Externí HDD přes FireWire ANO nebo NE ?
Externí HDD přes FireWire ANO nebo NE ?
Ahoj
Chtel bych si poridit externi HDD pres FireWire. Asi hotove externi reseni od WesterDigital (WD 250GB 7200rpm 8MB Cache). Jde mi o to, abych byl mobilni a mohl pracovat i s notebookem v terenu.
Hodlam na tom externim disku provozovat projekty v Cubase SX, cili budu mit na to externi zarizeni stejne naroky jako na HDD na internim radici.
Zajima me, jestli bude externi disk stihat, rychlost cteni, pristup k datum, jakou bude mit hlucnost atd...
Nutno jeste podotknout, ze mam v pocitaci FW radic do PCI slotu a do nej zapojenou externi zvukovku Edirol FA-101. ten HDD hodlam zapojit to pruchoziho FW portu na te zvukovce.
Cili retezec PC-FW -> EDIROL -> HDD
Ma s tim nekdo zkusenosti ?
Predem diky za info
Chtel bych si poridit externi HDD pres FireWire. Asi hotove externi reseni od WesterDigital (WD 250GB 7200rpm 8MB Cache). Jde mi o to, abych byl mobilni a mohl pracovat i s notebookem v terenu.
Hodlam na tom externim disku provozovat projekty v Cubase SX, cili budu mit na to externi zarizeni stejne naroky jako na HDD na internim radici.
Zajima me, jestli bude externi disk stihat, rychlost cteni, pristup k datum, jakou bude mit hlucnost atd...
Nutno jeste podotknout, ze mam v pocitaci FW radic do PCI slotu a do nej zapojenou externi zvukovku Edirol FA-101. ten HDD hodlam zapojit to pruchoziho FW portu na te zvukovce.
Cili retezec PC-FW -> EDIROL -> HDD
Ma s tim nekdo zkusenosti ?
Predem diky za info
Já firewire disk ani usb nikdy nezkoušel, ale pokud máš na notebooku konektor na připojení externího SATA (I nebo II) disku, tak to bude asi určitě rychlejší.
SATA je totiž narozdíl od IDE od začátku postaveno i na externí připojování disků, snad to jde dokonce odpojit/zapojit i za chodu. No, ale pokud tam ten SATA port nemáš, tak to ber jako že jsem nic nenapsal
SATA je totiž narozdíl od IDE od začátku postaveno i na externí připojování disků, snad to jde dokonce odpojit/zapojit i za chodu. No, ale pokud tam ten SATA port nemáš, tak to ber jako že jsem nic nenapsal
to bych nedoporučoval - FW externí disky jsou v pohodě - sám používám jak FW, tak většinou USB (mám 2externí disky), ale to propojení přes zvukovku by mohlo při větším toku audio a tedy i dat (více kanálů) dělat problémy.
Raději bych nechal FW port čistě na zvukovku a disk bych píchl klidně na USB2.0. Používám obdobný disk (WD 320 7200 8mb cache, USB2.0) a je to OK. V porovnání s interním (mám 5400ot) je to lepší a hlavu si s tím nedělej.
POkud máš SATA port , tak je to jasný.
Raději bych nechal FW port čistě na zvukovku a disk bych píchl klidně na USB2.0. Používám obdobný disk (WD 320 7200 8mb cache, USB2.0) a je to OK. V porovnání s interním (mám 5400ot) je to lepší a hlavu si s tím nedělej.
Mam trikanalovy FW PCI radic s chipsetem od TexasInstr. Bylo by mozne mit zvukarnu na jednom kanalu a FW-HDD na druhym kanalu ? Nebo to vyjde na stejno jako zapojene v serii PC-EDIROL-HDD ?Magion píše:to bych nedoporučoval - FW externí disky jsou v pohodě - sám používám jak FW, tak většinou USB (mám 2externí disky), ale to propojení přes zvukovku by mohlo při větším toku audio a tedy i dat (více kanálů) dělat problémy.
lukemarty : ja by som odporucil kupit USB/FW krabicu na disk .. konkretne tuto :
http://www.raidsonic.de/de/pages/produc ... ectID=3207

A potom si sam vyberies co bude lepsie fungovat .. USB alebo FW ..

A potom si sam vyberies co bude lepsie fungovat .. USB alebo FW ..
dante : takych suflikov tam ma raidsonic milion .. popozeraj produktove portfolio .. mozno ta zaujime aj nieco ine .. ja osobne preferujem ich sufliky + normalny disk do toho .. Je to vacsinou lacnejsie ako ked kupujes rovno daky externy disk .. a lhako si tam das cokolkvek ..
inak dobra vec tam este je interny SATA suflik , do ktoreho sa davaju rovno sata disky .. ze disk uz nedavas do ziadneho sufliku , len ho tam zastrcis .. samozrejmostou je hotswap ..

verzia 169 je aj s ventilatorom ..
inak dobra vec tam este je interny SATA suflik , do ktoreho sa davaju rovno sata disky .. ze disk uz nedavas do ziadneho sufliku , len ho tam zastrcis .. samozrejmostou je hotswap ..

verzia 169 je aj s ventilatorom ..
pozor ale na to, že v těhle externích krabičkách se HDD hodně hřeje. Dělá se jich spousta a v různých kombinacích.
Pořid si ale tu, která je po stranách děravá, aby se HDD chladil okolním vzduchem a aby se sám nezapekl
Čili ne uzavřenou, ale otevřenou krabičku. Dokonce u některých typů doporučujou max. 120GB apod. Já mám taky nějakou od ICY BOXu a spokojenost.
Dalším bodem je napájení. Podle mě je podstatně bezpečnější, aby se disk (krabička) napájel z externího zdroje, aby se nenamáhal sys napěťovej systém. V celkovým důsledku je to podstatně bezpečnější řešení než USB napájení.
Pořid si ale tu, která je po stranách děravá, aby se HDD chladil okolním vzduchem a aby se sám nezapekl
Čili ne uzavřenou, ale otevřenou krabičku. Dokonce u některých typů doporučujou max. 120GB apod. Já mám taky nějakou od ICY BOXu a spokojenost.
Dalším bodem je napájení. Podle mě je podstatně bezpečnější, aby se disk (krabička) napájel z externího zdroje, aby se nenamáhal sys napěťovej systém. V celkovým důsledku je to podstatně bezpečnější řešení než USB napájení.
Venti : AGEM .. ten interny SATA maju v jednej firme .. ale poviem v ktorej az ked si ho kupim .. je len jeden kus na sklade 
Poklop : vsetky Externe icyboxy maju diery na prudenie vzduchu .. niektore modely maju dokonca vpredu aj oba boku dierkovane .. pripadne zabudovany ventilator ..

napajaci zdroj je samozrejmostou ..
Poklop : vsetky Externe icyboxy maju diery na prudenie vzduchu .. niektore modely maju dokonca vpredu aj oba boku dierkovane .. pripadne zabudovany ventilator ..

napajaci zdroj je samozrejmostou ..