emu0404 problem s latenciou
Po včerejším testu si doopravdy myslím, že problém je v latenci, totiž na 5ms žere v klidu 12% CPU, na 10ms zhruba 10%. Nový drivery by byly asi namístě...
Potom jsem zkoušel výdrž E-MU FX na 8-mi stopým projektu (16bit). Dokázal jsem na různý stopy pověsit asi 15 různejch E-MU FX a CPU se ani nehlo... To se mi zdálo celkem solidní. Se třemi dalšími (Akai compressor, Waves Flanger a Cubase Reverbem) jsem byl ca. na 50% a dál by to asi nešlo bez lupanců...
Poshook:
Co přesně ti blbne? A k tomu ještě pravidelně?
Potom jsem zkoušel výdrž E-MU FX na 8-mi stopým projektu (16bit). Dokázal jsem na různý stopy pověsit asi 15 různejch E-MU FX a CPU se ani nehlo... To se mi zdálo celkem solidní. Se třemi dalšími (Akai compressor, Waves Flanger a Cubase Reverbem) jsem byl ca. na 50% a dál by to asi nešlo bez lupanců...
Poshook:
Co přesně ti blbne? A k tomu ještě pravidelně?
Chlapi, docela me zere, ze se s temahle problemam potykam stale taky....dovoli mi to nastavit latency maximalne na 20 ms a nejlepe to beha snad jen na 50 ms, ale tam uz me zase dost stve celkem velky zpozdeni....pokud nastavim latency pod 20 ms, tak uz se necapu a lupe to o 106. Zkusil jsem novy drivery, novy ovladace na kartu a proste nic......Jeste me snad napada zkusit preinstalovat Cubase, ale to si myslim, ze zas tak velkej vliv mit nebude.....
Dalsi veci, ktera me fakt mrzi je to, ze kdyz hodim na jakykoliv VSTi E-MU FX, tak je zpozdeny te dane stopy snad jeste dvakrat vetsi nezli zbytek naefektovanej VST.....
PLS MATE PRO ME NEJAKOU RADU???
Dalsi veci, ktera me fakt mrzi je to, ze kdyz hodim na jakykoliv VSTi E-MU FX, tak je zpozdeny te dane stopy snad jeste dvakrat vetsi nezli zbytek naefektovanej VST.....
PLS MATE PRO ME NEJAKOU RADU???
no inak ten moj problem bol nakoniec s materskou doskou. Haluska bola kvoli Nforce4 chipsetu, problem je opisany na rme-audio a nuendo forach. Ide o akysi bottlenech s pci chipsetom. Vymena dosky problem dokonale vyriesila a latencie idu aj minimalne..
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket
TommyK:
Teď budu jen polemizovat, nesedím doma u PC, takže jen teoreticky:
Nedá se ASIO E-MU vypnout a používat Full Duplex nebo DirectX nebo jaká je tam ta druhá alternativa? Vím, že je to na hovno, ale alespoň to zkusit. Ještě bych zkusil kartu nainstalovat na jiným PC a zkoumal rozdíly.
Jinak bych tu kartu prodal a koupil jinou... Třeba ESI Juli@, jestli teda nutně nevyžadujueš ten optical IN.
Prostě E-MU už není E-MU, ale vobyčejnej Creative paskvil, dobrý střeva, ale hrozný trávení
SHAME
Teď budu jen polemizovat, nesedím doma u PC, takže jen teoreticky:
Nedá se ASIO E-MU vypnout a používat Full Duplex nebo DirectX nebo jaká je tam ta druhá alternativa? Vím, že je to na hovno, ale alespoň to zkusit. Ještě bych zkusil kartu nainstalovat na jiným PC a zkoumal rozdíly.
Jinak bych tu kartu prodal a koupil jinou... Třeba ESI Juli@, jestli teda nutně nevyžadujueš ten optical IN.
Prostě E-MU už není E-MU, ale vobyčejnej Creative paskvil, dobrý střeva, ale hrozný trávení
SHAME
k problemu nforce4, presnejsie zbernice pci-e: http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?t=2217&start=30