Dramaticky rozdílné přenosové rychlosti různých ftp klientů

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
kexik

Příspěvek od kexik »

tc imho nevie paralelny upload/download, aspon ta verzia co mam ja to nevie urcite (nie je ale najnovsia). to spravi hodne... mazanie TC mi pride ze trva rovnako ako exporerom, ale kopirovanie z disku na disk mi takisto trva o nieco dlhsie ako explorerom (pri kopirovani z particie na particiu toho isteho disku je to este horsie). vyhoda TC je ale moznost kopirovania s low priority na pozadi, kopirovanie v exploreri ochromi cely system

Settler

Příspěvek od Settler »

Tyhle problemy s presunem mezi partitions jsou prave diky indexu oken.. vypnuty Indexing service prida na vykonu jako blazen.. stejne je tahle sluzba k nicemu, protoze jen podporuje integrovane Windows vyhledavani, ktere prave diky TC vubec nepouzivam.. schvalne jdu zkusit jednoduchy copy test velkeho souboru v ramci jednoho disku - 2 partitions..

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Ivo píše:WinSCP má v nastavení nového session tři volitelné protokoly: scp, sftp a ftp. K danému účelu jsem to měl v režimu ftp (jinak by to ani nešlo, protože ke zbývajícím dvěma je třeba "private key"
Klíč není nezbytný. Je možné použít i normální jméno/heslo jako u ftp. Dokonce pokud je cílová mašina nějaký unix s běžícím ssh a tvůj účet je tam jako standardní lokální uživatele, bude fungovat jak ftp tak i scp.
Předpokládám tedy že v režimu ftp se to chová podobně jako jiný ftp klient ?
To asi jo. I když mi přijde trochu zvláštní používat winscp jako ftp klient

Settler

Příspěvek od Settler »

Tak ac jsem si byl jist a neresil jsem to moc, tady vysledky testu jednoho velkeho souboru..

File - 725MB *** copy C:\a to D:\a *** 300GB Diamodmax10 *** 1 disk, 2 partitions
Total Commander - 37,1sec
Pruzkumnik a copy/paste - 36,7sec

Rychlost se pohybovala mezi 18,5-23,5MB/s

Pritom vsem samozrejme TC low priority a Pruzkumnik high priority proces..
Naposledy upravil(a) Settler dne 27 dub 2008 19:54, celkem upraveno 1 x.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ctirad píše:
Předpokládám tedy že v režimu ftp se to chová podobně jako jiný ftp klient ?
To asi jo. I když mi přijde trochu zvláštní používat winscp jako ftp klient
Já jsem ho do dneška tak nepoužíval (pouze jako příležitostný dočasný přístup na nový hosting velvetmastering, kde se ftp a online mastering struktura právě dokončuje). Jako ftp klienta používám TC a zejména FlashFXP (který jsem nedávno koupil). Jako SFTP spojení fungoval WinSCP relativně pomalu (ještě pomaleji než TC). Když jsem dnes zkusil přepnout ho na standardní ftp mod a napojit na svuj běžný savita ftp server, byl jsem opravdu překvapen těmito standardně vysokými rychlostmi a o toto překvapení se podělil.
Kromě toho WinSCP ve svém ftp vzhledu je ovládáním v podstatě identický s TC (včetně klávesových zkratek).

Mimochodem na FlashXP jsem z TC přešel kvůli dost nepěkné věci, kterou mi TC občas dělal: při uploadu větších souborů se skoro v závěru občas resetoval a upload začal od začátku (když jsem ho měl ještě pomalý, tak to po dvouhodinovém procesu dost nepotěšilo). FlashFXP něco takového na stejném připojení nikdy neudělal ...

Settler

Příspěvek od Settler »

Ty resety to zas jo.. to TC dela.. neumi mam pocit multi stream a pri ztrate packetu tak resetne cely proces.. jako upload manager pro free web systemy je to pro lidi porod, pac upload vetsiho souboru byva casto nemozny..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

co filezilla? nepouzivate? ja jedine..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

biscuit píše:co filezilla? nepouzivate? ja jedine..
To jsem před nějakou dobou zkusil a moc mi to nesedlo. Už přesně nevzpomínám co mi tam vadilo ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo : Vykasli sa na informatikov .. Mne tvoj clanok pripada uplne v pohode .. Total Commander povazujem za chujovinu , a tvoj prispevok mi to len potvrdil .. Winscp som nikdy neskusal .. s FLashFXP som maximalne spokojny ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

I po několika dnech můžu potvrdit, že v uploadu je WinSCP stabilně o 10-20% rychlejší než FlashFXP, download je podobný. TC je v rychlostech daleko za oběma ... Takže většinou používám WinSCP.

Odpovědět