkym) problemem byla brutalni nedotazenost a nedostatek kvalitnich ovladacu. Vse by (doufam, nevim, uvidime) melo byt vyreseno ve Win 7.
Jinak NT 4 zrovna za dobrej system nepovazuju, NT 3.51 byly legenda, o nich jsem v praci v podstate nevedel, NT 4 se furt nejak sr**ly :). Win2k byly fajn, XP (od SP2) povazuju za dotazeny W2000. Prece jen, na Win2k si jeste pamatuju spousty BSOD, na XP jsem videl tak jeden dva, coz tak zhruba odpovida i mym zkusenostem s OS X a je to pro me naprosto dostacujici vysledek, prece jen obcas bohuzel spadne vsechno, ale musi to byt v unosne mire.

A k tomu HW - MacPro je vyhajpovany obycejny PCcko, je to muj nazor, ale stojim si za nim. Ano, je moc hezky postaveny, o tom zadna. Ale proc je rychly a stabilni - to neni vec HW, ale systemu. Ano, OS X je vybornej system (a nikdy jsem nerikal, ze neni), aby taky ne, kdyz vezmes tricet let starej UNIX, naroubujes na nej moderni MACH kernel a pridas user friendly prostredi, vysledek by nemel byt spatnej. A neni. A prestoze k nemu mam vyhrady, vubec nevylucuju, ze treba za 5 let, pokud Apple vyresi veci, co mi na nem vadi a co me od nej odvedly, pojedu prave na nem.
Ale k tomu PCcku - zkousel jsem vzit stanici od HPcka, ktera stoji o 20k min nez srovnatelny Mac Pro, nainstaloval na ni OS X provedl par testu (klasika - nejake upravyv PS, nejaka kompilace, ...). No, byl stejny, obcas i rychlejsi, nez v te dobe nejrychlejsi Mac Pro. Opet - v zadnym pripade nerikam, ze je Mac Pro spatnej HW. V zadnym pripade, je to peknej kousek, narozdil treba od predhlinikovejch Mac Booku (ne pro) se mi libi. Ale neni v nem nic zazracnyho a dal by se prodavat levnejc. A dulezita vec - nemluvim o cenach v USA, tam je to naprosto OK, stejne jako leckde v Evrope.

Ad time-machine - tomuhle zpusobu zalohovani se rika snapshot a existuje to uz velmi dlouho. To ze to Apple implementoval do systemu je urcite fajn vec, ale neni to zadna magie. Ja mam tohle nasazeny na dulezitych linuxovych serverech, jestli existuje nejaka aplikace treba pro Win nevim, nehledal jsem to, ale prijde mi pravdepodobny ze jo.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

hmm . Tak Ak win7 su stale na baze visty , tak neverim ze budu nejak pouzitelnejsie ako Vista .. To nech si koniec koncov skusa ten , koho to bavi ..

NT4 mne fungovali vzdy dobre .. Dodnes na nich authorujem DVDcka .. A tymi Win2k vs. XP je to zaujimave .. Ja si teda prichodom 2k moc BSOD nepamatam .. Zato ked pri sli XP , tak to padalo jak hrusky na jesen .. To ze padne vsetko , je samozrejme .. s tym ma skusenosti asi kazdy :) Otazkou je ale , ci za to moze system , alebo uzivatel ..

Vsetky Macky su PCcka .. o tom ziadny spor .. Jeho cena je podla mna v poriadku .. Aspon mne nepride nijak predrazena .. Sam hovoris ze si zobral HP co stalo o 20 menej .. takze 80 dajme tomu hej ? musis zaratat do ceny Macka aj system .. A dajme tomu urcitu pridanu hodnotu v hlinikovej skrini .. atd .. Vsetky komputre co som staval do prace , ktore su postavene na Intel 5000 chipsete , dual Xeron 5XXXX , tak ziadny nestal pod 100.000 .. len proceosory vzdy stali tak 50.000..

Ad Time machine .. Ja viem ze to je snapshopt , a ze je to pri serveroch a diskovych poliach bezna vec .. Ja som to len daval ako benefit , ktory OSX umoznuje .. Na Windows to nejde .. A ak existuje daka aplikacia na to, tak dost pochybujem , ze to pojde robit za jazdy systemu .. ale to je jedno .. Proste pre mna je OSX skutocne vysoka latka , kam sa teda Windows len tak lahko nedostane .. A to musim povedat , ze mam doma PC a Notebook s windowsami , v praci robim na windowsoch .. atd .. Neni som nejaky zaslepeny jablckar .. Este pred 6-7 rokmi (preOSX) som nadaval na MAC OS , co bol objektivne velmi zly operacny system (z pohladu jadra systemu) .. Ja som vtedy robil na NT4 a neustale restartovanie MAC OS mi prislo skutocne dost zabavne . Dnes je to ale OSX vazne dobry system , a windows sa len zdaleka moze pozerat na neho ..

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Covece mluvis jak trinactiletej pubertak, co dostal od tatky k narozkam Mac ;)
- ta tvoje prvni veta, sorry, ale to je proste nonsens
- ten HP server stal 50. Ja nerikam, ze je Mac Pro predrazenej obecne, ale rozhodne je predrazenej u nas, 50k by mi prisla primerena cena, maximalne 60, ale ne 85, nebo kolik za nej chtej. Navic kdyz jim pak jeste musis platit za kazdy major update systemu (nevim jestli to stale plati)
- sam rikas, ze win7 nezkousis, o architekture Vist skoro nic nevis, ale rozhodne vis, ze se muzou jen zdaleka divat na OS X. Sorry, to mi proste prijde komicky :) -> http://jonathanv.com/files/image/impossible_mac.jpg

Koncim, vse co jsem chtel rict, jsem rekl a uz me to nebavi, obrazek at si udela kazdy sam. Pokud si o tom chces podiskutovat, vis, kde me najdes ;)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Preco ? Kto ma zaujem , nech skusa Win7 .. Mne XP uplne postacuju .. Po skusenostiach s Vistov , kde sa hovorilo , ze po SP1 bude fajn , tu mame VISTU SP2 a je furt rovnako na hovno ako od uvodu .. Neocakavam ze win7 bude nejak rozumnejsie zaraditelna do produkcneho prostredia .. Ok .. ked si za 2 roky precitam, ze vsade uz zrusili Win XP a pouzivaju Win7 , tak si to otestujem .. Zatial nemam dovod to skusat ..

Ten HP server za 50.. je asi zbytocne , aby sme tu vycislovali co kolko stoji .. je to jedno .. ja som ti pisal nejake ceny .. ty pises svoje ceny .. toto nema zmysel tu riesit .. Kazdy si zvazi , ci to pre neho ma zmysel , alebo nie ..

kexik

Příspěvek od kexik »

pytkin: na kancelarsku robotu je zasa katastrofa OSX. macovsky office:mac je vysmech (MS podla mna naschval udrzuje dany stav) a bohuzial lepsi kancelarsky balik ako ms office nie je. odhliadnuc od potouchlych praktik s uzavretym formatom, je to co sa tyka praktickej produktivity spicka. dost trpim, ked mi niekto do oci tvrdi, ze trebars excel ide nahradit open office. takeho cloveka by som posadil pred 2500 riadkovu tabulku a tu mas, updatuj ju 7 hodin, debil. po pracovnej dobe sa porozpravame o dojmoch

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kexik : na kancelarsku pracu absolutne postacuje iWorks .. to co ty ocakavas od excelu , neni kancelarska praca , ale vedecke vypocty ..

Co sa tyka open office , uspesne som ho nasadil do niekolkych firiem .. A ani si nevsimli , ze to neni ofis :) ale uz sa sa uz dakde o tom tusim bavili ..

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

kexik píše:pytkin: na kancelarsku robotu je zasa katastrofa OSX. macovsky office:mac je vysmech (MS podla mna naschval udrzuje dany stav) a bohuzial lepsi kancelarsky balik ako ms office nie je. odhliadnuc od potouchlych praktik s uzavretym formatom, je to co sa tyka praktickej produktivity spicka. dost trpim, ked mi niekto do oci tvrdi, ze trebars excel ide nahradit open office. takeho cloveka by som posadil pred 2500 riadkovu tabulku a tu mas, updatuj ju 7 hodin, debil. po pracovnej dobe sa porozpravame o dojmoch

proc je MS office na OSX katstrofa.. me to funguje uplne normalne

Odpovědět