Dve obrazovky-monitory

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kexik : ok . jasne .. nepoznam .. nemozem posudit .. Ale fakt som zazil milion problemov s kablami .. Mozno hansol je fakt kokot .. pri serioznych monitoroch som toto nezazil .. Ako som pisal , preferujem SONY uz par rokov ..

fikfik

Příspěvek od fikfik »

medzi DVI a analog signalom je znacny rozdiel. z nejakeho dovodu mi prestalo fungovat DVI na 18" samsung a dost trpim :(.
inak ako dobra volba pre 2xDVI kartu mi este pride gainward Ti4600, to je snad jedina nvidia co to ma (okrem profi quadro kariet).
a este existuje shareware softik z-mover, ktorym sa da nastavit kam sa ma umiesnit to ktore okno.

sparX

Příspěvek od sparX »

Na ten článek jsem narazil až ted ... už je poněkud OUT , ale přeci jen - už zbývá jen něco málo okolo 3 let a .... :lol:

Mrkvosoft a jeho (monitor) vize

bourec

Příspěvek od bourec »

teda ja to mam fakt paradne reseny, to ovladani. Mam 2 grafiky, GForsku a S3, cilize tam mam ovladace od NVidii s tema jejich nastavenima a tam se daj provadet fakt dobry veci. Tak ze po sikovnym nastaveni mam v pravym hornim rohu oken krome klasickych tlacitek minimalizace, maximalizace a zavreni jeste jeden cudlik. Tim se okno maximalizuje na obe obrazovky. Taky mam nastaveny klavesovy zkratky na prehaZOvani oken na druhou obrazovku...fakt tezka pohoda.

kexik

kexik

Příspěvek od kexik »

to maju aj ATI... ale je to technologia Hydravision a ako taka neni viazana na ATI, takze mozno ju pouziva aj nVidia???

Hawkens

Příspěvek od Hawkens »

Mam lame otazku: za ten rok technika postupila, za pomerne lacny peniaz je vela kariet a prakticky vsetky maju 2 vystupy, digitalny aj analog VGA vystup. Bolo mi povedane, ze s lacnou DVI-> VGA korekciou sa daju pripojit 2 nezavisle monitory, pripadne jeden cez analog a jeden cez digital. Vedia to ale vsetky ? Resp. konkretne, uvazujem o Radeon X1300, vie to ta karta ?

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Po tom jsem taky pátral, ale jediné co vím, že takto funguje nVidia N-view...
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

delay

Příspěvek od delay »

Hawkens:
Určitě je nejlepší koupit dual head grafickou kartu (měl jsem v práci třeba Matrox (2x VGA)), na tý ATI třeba bude DVI a VGA, ale ikdyž zapojíš dva monitory, tak podle mě dostaneš na oba ten samej obraz (nebo ti půjde jen jeden).
Ale nevím to jistě, možná že v Catalystu je funkce "rozšířit pracovní plochu", ale to jsem myslím zkoušel před lety v kombinaci s TV-out.
Takže všechno záleží na tom, jak jsou profiltrované ty výstupy, a nedá se to asi určit obecně, tato vlastnost / dispozice může být u každé karty jiná...

Tamango

Příspěvek od Tamango »

Citujem:

Režimy pro více monitorů

Co si pod tímto pojmem představit? Inu je to prosté. Pokud zapojíte do počítače více než jeden monitor, tak musíte operační systém (v našem případě Windows) přinutit k obrazu svému. Existují tři základní režimy.

Režim klonování: Při aktivaci tohoto režimu jsou na všech monitorech zobrazeny naprosto shodné plochy. Tento režim je jednoduchý, avšak jeho použití je celkem diskutabilní. Jeho využití je především při prezentacích, kdy řečník je otočen k posluchačům a čte informace například z notebooku a za ním se stejné informace promítají na plátno skrz projektor. Při tomto režimu nelze volit různá rozlišení pro jednotlivé monitory.

Režim primárního a sekundárního obrazu: V tomto režimu je na primárním monitoru zobrazena klasická plocha tak, jak ji známe. Na sekundárním je zobrazena plocha bez "taskbaru". Všechna okna se otevírají na primárním monitoru a musíte si je na sekundární přesunout. Pokud si okna maximalizujete, tak se zvětší pouze přes jeden monitor a to ten kde je větší část okna resp. celé okno. Jednoduše řečeno oba monitory jsou na sobě nezávislé, pouze jsou propojeny na jedné straně. Jako jediný ze tří režimů dovoluje volit různá rozlišení pro jednotlivé monitory.

Režim zvětšení plochy na více monitorů: Při tomto režimu (u karet nVidia označován jako "Span") se všechny monitory chovají jako jeden. Tzn. všechna okna, která se otevírají uprostřed obrazovky, se zobrazí na předělu obou monitorů. Pokud maximalizujete aplikaci, tak se zvětší přes oba monitory. Tento režim je vhodný pokud jsou oba monitory shodné a mají co nejtenčí rámeček. Také je vhodné využít stojanu pro více monitorů s VESA držáky. Tyto stojany zaručí stejnou polohu všech monitorů a obvykle jsou i ergonomicky dobře řešené. Při tomto režimu nelze volit různá rozlišení pro jednotlivé monitory. Tento režim s oblibou využívají střihači filmů, kde je "délka" plochy velmi důležitá.

Zdroj citátu
Nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie ...

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

Hawkens: vedia to prakticky vsetky aktualne karty, vsetky su 'dualhead'... neverim ze by to to ati nezvladalo.

kexik

Příspěvek od kexik »

X1300 to vie urcite ;)
(vie to aj radeon 7000 za 500 korun)

Hawkens

Příspěvek od Hawkens »

Yes, aj mne to bolo tak povedane, ze vlastne ani nezavisi ci su 2 vystupy, lebo to moze byt tak ze sa prepina bud analogovy alebo digitalny vystup, ale ze treba mat dva RAMDAC cipy, kore sa staraju o privod signalu na vystup, ci uz digital alebo analog, pripadne jeden RAMDAC ktory je schopny obsluzit obidva vystupy naraz.

Ja mam teraz klasicku dual head kartu, Matrox G450, ale ta zase ma zastaralu 3D akceleraciu a predsa len, obcas aj nejaky tu hru hodim a G450 uz nestiha. Inac ak budu farebne rozdiely na jednom a druhom monitore, to ma nezabije, nie som grafik :)

Takze idem do X1300 a ak mi to nepojde, pojdem reklamovat u Kexika :)

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Já bych chtěl tohle realizovat s Matroxem G550. Co se týká displayů, chtěl bych koupit 2x Samsung 940BF. Máte s nimi někdo nějakou zkušenost?

Odpovědět