Efektivne pouzivanie viacjadroveho procesoru pre DAW
Já mám Quadcore 6600. Ale Teď s Atomem řešíme, jestli není chyba spíš v tom, že máme připojené naše midi převodníky Emagic AMT8 přes USB port. Na fórech s tím lidi mají špatné zkušenosti. Takže se vrátíme na COM. Rovnou s tím udělám čistou instalaci. Přemýšlím, že bych přešel na Vista 32bit. Díval jsem se na fórum Steinbergu a lidi s tím nemají problémy. Otázka je jestli ten Emagic rozchodím pod Vistama... Zatím to trochu testuju na notebooku.
nazdarek Ondrash. no mne sa Soundiver vzdy strasne pacil vdaka vysokemu uzivatelskemu komfortu a intuitivnemu ovladaniu. Nic podobne som zatial nevidel. Niekto tu radil myslim Soundquest (tak sa to pise??) ale to som nevedel rozbehat... Nastastie uz pouzivam JV1010 len na presety ako doplnok, takze sa to da aj bez editacie. Ale nenamietal by som keby sa to poriesilo.Ondrash píše:Ahoj Dano. Sice to není úplně k tématu, ale Soundiver mi na mém čtyřjádru taky nechodí jak má. Už jsem se vzdal velké verze (s ovládáním X synthů), pro ovládání Emagicu AMT8 funguje velice sporadicky (mám problém s detekcí zařízení - vytuhne), ještě že funguje verze pro Virus. Sounddiver se mi oproti Soundquestu líbil o moc víc, ale stabilita je fakt mizerná. A to nejsem jedinej, kdo má stejnou zkušenost. Nenašel by se nějaký jiný editor na tu tvou 1010? Myslím si, že by to bylo nejlepší řešení...
ALL: mne to tiez najviac sedi na to dvojjadro. Predtym som to pouzival na jednojadre s WXP (sice Intel a teraz mam AMD), ale normalne to chodilo a dost rychlo. Dokonca nebolo treba ani zaskrtavat kompatibilitu s W98. Potom som to nainstaloval na dvojjadro tiez pod XP a smola. Nepolohla ani kompatibilita. Nic. Len chybove hlasenia nabiehali.
Tak pánové, první testy na Vistách. Testuju to na notebooku. Mám dvoujádro DELL D630. Soundiver jak pro Virus, tak pro AMT8 šlape na jedničku. Detekce asi tak pětinásobně rychlá, při requestu celého Vira B všechno šlapalo perfektně (narozdíl od velkého kompu to ani jednou nevytuhlo), MidiOX funguje, Midi převodník od EMU na Emulator taky. Emulator X2 jsem taky rozchodil, dalo to práci. Při ukončení práce v Cubase4, když jsem dělal v Emulatoru X2 tak mi to hodí hlášku ve stylu progam provedl neplatnou operaci. X2 není úplně kompatibilní s Vistou. Zkoušel jsem i Aksys s Akaiem, drivery pro XP, vše jede na jedničku. Notebook už má za sebou pár crashů, je v něm spousta balastu, ale na první dojem všechno funguje mnohem rychleji než na velkém QuadCore s XP. Asi opravdu půjdu do 32 bit Vist. Zkoušel jsem mít otevřený Cubase, MIDIOX a Soundiver pro Virus najednou. Jede to...