Ake komponenty do noveho PC?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

pár postřehů:

1) cpu: neblázni, FL skoro nevyužije dvě jádra (podle všeho FX pluginy, které pod ním běží, mohou být jen na jednom jádru, tak nějak rozděluje jen generátory). Rychlé dvoujádro ti do FL podle mě dá větší výkon než pomalejší 4jádro. Já mam E8500 nataktovaný na 4,05 GHz.

2) chladič: jedu s ThermalRight Ultra-120 eXtreme a noctuáckym supertichym větráčkem. O tom tvym hajzlíkovi jsem taky uvažoval,ale víc mi vyhovuje, když chladič fouká teplej vzduch rovnou do výfuku ze skříně a ne na chipset..

3) 3500 mi az desku přijde taky zbytečný.. takové to "za dva roky upgrduju cpu, zustane mi deska" je třeba brát s rezervou.. já na svou starší (1,5 roku) desku za (v té době) 4000 nacpal novej procík a abych ho vůbec rozchodil, musel jsem hledat nějaký německý alfaverze Biosu a celý to byl hroznej boj... Ale jinak proč ne...

4) Ta grafárna je nahovno, ale jestli to chceš jen jako DAW, je to samozřejmě fuk :)

5) zdroj: Silentmax vůbec neznám, nidky jsem nikam nemontoval, tak nevim, co v tom je... skoro bych spíš koupil nějakej (papírově) slabší (max 600W, klidně i 500W) a POŘÁDNEJ - tedy za podobný peníze. Dobrej 500W je lepší, než průměrnej 700W - kterej má stejně význam tak leda při 4870kách v crossfiru :)

6) HDD.. WDčka už taky dlouho nekupuju, tak nevim.. dobrou zkušenost mam se samsungama (jedou mi tu 4 :)

7) skříň : rozhodně coolermaster, já do ničeho jinýho nestavim :) .. jsou sexy a fajn řešený.. třeba svýho Centuriona 5 prostě miluju :)

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

a ještě k paměti - taky jsem trpěl představou, že koupim 16 GB paměti a 64bit systém a už nikdy mi loadování instrumentu neřekne, že mam plnou paměť, ale tak daleko doba (ani FL) ještě nedospěla :) ...

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

ale tobě osobně bych samozřejmě doporučil procesor Intel Atom :D

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

taky jsem chtel koupit ten chladic Noctua, ale koupil jsem tenhle a je supr - CoolerMaster GeminII S...Noctua mi prisel moc predrazenej...
na dvoujadro vystaci i pasivne, s vetrakem teplota 33 °C...na ctyrjadro to s jednim vetrakem asi neda, jdou tam ale namontovat dva 120mm...

tenhle ventilator bych rad zkusil - Noctua NF-P12-1300

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

Ten tu mam :)

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

Samozřejmě moderní intelácký procesory tolik nehřejou, takže takový monstra (jako tu mám já ten thermalright) nejsou potřeba, ale jakmile taktuješ, jsou.. protože teplota se u nich s tktováním zvedá snad víc, než u starší generace..

atom

Příspěvek od atom »

Takze to zhrniem:Fova to popisal dost jasne a s tym suhlasim,na co nadviazal upman a stym sa da stotoznit,FL ( ma mat plnu podporu viacerych jadier-to som sa docital na ich fore niekde..),Grafiku som tam pichol len tak od boku-nezalezi mi na nej velmi.S XP som spokojny a velmi nechcem Visty ale XP maju svoje minusy ako ze aj ked by som mal FL 9 s podporou viac jadier tak XP to nevyuziju-v tom je hacik,nie?Zas-som sa docital niekde ze XP 64 su nejake nevychytane,dobre to nechajme stranou.Podstatne je ze ak FL Studio 9 bude mat podporu viac jadier tak uz ma vyznam uvazovat aj o takej zostave ako som navrhol zhruba nie?
Inac tie vetraky a skrine-ano kazdy radi nieco ine :-)-s tym sa vysporiadam.Ide o procak a system teraz.No a s cim vyjde sakra MS u tych W7? Tie uz ako by mali byt zas tak dobre ako XP na tvorbu hudby(mimo ineho)?Tam uz ocakavate ze budu zas o.k.Alebo budete tvorit este dalsich 10 rokov na XP?
Teraz som chcel reagovat sucasne na vsetky prispevky tak som to tak rychlo zhrnul.Inac kazdy ma pravdu trochu.Ale otazka je-Dajme tomu ze FL Studio 9 ( alebo nejake dalsie(10?) bude podporovat viacjadrove procesory-ma este vyznam odhliadnuc od toho ze XP su odskusane ich riesit? Vlastne mozno aj ano-na nejaky cas a potom prejst na tie Windows 7...Kedy vychadzaju? Asi?
Aj ja by som mozno chcel tvorit na HW,ale SW momentalne staci....:-))
"BOLD,HUMOROUS AND VISUALLY STRIKING."

http://www.myspace.com/atomsoffury

delay

Příspěvek od delay »

Já si myslím, že je to velice jednoduché a opět je to jen o tom jediném a to jsou peníze...
Nevím nad čím lamentuješ - podle mě jen hledáš vhodný OS v kombinaci s HW... CPU v závislosti na OS omezení nemá, takže si kup co nejlepší HW do jakého seš ochoten investovat a neřeš OS...
Když se ti bude dobře pracovat v blbejch Vistách s 8GB RAM a najdeš si jen takové pluginy, které chodí na 64bit a nechovají se jinak než mají máš vyhráno, budeš se těšit na Win7 a v opačném případě skončíš u 32-bit XP a spokojíš se s 4GB RAM a taky tím, že všechny VST budou chodit jak mají, no a můžeš čekat kam se situace vyvine...

Pokud ale mám soudit situaci - FREE, ale i další levnější programy jako FL ještě dlouho nemusí mít 64-bit podporu.

fova

Příspěvek od fova »

Predpokladany termin uvedeni Windows 7 je konec 2009 nebo zacatek 2010.

XP (dokonce i ve verzi Home Edition) podporuji vicejadrove procesory. Mam to osobne vyzkousene.
Nepodporuji vice procesoru, coz v domacich podminkach asi tezko vyuzijes.

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

Ptal jsem se gola (tvůrce FL) asi před půl rokem a ten se na dokonalejší podporu více jader tvářil asi tak, že by musel rozbourat úplně všechno a napsat celej novej program a to že FAKT dělat nebude.. byla to docela divná diskuse.. ale kdoví, třeba ho křičící lidé donutili změnit názor..

atom

Příspěvek od atom »

Delay ano suhlasim,Fova-tak takto je to s tymi procesormi? ja som myslel ze nepodporuju viacjadrove,diky za vysvetlenie.

Sad Luck-ano ja som tiez cital tie vseliake fora aj gola,ale tam niekde som nasiel info aj s fotkami FL 9 a ze plna podpora multicore.
Aha tu to je:
http://forum.image-line.com/viewtopic.php?t=14001

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

"FL Studio support multicore processors for every generator and effect. " Tak snad.. byla by to fantazie... ještě v FL trochu vylepšit práci s wavy (resp. stopami jako takovými) a nebude konkurence :) ..

atom

Příspěvek od atom »

No jasne...Mne by uplne stacilo,staci mi aj tak.ale bolo by to uplne ine kafe.:-)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

atom píše:S XP som spokojny a velmi nechcem Visty ale XP maju svoje minusy ako ze aj ked by som mal FL 9 s podporou viac jadier tak XP to nevyuziju-v tom je hacik,nie?Zas-som sa docital niekde ze XP 64 su nejake nevychytane,dobre to nechajme stranou.Podstatne je ze ak FL Studio 9 bude mat podporu viac jadier tak uz ma vyznam uvazovat aj o takej zostave ako som navrhol zhruba nie?
Nie .. XP ma tak isto podporu viacerych jadier ako VIsta ..

Osobne by som ti poradil kupis si VIsta Bussiness alebo Ultimate a downgeadovat ich na XP .. a tak mozes pouzivat aj XP aj Vistu naraz ..

atom

Příspěvek od atom »

Pockaj Pytkin to akoze zaroven budu fungovat obe? Ja to chapem ze ak downgradujem tak skratka mam XP a nie Visty.Ako to je v praxi?
Mozes mi to vylozit polopaticky?
No a este,ved je zname ze XP nevyuziju viac ako(neviem presne) 3 GB RAM nie?No a ja som myslel ze tie 64 vyuziju ovela viac.

Odpovědět