Efektivne pouzivanie viacjadroveho procesoru pre DAW
Efektivne pouzivanie viacjadroveho procesoru pre DAW
Mam dvojjadrovy procesor a niekde som tu uz par krat zachytil, ze sa daju editovat jednotlive jadra pre konkretne aplikacie. Ako to vlastne funguje?
Moze to byt napriklad tak, ze Cubase mi pojde len na jedno jadro? Je to tak lepsie? Vobec do toho nevidim, tak akekolvek rady uvitam.
Pri hladani som nenasiel nic, co by bolo jasne zadefinovane k tejto teme. Ak sa mylim, tak ma prosim nasmerujte a toto sa moze vymazat. Diky.
Moze to byt napriklad tak, ze Cubase mi pojde len na jedno jadro? Je to tak lepsie? Vobec do toho nevidim, tak akekolvek rady uvitam.
Pri hladani som nenasiel nic, co by bolo jasne zadefinovane k tejto teme. Ak sa mylim, tak ma prosim nasmerujte a toto sa moze vymazat. Diky.
Vícejadrovy procesor se kupuje predevsim proto, ze ho Cubase a podobne narocne programy podporuji.
Na druhou stranu vicejadro ma vyhodu zase v tom, ze nekolik jednodussich programu muze vyuzivat ruzna jadra a tim bezet soucasne vcelku bez problemu.
Rozlozeni vypoctu pro jadra si ridi Widle samy, ale da se to nastavit i rucne.
Na druhou stranu vicejadro ma vyhodu zase v tom, ze nekolik jednodussich programu muze vyuzivat ruzna jadra a tim bezet soucasne vcelku bez problemu.
Rozlozeni vypoctu pro jadra si ridi Widle samy, ale da se to nastavit i rucne.
Naposledy upravil(a) Poklop dne 25 kvě 2008 11:29, celkem upraveno 1 x.
Re: Efektivne pouzivanie viacjadroveho procesoru pre DAW
dano, neries to, zapni cubase a komponuj, toto su fakt blbostidano píše:Mam dvojjadrovy procesor a niekde som tu uz par krat zachytil, ze sa daju editovat jednotlive jadra pre konkretne aplikacie. Ako to vlastne funguje?
poklop: no super. tak teraz si mi to vysvetlil
akoze dik za fakt efektivne zhrnutie problemu do dvoch viet. problem je v tom, ze ja to nepotrebujem zhrnut, ale rozpytvat.
teda ze ci sa oplati nejako zadefinovat, ktore aplikacie budu pouzivat ktore jadro, alebo je lepsie to nechat tak. a kde sa to da nastavit. atd...
teda ze ci sa oplati nejako zadefinovat, ktore aplikacie budu pouzivat ktore jadro, alebo je lepsie to nechat tak. a kde sa to da nastavit. atd...
poshook: to sa aj deje
taketo onanie si ale nemozem odpustit pre jednu vec. ak je moznost nastavit v ramci aplikacie aby si to ficala len na jednom jadre, tak mozno rozbeham SoundDiver pre JV1010, ktory nemozem pouzivat prave odkedy mam dvojjadro. a podozrievam , ze to nejde prave kvoli tomu.
Naposledy upravil(a) dano dne 25 kvě 2008 11:32, celkem upraveno 1 x.
ja myslim, ze to s CPU nema co robitdano píše:poshook: to sa aj dejetaketo onanie si ale nemozem odpustit pre jednu vec. ak je moznost nastavit v ramci aplikacie aby si to ficala len na jednom jadre, tak mozno rozbeham SoundDiver pre JV1010, ktory nemozem pouzivat prave odkedy mam dvojjadro. a podozrievam , ze to nejde prave kvoli tomu.
Widle sice sami rozdeleni vykonu resi, delaji to ale samozrejme uplne nesmyslne a radi jen procesy za sebe s tim, ze ty potom obcas hold presahuji na druhe jadro..
Co se tyce Cubase, presne jak bylo receno.. multiprocessing podporuje, takze jej jen zapni a nic vic neres.. co se potom tyce prepinani jednotlivych procesu, vyplaci se to.. ze by jsi ale poznal nejake zrychleni PC, to ne..
Jde spise o to, ze napr. nahazenim procesu bezicich neustale na pozadi, na druhe jadro uvolnis systemove prostredky pro ostatni aplikace..
Jak na to..? nejjednodussi cesta vede pres Alt+Ctrl+Del / spravce uloh / pravym cudlem na konkretni proces, kdy se objevi okno s moznosti vyberu jadra a ulozeni nastaveni na trvalo..
Co se tyce Cubase, presne jak bylo receno.. multiprocessing podporuje, takze jej jen zapni a nic vic neres.. co se potom tyce prepinani jednotlivych procesu, vyplaci se to.. ze by jsi ale poznal nejake zrychleni PC, to ne..
Jde spise o to, ze napr. nahazenim procesu bezicich neustale na pozadi, na druhe jadro uvolnis systemove prostredky pro ostatni aplikace..
Jak na to..? nejjednodussi cesta vede pres Alt+Ctrl+Del / spravce uloh / pravym cudlem na konkretni proces, kdy se objevi okno s moznosti vyberu jadra a ulozeni nastaveni na trvalo..
Takze .. Spravce uloh je spravne CTRL+SHIT+ESC .. CTRL+ALT+DEL casto otvori nieco uplne ine ..
Dano .. Nevies asi povedat systemu aby sa pre program spraval ze ma len jedno jadro .. vies systemu povedat , ze tento program bezi vyuziva len jedno jadro .. ale len 3 .. Tvoj problem so Sound Diverom by som skorej videl na problem AMD .. alebo nieco podobne ..
Dano .. Nevies asi povedat systemu aby sa pre program spraval ze ma len jedno jadro .. vies systemu povedat , ze tento program bezi vyuziva len jedno jadro .. ale len 3 .. Tvoj problem so Sound Diverom by som skorej videl na problem AMD .. alebo nieco podobne ..
Ahoj Dano. Sice to není úplně k tématu, ale Soundiver mi na mém čtyřjádru taky nechodí jak má. Už jsem se vzdal velké verze (s ovládáním X synthů), pro ovládání Emagicu AMT8 funguje velice sporadicky (mám problém s detekcí zařízení - vytuhne), ještě že funguje verze pro Virus. Sounddiver se mi oproti Soundquestu líbil o moc víc, ale stabilita je fakt mizerná. A to nejsem jedinej, kdo má stejnou zkušenost. Nenašel by se nějaký jiný editor na tu tvou 1010? Myslím si, že by to bylo nejlepší řešení...