E-Mu 1616m za dobrou cenu
Já si myslím, že nejlepší je koupit 1212m a potom si podle potřeby dokoupit ten MicroDock - pokud to ovšem ještě lze, dříve to tuším šlo. On totiž jediný rozdíl mezi 1212m a 1616m je právě ten externí box. Jinak až na poněkud nemotorné ovladače je to supr zvukovka. Realtek High Definition Audio mám na desce a opravdu to nehraje tak dobře, jako cokoliv od E-MU. Nevím, ať si to má jáké chce převodníky, mě se zvuk z téhle integrované zvukovky nelíbí - někde kovové výšky a zvuk z winampu je jiný, horší a šumí to při vyšších hlasitostech, alespoň mě.
1212M je zvukově velice dobrá a za tyto peníze nehraje nic tak dobře.
řekl bych , že se blíží i RME 9632 .
Rozhodně je to jiná zvuková třída než M-Audio audiophile.
Také nejsem zastatánce integrovaných zvukovek pro žádná použití , ale rozdíl mezi Audiophile a HDA realtec mi už prijde skoro žádný. A než koupit audiophile a podobně , to raději nekupovat nic a spokojit se s HDA.
Rozhodně je to jiná zvuková třída než M-Audio audiophile.
Také nejsem zastatánce integrovaných zvukovek pro žádná použití , ale rozdíl mezi Audiophile a HDA realtec mi už prijde skoro žádný. A než koupit audiophile a podobně , to raději nekupovat nic a spokojit se s HDA.
A z který strany? ;o)Martin píše:1212M je zvukově velice dobrá a za tyto peníze nehraje nic tak dobře.
Takže ty tvrdíš, že mezi HDA a audiofilkou neslyšíš skoro žádný rozdíl, kdežto audiofilku a RME (nebo E-MU) vnímáš jako kvalitativně úplně jinou třídu? Pokud ano, tak to znamená, že externí audiofilka je ještě větší sračka než jsem myslel, nebo to máš rozbitý.Také nejsem zastatánce integrovaných zvukovek pro žádná použití , ale rozdíl mezi Audiophile a HDA realtec mi už prijde skoro žádný.
Ja kdyz posloucham zvuk z onboard zvukovky na audiofilska sluchatka, tak na vysokych frekvencim slysim uplny koncert ruchu a sumu. To je skoro, jako kdyby tam hralo radio. Na normalni sluchatka (Koss) to slyset neni. Ale nemam HDA, ale AC97Pytkin píše:Priznam sa ze som dlho neskusal zapojit onboard zvukovku a pocuvat co z nej ide .. ale vzdy to zatial sumelo , ked som to skusal .. No ale mozno fakt to treba dakedy skusit .. zapisem si to do denicka a otestujem dakedy ..
Naposledy upravil(a) fova dne 02 bře 2007 00:00, celkem upraveno 1 x.
HDA je jenom specifikace, podobně jako AC97. Zvuk a odstupy závisí na konkrétním řešení. Na některejch deskách je to tichý a na jinejch je tam takové kakafonie pazvuků, že to prudí i při telefonovaní, natož při nějakym poslechu hudby o nahrávání vůbec nemluvě. Navíc je tam ta debilní autodetekce připojeného zařízení s možností softwarově prohazovat jednotlivé vstupy a výstupy, aby uživatel nemusel přemejšlet, co strčí do jaký zdířky. Zpravidla to dělá víc škody než užitku. Kromě toho (ač nevím, jak je to obvodově řešeno a ani mě to nezajímá) podobné featury zcela jistě na kvalitě nepřidají, protože zasahují dost podstatně do signálové cesty.
asi je to pripad od pripadu a jak pise ctirad ... zavisi na konkretnim reseni.
jam mam HDA na notebooku Asus rady A6 a takovou kvalitu jsem od interni zvukarny necekal.
Ale prece jen to ma nejake mouchy. Pokud chci pracovni plochu rozsirit i na externi monitor , pak zvukovka zacene lehce sumet az piskat. Dalsi periferie jsem zapojit jeste nezkousel, ale pravdepodobne bude zvukovka nachylna na ledacos.
nicmene pokud pouzivam pouze lcd notebooku je zvuk bez problemu a roven kvalite o niz jsem psal vys
ctirad: emu1212M je zvukove rozhodne nekde uplne jinde , nez stara audiophilka.
jam mam HDA na notebooku Asus rady A6 a takovou kvalitu jsem od interni zvukarny necekal.
Ale prece jen to ma nejake mouchy. Pokud chci pracovni plochu rozsirit i na externi monitor , pak zvukovka zacene lehce sumet az piskat. Dalsi periferie jsem zapojit jeste nezkousel, ale pravdepodobne bude zvukovka nachylna na ledacos.
nicmene pokud pouzivam pouze lcd notebooku je zvuk bez problemu a roven kvalite o niz jsem psal vys
ctirad: emu1212M je zvukove rozhodne nekde uplne jinde , nez stara audiophilka.
Naposledy upravil(a) Martin dne 02 bře 2007 01:21, celkem upraveno 1 x.
Martin: Tak to jsi měl štěstí zrovna na nějakej povedenej model. Já mám totiž ASUS A6R a zrovna TATO řada má nějakou záhadnou konstrukční chybu, která činí poslech integrované zvukárny naprosto nesnesitelnej - snad i pro hluchýho. 
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-