ADAT od M-audia za par korun
-
aum generator
asi pojdem do nejakeho toho RME. k tomu 9636 existuje word clock upgrade karta.
a moja predstava je takato:
echo audiofire 12 <<<word>>> RME 9636 WC
RME 9636 <<<SPDIF>>> kurzweil rumour
na Kurzweil Rumour neni ziaden word clock ani ziaden in/out na synchronizaciu. len SPDIF IN a OUT.
este sa chcem spytat - vychadza mi ze ako master by som mal nastavit Echo Audiofire a RME dat ako slave. (sice by som tomu RME clocku veril viac, no mam pocit ze dan lavry niekde pisal, ze aj keby boli nejake hodiny o kusok presnejsie ako tie v Lavry Blue, tak sa to neoplati tahat to do Lavry Blue kablom / interne hodiny budu lepsie)...alebo existuje pripadne sposob, akym si zmerat ze ktore hodiny su lepsie? (aj ked na to by som asi potreboval nejake dalsie ktore by boli ultra-presne a porovnat relativne k nim?)
a moja predstava je takato:
echo audiofire 12 <<<word>>> RME 9636 WC
RME 9636 <<<SPDIF>>> kurzweil rumour
na Kurzweil Rumour neni ziaden word clock ani ziaden in/out na synchronizaciu. len SPDIF IN a OUT.
este sa chcem spytat - vychadza mi ze ako master by som mal nastavit Echo Audiofire a RME dat ako slave. (sice by som tomu RME clocku veril viac, no mam pocit ze dan lavry niekde pisal, ze aj keby boli nejake hodiny o kusok presnejsie ako tie v Lavry Blue, tak sa to neoplati tahat to do Lavry Blue kablom / interne hodiny budu lepsie)...alebo existuje pripadne sposob, akym si zmerat ze ktore hodiny su lepsie? (aj ked na to by som asi potreboval nejake dalsie ktore by boli ultra-presne a porovnat relativne k nim?)
Ono hlavně nejde v prvé řadě o vůbec to, které hodiny jsou přesnější. To je až sekundární funkce WC. Primární funkce je, aby ti při určité topologii digitální mašiny mohly ject na jedné frekvenci.
Žádné dvě digitální mašinky nastavené na stejnou jmenovitou frekvenci totiž ve skutečnosti nepojedou přesně stejně. Např při 44100Hz bude mít jedna 44100.03452 a druhá třeba 44.998.8723. Pokud budou zapojeny v kaskádě za sebou, tak to nevadí, protože se sesynchronizují na hodiny té první, ale jakmile budou paralelně na vstupu (kupříkladu 2x A/D a třeba ještě nějaký procesor), tak už je nutné je postavit do latě pomocí WC.
Žádné dvě digitální mašinky nastavené na stejnou jmenovitou frekvenci totiž ve skutečnosti nepojedou přesně stejně. Např při 44100Hz bude mít jedna 44100.03452 a druhá třeba 44.998.8723. Pokud budou zapojeny v kaskádě za sebou, tak to nevadí, protože se sesynchronizují na hodiny té první, ale jakmile budou paralelně na vstupu (kupříkladu 2x A/D a třeba ještě nějaký procesor), tak už je nutné je postavit do latě pomocí WC.
ctirad: nesuhlasim... slusne audio chipy si poradia s akymikolvek zdrojmi hodin a do late si ich daju samy. rme je kabinetny priklad. podstatne je ake presne su PLL obvody, ktore extrahuju hodiny z prichodzieho signalu (kolko ppm z hodinoveho signalu ulietavaju). ale kazdopadne pri velmi zlych zdrojoch moze dochadzat k podtekaniu bufrov=dropoutom a wc je vtedy tutovka. ked je vsecko syncnute cez wc, mozu hodiny kolisat ako chcu, s tym pre zmenu nemozno nesuhlasit 
aum: ak chces vyuzivat na kurzweili aj spdif out, bohuzial najrozumnejsie bude syncnut vsecko nan. inak mozes riskovat lupance (viz vyssie - vyskusaj a uvidis, ci to rme odpruzi alebo nie)
aum: ak chces vyuzivat na kurzweili aj spdif out, bohuzial najrozumnejsie bude syncnut vsecko nan. inak mozes riskovat lupance (viz vyssie - vyskusaj a uvidis, ci to rme odpruzi alebo nie)
-
aum generator
Nikoliv. To platí, jenom když máš ty zařízení v kaskádě, jak jsem psal nahoře.kexik píše:ctirad: nesuhlasim... slusne audio chipy si poradia s akymikolvek zdrojmi hodin a do late si ich daju samy.
Představ si, že máš na jendé kartě kartě připojený A/D převodník přes ADAT a nějakej procesor na S/PDIF vstupu (!). Obě zařízení mají vlastní zdroj hodin, který se samozřejmě o nějaké setinky vždycky liší. To zpracování obou streamů je ale společné, takže i když máš na každém vstupu sebelepší PLL, tak ztroskotáš, protože v jednom místě ty dva stremy musíš sloučit a pracovat s nimi najednou. Zkus si to nakreslit a pochopíš.
-
aum generator
-
aum generator
...a na co je vlastne ten ADAT?
som nevidel ziaden gear ktory by mal adat vstupy, okrem nejakych HDR (ktore mi dnes prijdu ako prezitok)...(a samozrejme okrem zvukoviek. no s cim tu zvukovku tym adatom spojim?!)
(lebo zhanam uz nejaku tu rme na ebay. a vsetky maju aj vseliake adat vstupy vystupy tak rozmyslam ze na co mi budu....asi uplne na nic? preco to potom pchaju na tolko zvukoviek?)
som nevidel ziaden gear ktory by mal adat vstupy, okrem nejakych HDR (ktore mi dnes prijdu ako prezitok)...(a samozrejme okrem zvukoviek. no s cim tu zvukovku tym adatom spojim?!)
(lebo zhanam uz nejaku tu rme na ebay. a vsetky maju aj vseliake adat vstupy vystupy tak rozmyslam ze na co mi budu....asi uplne na nic? preco to potom pchaju na tolko zvukoviek?)
aum ... napriklad na prevodniky ako je tento uliho: http://www.zzounds.com/item--BEHADA8000