dell studio 1537-problém s firewire zvuk.kartou

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
emah

Re: dell studio 1537-problém s firewire zvuk.kartou

Příspěvek od emah »

ak na to vobec niekedy prides,
tak len pre informaciu daj vediet co to bolo :)
ale kedze je tak vela roznych vyrobcov,
myslim, ze je nerealne zarucit
100percentnu kompatibilitu...
tak ale - nasiel si lacnejsie riesenie ako ja :D

nixx

Příspěvek od nixx »

Stahni si http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml - pust to treba na 5 minut a koukni, jestli ti to neleze "do cervenyho". Kdyby jo, musis zakazat problemovej driver, kterej tu vysokou DPC latenci zpusobuje.
Taky nastav power management tak, aby se procesor "nepodtaktovaval" - aby CPU vzdycky jelo naplno.
Dej vedet, jestli to pomohlo :)

JohnyCash

Příspěvek od JohnyCash »

Tak jsem všechno vyzkoušel a ... nic. A navíc jsem přišel na to, že D830 při přehrávání lupká taky, stačí se jen víc soustředit.

Zkoušené varianty:
Různé kombinace notebooků Dell D630 a D830 + M-Audio Firewire 1814 a M-Audio Solo, všechno přes firewire. Vyzkoušel jsem další harakiri se zakazováním služeb OS a nejrůznějšího hardware, instalování ovladačů a nejrůznějších záplat a flastrů, ale beze změny.

nixx: Díky za tip s tím latency checkem, vyšly mi z něj zajímavé výsledky. Projel jsem ho na testovaných počítačích, D830 neprošla testem (ale paradoxně přehrávala lépe), D630 prošla s přehledem (latence do 200 us).

Teď jsem se ke všemu ještě z fór M-Audia dozvěděl, že problém může být v chipsetu integrovaného firewire řadiče notebooku. Vybíravé výrobky M-Audio totiž bezchybně spolupracují pouze s FW s chipsety od Texas Instruments. Takže mě čeká nákup firewire PCMCIA karty a další martyrium zkoušení. Mor na M-Audio a jejich zvukovky!!! :evil: Tolik nasraných muzikantů jsem nepotkal za celý život jako za dnešní odpoledne na nejrůznějších fórech o M-Audio :lol:

nixx

Příspěvek od nixx »

To neni chyba M-Audio... Plati obecne, ze pokud FW clovek pouziva na kriticke aplikace, je lepsi mit TI chipset.

kexik

Příspěvek od kexik »

no, chyba m-audio to JE, len s tym ze podobnu chybu robia VSETCI vyrobcovia, ktory vniesli na trh MOR firewire audio zariadeni. keby sa od zaciatku venovalo viac pozornosti pouzivaniu pcmcia a express card, bolo by nam sveta zit. paradoxne pri celkovom ustupe PCI nie je na trhu ani dostatocny vyber pci-e zvukovych systemov pre desktopy, minimalne nie v nizsej triede.

JohnyCash

Příspěvek od JohnyCash »

Bohužel, málokterý výrobce NB montuje standardně FW s chipsetem TI, a M-Audio nemá na krabici velký nápis, že s jiným FW chipsetem než TI prostě makat nebude :) Poslední šanci vidím v PCMCIA FW kartě s TI chipsetem.

kexik

Příspěvek od kexik »

JohnyCash píše:Bohužel, málokterý výrobce NB montuje standardně FW s chipsetem TI, a M-Audio nemá na krabici velký nápis, že s jiným FW chipsetem než TI prostě makat nebude :) Poslední šanci vidím v PCMCIA FW kartě s TI chipsetem.
to je hanebne zjednodusene. ja poznam aspon dvoch ludi komu prastare fw zariadenia od m-audio funguju na via radici. ono to je o viacerych veciach... m-audio sa tym odporucanim TI akurat isti v tom zmysle, ze TI svojim zakaznikom pomerne presne radi, ako ich chipset zapojit a coho sa vyvarovat. v tom je jadro pudla, nie v chipe ako takom. autori layoutov rakosnickych matickch dosiek su totiz babraci. a ako vravim, TI pravidlo plai pre vsetky FW audio zariadenia. len malo vyrbcov ma gule to otvorene priznat

JohnyCash

Příspěvek od JohnyCash »

Ano, vzal jsem to poněkud zjednodušeně, neb má frustrace nabyla vrcholu. Zvlášť poté, co jsem pročetl všech 57 stránek v tomto fóru

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=73829

a zjistil jsem, že dost možná ani PCMCIA FW s TI chipem problém nevyřeší kvůli tomu, že v NB je PCMCIA řadič se stejně mizerným chipsetem jako má integrovaný FW řadič.

kexik

Příspěvek od kexik »

JohnyCash píše:Ano, vzal jsem to poněkud zjednodušeně, neb má frustrace nabyla vrcholu. Zvlášť poté, co jsem pročetl všech 57 stránek v tomto fóru

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=73829

a zjistil jsem, že dost možná ani PCMCIA FW s TI chipem problém nevyřeší kvůli tomu, že v NB je PCMCIA řadič se stejně mizerným chipsetem jako má integrovaný FW řadič.
bohuzial aj to je mozne... jedine dobre riesenie je zacat kupou audio zariadenia a vyberat notebook podla toho ci na nom funguje. co vacsina ludi robi naopak. a este zopakujem vec, ktoru tu opakujem milionkrat, prekvapivo casto moze za problem s fw zly lacny kabel. spravny fw kabel je totiz dvojica samostatne tienenych krutenych dvojciat, ak rakosnici pouziju jednoduche tienenie alebo dvojcata nie su krutene alebo tienenie nie je zapojene na konektore, tak to blbne. dalsi problem moze byt blby zdroj na laptope, vzdy treba skusit pracovat na baterku a pozorovat ci sa to nahodou nezlepsi.

nixx

Příspěvek od nixx »

Zkus jeste tento hotfix, jestli jsi ho nezkousel. Asi nevyresi tvuj problem, ale je dobry ho nainstalovat ;-)
http://support.microsoft.com/kb/955408

JohnyCash

Příspěvek od JohnyCash »

Kexik: Díky za všechny tipy, vyzkouším. Dřív mě ani ve snu nenapadlo, že někdy budu řešit to, jestli mi bude notebook a zvukovka fungovat pohromadě.

Nixx: Díky za tip na hotfix, vyzkouším.

Paradoxem je, že ta samá zvukovka funguje na nb Asus F3KE s procesorem od AMD, který má FW chipset Ricoh, naprosto bez problému (dřív jsem myslel, že ten nb má chipset od TI, ale nakonec po podrobnějším průzkumu jsem objevil Ricoh inside). Zřejmě ty lupance budou důsledek interakce mezi určitým motherboardem a určitým FW chipsetem. Zlou zkušenost jsem udělal s

Intel 965GM + O2Micro FW

Naopak, zafungovala kombinace

AMD M690G + Ricoh FW

Nakonec nejspíš dojde i na vyzkoušení PCMCIA FW řadiče.

emah

Příspěvek od emah »

vcera som sa trocha prehrabaval nastaveniami jablka
a skusil som nastavit, aby clock pre (asi) vzorkovaciu frekvenciu
posielal mac a nie zvukovka svoj a zacala pukat...
potom som to nastavil na interny clock zvukovky
a zase je zvuk cisty a v poriadku...
ale taketo veci asi win nevie pocitam...
teda ja som to vo svojom nenasiel
ani nahodou.

nixx

Příspěvek od nixx »

Na Lenovu s chipsetem Ricoh mi zvukovky chodily taky bez problemu.

emah: to se mi zda nejaky pofiderni... clock by si snad zvukovka mela generovat sama (pripadne z spdif, ADAT nebo WC), ne? Neslysel jsem o tom, ze by pocitac mel fungovat jako zdroj hodin pro zvukovku. To bude nejaka haluz...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Môže to byt nejaké nastavenie CORE audio, a jeho komunikacie so zvukovkou. Urcite to nebude nastavenie hodín zvukovky. Jedine že by CORE audio umoznoval niečo take, ako nastaviť vnútorne hodiny z počítača. Ale nedáva mi to žiaden zmysel. Tie hodiny by boli strasne nepresne.

kexik

Příspěvek od kexik »

presne tak, take nastavenie je nezmysel... i ked az take nepresne by to nebolo. systemove hodiny pc su tiez len krystalom riadene PLL ako na lacnom fw audio chipe. problem ale je ze audio chip skoro urcite nevie brat hodiny z fw kabla cize to puka lebo to vobec neni v syncu. vlastne sa divim ze to vobec hra

Odpovědět