po nahodeni noveho procaku AMD Athlon64 X2 4200+ mi ho windowsy nevedia rozpoznat a pytaju AMD Athlon64 Driver Disc na instalaciu noveho HW. aj v HW manageri mi pri Processors svietia dve zlte nuly (kazde jadro ma svoju ).
nevie niekto, ci netreba stiahnut nejaky winXP update alebo nieco, co to vyriesi?
ja som mal na cedu k doske amd cpu infko... a to je starka na 754 paticu
mozem ti ho prisunut ak nezabudnem... pohladaj medzi drivermi k doske na webe vyrobcu
uz som to nasiel. je to na AMD stranke a vola sa to AMDK8.sys uz to fachci...idem to otestovat. na prvy pohlad o dost viacej topi ako singlecore (56 stupnov oproti 33 stupnov)
test v abletone Live 5.0.3. (nepodporuje multi trhead). 64 samplov ani nahodou, 128 v pohode. zatazenie rovnake ako pri single core (ktory mal ale len 2GHz) na 64 samplov . 4200+ ma jadra na 2.2GHz ?
poshook: nam xp tu x2 3800+ rozpoznali na supu bez akychkolvek trabli,
boli to SP2 s dalsimi updatami.
inak 3800+ taktnuty na 2x2200 hrial pri PRIME na 50-52 stupnov (T_MAX procaku bol 61)
dal som novy bios a teplota "klesla" na 52 pri plnom zatazeni... len ta latencia ma trapi, asi to bude tou PCI 1394 s NEC chipom. pri 70% zatazeni to sem tam lupne aj pri 128 samploch a to ma uz celkom serie... na siglecore no problem aj pri 64 samploch
mozno sa pomaly dostavam k jadru problemu... CPU-Z mi ukazuje v sekcii Memory v polozke Timing / Frequency 100MHz.. to je len polovica z toho, co by mal ukazovat, ci nie?
klasicke apacerky 400 s CL3 (asi to najhorsie, co mozem mat...)
s pamatami je to uz OK, v BIOSE boli nahodene na polovicnu rychlost
ale celkovo mam divny pocit z toho procaku, dnes som mu dal Prime95 a veselo sa vysplhal na 62 stupnov za 10 minut... (a to je nazhavene len jedno jadro)
latencia na 128 samplov v pohode ale tych 64 ani nahodou.
vysledky testov v Ableton Live o par percent horsie ako na povodnej A64 3000+ @2.0 GHz...
dosku mam Asus A8V Rev. 2.xx, kvoli AGP grafike a pasivnemu chladicu na MB chipe
ufffff... cim to chladis ???
ja som dal prime95 na obidve jadra bezat a nepreslo to cez 52
akurat co som si vsimol ze som musel dat voltaz na +0.025
ked bola na defaulte tak to hrialo viac.
inak bacha abys ho neupiekol, ten moj mal t_max 61 stupnov. (max teplota ktoru procak znese udana pri vyrobe)..