E-Mu 1616m za dobrou cenu
E-Mu 1616m za dobrou cenu
Ahoj,
včera jsem si pro ni byl v pražský pobočce. Na netu maj cenu 11.623,- Kč a ja jsem hotově platil dokonce 11.295,- Kč . Všude jinde jsem ji viděl za cca 14.000,-
Byla orig. zabalena, ale posledni. Třba jí objednají.
http://www.barbone.cz/?stiid=59884&strsort=&str=0
Pokud máte někdo o tuto kartu zájem, neváhal bych to přes ně objednat.
Zdar
Vlad
včera jsem si pro ni byl v pražský pobočce. Na netu maj cenu 11.623,- Kč a ja jsem hotově platil dokonce 11.295,- Kč . Všude jinde jsem ji viděl za cca 14.000,-
Pokud máte někdo o tuto kartu zájem, neváhal bych to přes ně objednat.
Zdar
Vlad
-
dedalebeda
-
dedalebeda
Re: E-Mu 1616m za dobrou cenu
E-mu už mají dneska ledaskde a ty ceny jsou opravdu citelně níž než na obvyklých místech.Vlad píše:včera jsem si pro ni byl v pražský pobočce. Na netu maj cenu 11.623,- Kč a ja jsem hotově platil dokonce 11.295,- Kč . Všude jinde jsem ji viděl za cca 14.000,-
Nedavno jsem si poridil jejich novou a o tridu horsi 0404 USB a taky dobry... V ty cenovy relaci parada, neni to sice tak dobry zvuk jako u me predesle Motu UltraLite, ale potreboval jsem ty prachy, v kterejch je rozdil, na notebook. Navic s PC mi u UltraLite nikdy nefungovaly ovladace bezchybne... Po teto zkusenosti jsem vsadil na E-mu/Creative s uvahou, ze at jsou Creative jaci jsou, maji s ovladaci pro zvukovky zkusenosti, takze by to mohlo behat dobre i s WDM na bezny aplikace v systemu (nemam na zvlastni PC pro audio a 2. pro beznou praci ani penize ani misto v batohu). To se mi potvrdilo, ovladace sice maji 200 mega (...), ale spoluprace Creative-Microsoft je asi opravdu uzka, pac to pod woknama i pres USB beha jak hodinky bez jakyhokoliv problemu, takze mohu tento produkt opevovat az do nebes. Jinak uz zadny dalsi usb/fw karty nechci, cekam, az Emu vydaj 1616m s kartou pro Express slot (muj notebook uz PCMCIA nema) - coz mi na helpdesku E-mu potvrdili, ze bude, pac to lidi cim dal vic chtej. Melo to byt jen docasny reseni, ale zvuk to ma pro me potreby ok (proti Motu rozdil je, ale nikoliv propastny), zlakala me take moznost ziskat Emulator X2, prijemne rovnez je, ze se nedrzi pseudo rack designu, ale naflakali spoustu knofliku na kazdou funkci na vrchni stranu, takze je to opravdu desktop zvukovka, kde se nic neresi klikama, ale na vse pohodlne sahnete rukou... Nejsem jejich dealer, ale staci-li vam nekomu 2 in 2 out + digital a par uzitecnejch ficur navic, tak tohle mohu jen doporucit
a nezbyva nez se tesit na tu 1616m pro Express Card slot...
a nezbyva nez se tesit na tu 1616m pro Express Card slot...
tankista: souhlas, ja predtim mel SB Audigy II. Vstupy staly za prd, ale jela docela slusne. Dokonce jsem parkrat nahraval kytaru, basu a zpev najednou + VST (tusim ze Akustik Piano, to žere dost) a ta mrska to stihala.
Rovnou jsem to do ni pripojil a bylo. Zvuk ale desnej.
Nicmene jsem si potom zkousel M-Audoi NRV10, coz je FW zvukovka a mix dohromady. A ty projekty, ktery SB Audigy stihala, tady praskaly a zastavovali se. Ale nic proti NRV10, asi nemam PC staveny na FW zvukovky a lip me tam beha PCI. . ..
Rovnou jsem to do ni pripojil a bylo. Zvuk ale desnej.
Nicmene jsem si potom zkousel M-Audoi NRV10, coz je FW zvukovka a mix dohromady. A ty projekty, ktery SB Audigy stihala, tady praskaly a zastavovali se. Ale nic proti NRV10, asi nemam PC staveny na FW zvukovky a lip me tam beha PCI. . ..
No nevím. Kdyby Creative opravdu psalo slušný drivery, tak nemusel vzniknout žádný KX projekt. E-mu na tom zpočátku bylo dost podobně, dost problémů a vydávání oprav jednou za uherák.tankista píše:Po teto zkusenosti jsem vsadil na E-mu/Creative s uvahou, ze at jsou Creative jaci jsou, maji s ovladaci pro zvukovky zkusenosti
Jestli má v něčem E-mu díky creative obrovskou výhodu, tak jsou to výrobní linky, některé společné součástky s masovou produkcí a prošlapané distribuční kanály. Díky tomu můžou prodávat to co prodávají za cenu za kterou to prodávají. Obdobný HW v podání jiných firem by byl mnohem dražší.
2ctirad: komercni Creative karty nepotrebujou asio a s vdm behaj v poho, tak v cem je problem... v podstate je to problem woken, ale to sem uz nepatri. Chtel jsem jen rict, ze E-mu karty, ac urcene pro profi nebo polo-profi uziti, a tudiz s dobrou podporou asio - fungujou dobre i pro normalni ozvuceni systemu a aplikaci typu winamp a bs-player, coz ne u vsech profi zvukovek byva pravidlem. Nekomu to je suma fuk, mne se to hodilo
přesně tak.
komerční karty nepotřebují ASIO s WDM běhají v pohodě.
A pokud potřebujete ASIO , pak asio4all.com to řeší s velkým přehledem!
Co se týká kvality , tak v posledním roce udělalili komerční integrované zvukovky velký skok dopředu.
Jedná se především o "High Definition Audio" se standartem 24/96 pro Playback i Recording většinou nabízejí i spdif out
Kvalita DA převodníku si v ničem nezadá s kvalitou low-end tzv.profi karet (m-audio audiophile, esi, staudio, e-mu, atd. )
Takže pokud kupujete například nový notebook , a zamýšlíte k němu dokoupit externí zvukovku cca za 6 tisíc , doporučiji se raději podívat na notebooky s HDI a 6 tisíc Kč raději ušetřit.
Kvalita zvuku HDI integrované zvukovky i latence s kvalitou low-end profi externích zvukovek (USB,FW) do 6 tisíc už je dnes na stejné úrovni.
komerční karty nepotřebují ASIO s WDM běhají v pohodě.
A pokud potřebujete ASIO , pak asio4all.com to řeší s velkým přehledem!
Co se týká kvality , tak v posledním roce udělalili komerční integrované zvukovky velký skok dopředu.
Jedná se především o "High Definition Audio" se standartem 24/96 pro Playback i Recording většinou nabízejí i spdif out
Kvalita DA převodníku si v ničem nezadá s kvalitou low-end tzv.profi karet (m-audio audiophile, esi, staudio, e-mu, atd. )
Takže pokud kupujete například nový notebook , a zamýšlíte k němu dokoupit externí zvukovku cca za 6 tisíc , doporučiji se raději podívat na notebooky s HDI a 6 tisíc Kč raději ušetřit.
Kvalita zvuku HDI integrované zvukovky i latence s kvalitou low-end profi externích zvukovek (USB,FW) do 6 tisíc už je dnes na stejné úrovni.
To byl doufám nějaký druh bizarního humoru, který jsem nepochopil.Martin píše:Jedná se především o "High Definition Audio" se standartem 24/96 pro Playback i Recording většinou nabízejí i spdif out
ne.
Testoval jsem pouze Playback
měl jsem vedle sebe externí M-audio audiophile a novinka integrovaná zvukovka HDA od Realtek
samploval jsem jeden .wav v kvalitě 24/44.1 do RME - také nahráváno v kvalitě 24/44.1 .
nejdříve jsem nasamploval .wav přes m-audio pak přes HDA do RME
porovnal jsem dva výsledné wavy.
při zpětném poslechu jsem nezaznamenal rozdíl mezi dvěma nasamplapovanými vzorky.
A pokud ano ... pak jen pocitový ...
Při měření mi RME ukázalo , že m-audio má odstup šumu 98,3dBA
u HDA byl naměřen odstup šumu 97,7dBA.
Rozdíl tedy v podstatě žádný.
To co udává výrobce mě vůbec nezajímá .
Důležité je , jak se zvukovky chovají v praxi.
Ve finále vidím, že kvalitativní rozdíl mezi low-end a HDA při playbacku je dnes zanedbatelný.
HDA zvládá bez problémů i latenci 6ms (při zatížení 80%CPU)