Externí HDD přes FireWire ANO nebo NE ?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

... bojim se co do tohohle topicu napise Carloff ...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Poklop

Příspěvek od Poklop »

Dno: Napájecí zdroj není samozřejmostí znám ext. HDD, který se napájí jen z USB. Některé krabičky jsou zcela uzavřeny.
Já mám přesně tuhle krabici co je na obrázku doma a je, světe div se, z AGEMu (pozor existuje AGEN a AGEM - nezaměnovat)

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Poklop píše:Dno: Napájecí zdroj není samozřejmostí znám ext. HDD, který se napájí jen z USB.
A je to 3.5" ? Protoze jesti jo, tak se divim, ze ti to usb jeste nevyteklo z pocitace :) Obvykle je to tak, ze 2.5" jedou z USB a 3.5" maji sve napajeni.

lukemarty

Příspěvek od lukemarty »

Zajimave se nam ro rozjelo :)

Chtel bych jen upozornit, ze nechci "noname" externi box do ktereho si koupim HDD. S takovejma boxama mam svoje negativni zkusenosti.

Urcite koupim hotove reseni od WesterDigital. Je to jen o par stovek drazsi, nez zvlast box a zvlast hdd a je to garantovany primo od vyrobce.
"noname" externi boxy maji vetsinou nekvalitni radic.

Muj tip: http://www.wdc.com/en/products/products ... anguage=en

Poklop

Příspěvek od Poklop »

jo, je možný, že to byly jen 2,5" disky :-) , ale jeden nikdy neví ...

Dno

Příspěvek od Dno »

poklop : skutocne som sa nestretol este so ziadnou krabickou na 3.5" ktora by bola napajana z usb .. ked uz , tak som videl ze k tomu bol kabel do ps2 klavesnice .. ICYboxy maju ale vsetky zdroj ..

ina vec su samozrejme krabicky na 2.5" disky .. tie su skoro vzdy napajane z usb .. a to je v pohode ..

Dno

Příspěvek od Dno »

lukemarty : ICYBOX (resp. RAIDSONIC) neni nic noname .. je to nieco ako LACIE u macintoshistov .. Popozeraj si ich WEB, ake portfolio maju .. Neni to firma , co vyraba vsetko ..

Ale rob ako uznas za vhodne ..

Ten externy WD by mohol byt OK .. akurat nema FW ..

deep

Příspěvek od deep »

Ten WD mi neni moc simpatickej, ma sice deravej dekl ale je to samej plast i vevnitr a zadna plocha o kterou by se mohl disk chladit, raci bych vzal nejakej celokovovej ramecek a disk si do nej vrazil podle libosti.
-------------------------------------------------------
Eduard Skýva

Pavel Vantuch

Příspěvek od Pavel Vantuch »

Ten MyBook jsem měl možnost vidět u kamaráda a musím uznat, že šlape dobře, ikdyž osobně trochu nechápu, proč si vybral USB verzi. Osobně zásadně preferuji FW. Nicméně i v USB verzi to chodilo dobře a stíhalo to i práci ve střižně při multicamu ze 4 kamer.
Sám mám 2 externí Maxtory TouchOne (jeden 8MB a druhý 16MB cache) a naprostá spokojenost. Zejména ta 16MB cache je hodně znát - nedávno jsem je srovnával a např. u 1GB souboru byl čas při kopírování na interní disk asi o 15 vteřin kratší než u disku s 8MB.
LaCie to je taková zvláštní kapitola - mám od nich pár produktů, ale disk bych asi hodně zvažoval - určitě bych nebral disk s pasivním chlazením - znám pár lidí, kterým se doslova upekl řadič v krabičce nebo přímo disk.

lukemarty

Příspěvek od lukemarty »

Dno píše:lukemarty : ICYBOX (resp. RAIDSONIC) neni nic noname .. je to nieco ako LACIE u macintoshistov .. Popozeraj si ich WEB, ake portfolio maju .. Neni to firma , co vyraba vsetko ..
OK. Mrknu na to...

Dno píše:Ten externy WD by mohol byt OK .. akurat nema FW ..
Ten WD ma FW i USB

Magion

Příspěvek od Magion »

Mám WD Mybook(320,8Mb) i Matrox Onetouch(250,8Mb) oba pripojené pres USB k notebooku. (jedinej fw port mám pro MOTU).
Co se týče rychlosti, tak nevidím mezi diskama žádné viditelné rozdíly.
Co se týče přenosnosti - provedení - jednoznačně vítězí Matrox - celohliníkovej case je solidní, pevnej, má větráček a vydržel se mnou při VJingu už hooodně probeatovanej nocí v klubech kde všechno randálem brnělo. WD je oprotitomu plastovej lagric - to mě ale nevadí, protože ho mám jen nadoma.
Navíc WD je o odost větší - širší.
Pokud máš disk na častější nošení, šel bych do hlinikovýho casu, než do toho plastu....

Dno

Příspěvek od Dno »

lukemarty : sorry . jasne .. ma oba ksichty .. ja som pozeral iny ..

Dno

Příspěvek od Dno »

magion : nebude to Maxtor .. Matrox vyraba graficke a videostrihove karty ..

Magion

Příspěvek od Magion »

ajaj - jasně je to Maxtor

Odpovědět