amd dualcore x2 AM2 vs intel core 2 duo
Core Duo pro notebooky (i pro desktopy) je shit, to zaprvé. Má staré jádro Yonah, starou architekturu. Core 2 Duo pro notebooky má jádro Merom, které vychází z jádra Conroe, nebo je to možná naopak, protože Conroe vychází spíše z Intelovských mobilních procesorů. Merom je dostupný až později, než-li jeho desktop varianta Conroe. Jeden z prvních ohlášených notebooků, který má Core 2 Duo, je například slušně vypadající Asus A8Js s Core 2 Duo T7600 na frekvenci 2,33 GHz a 2GB DDR2 operační paměti.
Naposledy upravil(a) Robot Jox dne 16 zář 2006 18:01, celkem upraveno 1 x.
dendy: ja jsem nakonec pritopil a koupil tohle: http://www.fujitsu-siemens.cz/eMerchant ... 1&modId=92
spokojenost
akorat docela topi, takze budu pro lepsi pocit kupovat jeste chladici podlozku - nemate nekdo tip na nejakou inteligentni chladici podlozku s malym hlukem a velkym chladicim efektem? 
spokojenost
Naposledy upravil(a) biscuit dne 16 zář 2006 18:03, celkem upraveno 1 x.
jox: shit je relativni pojem, jestlize ti to staci na to co potrebujes je tvoje argumentace uplne zcestna... ehm a navic ja nevim kolik ty ses schopnej dat za notebook, kdyz mas jeste desktop. ja moc pres tricet ne...
Naposledy upravil(a) biscuit dne 16 zář 2006 18:05, celkem upraveno 1 x.
biscuit: hmm...když ale vyšel core duo, tak já věděl co je to zač, a že stačí počkat necelý rok na core 2 duo, který nebude cenově až tak vzdálený a bude mnohem lepší...intel například chystá jednu variantu core 2 duo pro notebooky, která nebyla původně v roadmapách a bude se vyznačovat velmi nízkou a zajímavou cenou...je to Core 2 Duo T5200...a nevim odkud ty si vzal, že já mám jenom desktop, nebo co vůbec mám, já to tu nikomu neříkal...
Naposledy upravil(a) Robot Jox dne 16 zář 2006 18:08, celkem upraveno 1 x.
shit to urcite nie je. kamos kupil core duo 1.66 gHz, testoval som si ho, pustal som tam cubase, pluginy a je to vykon velmi slusny. samozrejme core duo 2 bude lepsi - to je logicke. bude aj drahsi a navyse este neni u nas prakticky kupitelny (v ntb prevedeni). VZDY bude platit ze najnovsi procesor je lepsi ako ten pred nim ale to neznamena ze ten starsi je automaticky shit.. take nazory dost nemam rad, je to scesty ..Robot Jox píše:Core Duo pro notebooky (i pro desktopy) je shit, to zaprvé. .
ja myslel jako ze ja mam desktop, nechci cekat na notebook, nechci za nej dat moc pres tricet, takze jsem koupil core duo 1,66 a jsem spokojenej. a nechapu, ze nekdo o tom dokaze prohlasit, ze je to shit - neni to top, ale shit proste taky ne.Robot Jox píše:biscuit: hmm...kdy%u17e ale vy%u161el core duo, tak já v%u11bd%u11bl co je to za%u10d, a %u17ee sta%u10dí po%u10dkat necelý rok na core 2 duo, který nebude cenov%u11b a%u17e tak vzdálený a bude mnohem lep%u161í...intel nap%u159íklad chystá jednu variantu core 2 duo pro notebooky, která nebyla p%u16fvodn%u11b v roadmapách a bude se vyzna%u10dovat velmi nízkou a zajímavou cenou...je to Core 2 Duo T5200...a nevim odkud ty si vzal, %u17ee já mám jenom desktop, nebo co v%u16fbec mám, já to tu nikomu ne%u159íkal...
a hlavne jak ty vis jak to bude cenove vzdaleny, kdyz se to jeste poradne neprodava
dendy: je to prostě můj názor a já bych si core duo v životě nekoupil...nehoří, já si rád počkám na kvalitnější a rychlejší procesor a nebudu kupovat deriváty x let staré technologie, které dali akorát nový matoucí název...kdo si to koupil, tak to je jeho věc a je jich tu na ezone hodně pokud vím, takže chápu negativní ohlasy na můj názor...core 2 duo ale není jenom nějaký nový procesor, liší se absolutně a radikálně od těch předchozích svojí architekturou kratší pipeline, která připomíná spíše procesory od AMD, ale je ještě lepší...proto je Core Duo pro mě shit, je to stará technologie a oproti tomu co jí předcházelo nebyla žádný větší skok...core 2 duo je ten větší skok...
biscuit: vim zhruba jak to bude cenově vzdálený, ceny jsou ohlášené dopředu...tady přikládám novinku z PC Tuningu o tom Core 2 Duo 5200:
Mobilní procesory Core 2 Duo s jádrem Merom se dočkají nového modelu T5200, zaměřeného hlavně na nízkou cenu.
Procesory Core Duo s jádrem Yonah, první notebooková dual-core, jsou rychle nahrazovány modernějšími Core 2 Duo. Stejně jako jejich desktopoví sourozenci, ani mobilní Core 2 Dua nejsou zrovna levná (zvláště pak v porovnání s konkurencí od AMD, dvoujádrovými Turiony). Zachránit situaci má Core 2 Duo T5200, který má být uveden v říjnu.
Tento procesor bude pracovat na 1,6GHz s 533MHz sběrnicí (model T5500 používá 667MHz FSB a běží na 1,66GHz). Přestože T5200 je jen o 60MHz pomalejší, cena má být daleko nižší než $209, kterých si Intel účtuje za C2D T5500.
Core 2 Duo T5200 nebyl v původních roadmapách, podobně jako Core Duo T2250 a T2050, neoficiální varianty Core Dua (stručně jsme je zmínili zde), které T5200 nahradí. Jedním z notebooků, který jej bude používat, bude například Toshiba Satellite P105-S6134.
Já myslím, že podle tohoto bude tento procesor velmi zajímavý poměrem cena/výkon.
Mobilní procesory Core 2 Duo s jádrem Merom se dočkají nového modelu T5200, zaměřeného hlavně na nízkou cenu.
Procesory Core Duo s jádrem Yonah, první notebooková dual-core, jsou rychle nahrazovány modernějšími Core 2 Duo. Stejně jako jejich desktopoví sourozenci, ani mobilní Core 2 Dua nejsou zrovna levná (zvláště pak v porovnání s konkurencí od AMD, dvoujádrovými Turiony). Zachránit situaci má Core 2 Duo T5200, který má být uveden v říjnu.
Tento procesor bude pracovat na 1,6GHz s 533MHz sběrnicí (model T5500 používá 667MHz FSB a běží na 1,66GHz). Přestože T5200 je jen o 60MHz pomalejší, cena má být daleko nižší než $209, kterých si Intel účtuje za C2D T5500.
Core 2 Duo T5200 nebyl v původních roadmapách, podobně jako Core Duo T2250 a T2050, neoficiální varianty Core Dua (stručně jsme je zmínili zde), které T5200 nahradí. Jedním z notebooků, který jej bude používat, bude například Toshiba Satellite P105-S6134.
Já myslím, že podle tohoto bude tento procesor velmi zajímavý poměrem cena/výkon.
jox: no to je pekny, ale ja ti rikam, ze ty to beres ze svyho pohledu a ja ze svyho. ja ten notebook potrebuju na mobilni pouziti a vykon core duo je pro me dostacujici. opravdovej vykon cekam od desktopu, kde navic kilo vykonu koupim za polovic - to je moje politika - nevim proc utracet za predrazenej mobilni vykon. chapes tenhle pohled na vec nebo jsi zatvrzelej vyhlasovac toho, ze vsechno pod core2duo je shit.
pro me je kriterium shitu to, ze se na tom neda slusne pracovat a ne to ze ma nebo nema procesor zastaralou architekturu...
pro me je kriterium shitu to, ze se na tom neda slusne pracovat a ne to ze ma nebo nema procesor zastaralou architekturu...
biscuit: chápu tenhle postoj, tak se tak nečil ne? beru to ze svýho pohledu, to máš pravdu, protože já mám teď desktop a kdybych si kupoval notebook, tak bych si koupil nějakej opravdu dobrej, aby mi desktop nahradil, takže tak za 50 táců slušnej core 2 duo nad 2 GHz...ale stejně si myslím, že než kupovat core duo, bylo lepší si počkat na core 2 duo...
a potom nez kupovat core 2 duo pockat na core 3 duo.. a potom nez kupocat core 3 duo bude lepsie pockajt na UltraHARDcore Extreme PRO CPU 16th CORE ..
proste.. kompy a ich komponenty sa stale rozvijaju a tie starsie rychlo zasdtaravaju.. je to ale o tom ze bud budes donekonecna cakat a sledovaj najnovsie trendy v technologiach a nekupis si nikdy nic alebo sa proste rozhodnes pre kompromis, v ramci budgetu ktory mas si kupis komp dostupny v tom case ...
proste.. kompy a ich komponenty sa stale rozvijaju a tie starsie rychlo zasdtaravaju.. je to ale o tom ze bud budes donekonecna cakat a sledovaj najnovsie trendy v technologiach a nekupis si nikdy nic alebo sa proste rozhodnes pre kompromis, v ramci budgetu ktory mas si kupis komp dostupny v tom case ...
dendy: jasně, tohle říká každý, omletá písnička...ale uvědom si, jak dlouho tu byl nepovedený Pentium 4 - dost dlouho, snad přes tři roky...a tak sem čekal na Conroe jako na smilování...Conroe je prostě proti P4 zlomový procesor a vyplatilo se na něj čekat...teď už jako v dobách P4 neříkám "počkejte si na Core 3 Duo", to ani náhodou, protože narozdíl od P4 nemá Conroe žádné podstatné chyby, je prostě dobrý...takže nemáš pravdu, teď už nemá čekání význam, jako v době, kdy tu byla pé čtyřka...
Lidicky jakej je rozdil v chisetech pod ten Core2duo ? Vidim tu chipsety 915P, 915GV, 945GZ, 945PL ... a dalsi 
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz