E-Mu 1616m za dobrou cenu

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

LOL.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

No, Realtek HD Audio co mam ja na motherboardu stoji za starou backoru (ASUS P5B)... :)

nathanael

Příspěvek od nathanael »

Já si myslím, že nejlepší je koupit 1212m a potom si podle potřeby dokoupit ten MicroDock - pokud to ovšem ještě lze, dříve to tuším šlo. On totiž jediný rozdíl mezi 1212m a 1616m je právě ten externí box. Jinak až na poněkud nemotorné ovladače je to supr zvukovka. Realtek High Definition Audio mám na desce a opravdu to nehraje tak dobře, jako cokoliv od E-MU. Nevím, ať si to má jáké chce převodníky, mě se zvuk z téhle integrované zvukovky nelíbí - někde kovové výšky a zvuk z winampu je jiný, horší a šumí to při vyšších hlasitostech, alespoň mě.

Martin

Příspěvek od Martin »

1212M je zvukově velice dobrá a za tyto peníze nehraje nic tak dobře.
řekl bych , že se blíží i RME 9632 .
Rozhodně je to jiná zvuková třída než M-Audio audiophile.

Také nejsem zastatánce integrovaných zvukovek pro žádná použití , ale rozdíl mezi Audiophile a HDA realtec mi už prijde skoro žádný. A než koupit audiophile a podobně , to raději nekupovat nic a spokojit se s HDA.

nathanael

Příspěvek od nathanael »

Martin: no ikdyby ten HDA hrál stejně, tak bych měl pocit, že zvuk z toho je "špinavý", prostě proto, že leze z integrálu a ne z karty specializované na music...jako osobně bych se s tím na hudbu nesmíříl ani náhodou...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Priznam sa ze som dlho neskusal zapojit onboard zvukovku a pocuvat co z nej ide .. ale vzdy to zatial sumelo , ked som to skusal .. No ale mozno fakt to treba dakedy skusit .. zapisem si to do denicka a otestujem dakedy ..

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Martin píše:1212M je zvukově velice dobrá a za tyto peníze nehraje nic tak dobře.
řekl bych , že se blíží i RME 9632 .
A z který strany? ;o)
Také nejsem zastatánce integrovaných zvukovek pro žádná použití , ale rozdíl mezi Audiophile a HDA realtec mi už prijde skoro žádný.
Takže ty tvrdíš, že mezi HDA a audiofilkou neslyšíš skoro žádný rozdíl, kdežto audiofilku a RME (nebo E-MU) vnímáš jako kvalitativně úplně jinou třídu? Pokud ano, tak to znamená, že externí audiofilka je ještě větší sračka než jsem myslel, nebo to máš rozbitý.

fova

Příspěvek od fova »

Pytkin píše:Priznam sa ze som dlho neskusal zapojit onboard zvukovku a pocuvat co z nej ide .. ale vzdy to zatial sumelo , ked som to skusal .. No ale mozno fakt to treba dakedy skusit .. zapisem si to do denicka a otestujem dakedy ..
Ja kdyz posloucham zvuk z onboard zvukovky na audiofilska sluchatka, tak na vysokych frekvencim slysim uplny koncert ruchu a sumu. To je skoro, jako kdyby tam hralo radio. Na normalni sluchatka (Koss) to slyset neni. Ale nemam HDA, ale AC97 :-)
Naposledy upravil(a) fova dne 02 bře 2007 00:00, celkem upraveno 1 x.

Shodan

Příspěvek od Shodan »

On-board zvukovku denně poslouchám v práci a taky ve sluchátkách slyším i procesor, jak si šeptá mezivýsledky výpočtů :D
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no tiez som mal vacsinou skusenosti ze na oboard zvukovke toho z pc bolo vzdy viac pocut ako na sound blastri (o audiophile snad ani netreba pisat) .. tak neviem co si o tom mysliet ..

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

HDA je jenom specifikace, podobně jako AC97. Zvuk a odstupy závisí na konkrétním řešení. Na některejch deskách je to tichý a na jinejch je tam takové kakafonie pazvuků, že to prudí i při telefonovaní, natož při nějakym poslechu hudby o nahrávání vůbec nemluvě. Navíc je tam ta debilní autodetekce připojeného zařízení s možností softwarově prohazovat jednotlivé vstupy a výstupy, aby uživatel nemusel přemejšlet, co strčí do jaký zdířky. Zpravidla to dělá víc škody než užitku. Kromě toho (ač nevím, jak je to obvodově řešeno a ani mě to nezajímá) podobné featury zcela jistě na kvalitě nepřidají, protože zasahují dost podstatně do signálové cesty.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

fova: neboj, ja ano a slysim to taky ;)

Martin

Příspěvek od Martin »

asi je to pripad od pripadu a jak pise ctirad ... zavisi na konkretnim reseni.
jam mam HDA na notebooku Asus rady A6 a takovou kvalitu jsem od interni zvukarny necekal.
Ale prece jen to ma nejake mouchy. Pokud chci pracovni plochu rozsirit i na externi monitor , pak zvukovka zacene lehce sumet az piskat. Dalsi periferie jsem zapojit jeste nezkousel, ale pravdepodobne bude zvukovka nachylna na ledacos.

nicmene pokud pouzivam pouze lcd notebooku je zvuk bez problemu a roven kvalite o niz jsem psal vys :)

ctirad: emu1212M je zvukove rozhodne nekde uplne jinde , nez stara audiophilka.
Naposledy upravil(a) Martin dne 02 bře 2007 01:21, celkem upraveno 1 x.

Shodan

Příspěvek od Shodan »

Martin: Tak to jsi měl štěstí zrovna na nějakej povedenej model. Já mám totiž ASUS A6R a zrovna TATO řada má nějakou záhadnou konstrukční chybu, která činí poslech integrované zvukárny naprosto nesnesitelnej - snad i pro hluchýho. :|
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Martin

Příspěvek od Martin »

ale Asus A6R ma AC 97 S/W audio

Ja mam A6Je s Realtec High Definition audio

Odpovědět