emu0404 problem s latenciou

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
delay

Příspěvek od delay »

Po včerejším testu si doopravdy myslím, že problém je v latenci, totiž na 5ms žere v klidu 12% CPU, na 10ms zhruba 10%. Nový drivery by byly asi namístě...

Potom jsem zkoušel výdrž E-MU FX na 8-mi stopým projektu (16bit). Dokázal jsem na různý stopy pověsit asi 15 různejch E-MU FX a CPU se ani nehlo... To se mi zdálo celkem solidní. Se třemi dalšími (Akai compressor, Waves Flanger a Cubase Reverbem) jsem byl ca. na 50% a dál by to asi nešlo bez lupanců...

Poshook:
Co přesně ti blbne? A k tomu ještě pravidelně?

Poshook

Příspěvek od Poshook »

robi to presne to iste ako pisal wir v uvodnom prispevku

delay

Příspěvek od delay »

Hm, tak tohle mi nedělá, ikdyž lupance začínají při zátěži CPU okolo 50%, což mě pěkně štve, takže něco asi není vpořádku...
Chipset mám hodně starej VIA KT7 asi... a před časem jsem zkoušel nějaký drivery, ale vůbec se to nechytalo.

Poshook:
Tak co s tím? Budeš tu kartu měnit?

Poshook

Příspěvek od Poshook »

neviem, este poskusam nejake veci, ci sa to nevyriesi a uvidim

delay

Příspěvek od delay »

OK, taky budu testovat...

TommyK

Příspěvek od TommyK »

Chlapi, docela me zere, ze se s temahle problemam potykam stale taky....dovoli mi to nastavit latency maximalne na 20 ms a nejlepe to beha snad jen na 50 ms, ale tam uz me zase dost stve celkem velky zpozdeni....pokud nastavim latency pod 20 ms, tak uz se necapu a lupe to o 106. Zkusil jsem novy drivery, novy ovladace na kartu a proste nic......Jeste me snad napada zkusit preinstalovat Cubase, ale to si myslim, ze zas tak velkej vliv mit nebude.....

Dalsi veci, ktera me fakt mrzi je to, ze kdyz hodim na jakykoliv VSTi E-MU FX, tak je zpozdeny te dane stopy snad jeste dvakrat vetsi nezli zbytek naefektovanej VST.....

PLS MATE PRO ME NEJAKOU RADU???

TommyK

Příspěvek od TommyK »

jo jinak pouzivam
Athlona 1,53 GHz, 768 MB RAM a Cubase SX 2, E-MU 0404

Poshook

Příspěvek od Poshook »

podla mna je to tym ASIO driverom, ktory je z Audigy...a stoji za hovno

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

to fakt su take problemy so 404 ? minule som to riesil s Leninom na IRC a tak nejak sa mi ta karta zacala pacit , stoji par supov .. Je ale fakt ze pri EMU mam stale taky akysi divny pocit , ze to neskonci dobre ..

TommyK

Příspěvek od TommyK »

no ty ASIO drivery jsou hodne naprd....cekal jsem, ze tam budu stelovat vic veci nez jen puhou jednu.........nicmene zvuk z toho leze fakt paradni, ale je to fakt ponekud jebnute

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

jo .. tak paradny zvuk je jedna vec .. a drivery , cize pouzitelnost druha .. vieme ako dopadol lexicon s tym ich geretom .. na karte 2x PCM91 a podpora ledva win98 ..

wir

Příspěvek od wir »

no inak ten moj problem bol nakoniec s materskou doskou. Haluska bola kvoli Nforce4 chipsetu, problem je opisany na rme-audio a nuendo forach. Ide o akysi bottlenech s pci chipsetom. Vymena dosky problem dokonale vyriesila a latencie idu aj minimalne..
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

delay

Příspěvek od delay »

TommyK:
Teď budu jen polemizovat, nesedím doma u PC, takže jen teoreticky:
Nedá se ASIO E-MU vypnout a používat Full Duplex nebo DirectX nebo jaká je tam ta druhá alternativa? Vím, že je to na hovno, ale alespoň to zkusit. Ještě bych zkusil kartu nainstalovat na jiným PC a zkoumal rozdíly.

Jinak bych tu kartu prodal a koupil jinou... Třeba ESI Juli@, jestli teda nutně nevyžadujueš ten optical IN.

Prostě E-MU už není E-MU, ale vobyčejnej Creative paskvil, dobrý střeva, ale hrozný trávení :-)

SHAME

delay

Příspěvek od delay »

wir:
A za jakej motherboard jsi vyměnil Nforce4?

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

k problemu nforce4, presnejsie zbernice pci-e: http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?t=2217&start=30

Odpovědět