Hackintosh

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
kexik

Příspěvek od kexik »

nieco uz skoncilo, cyril... dnes vyraba apple bezne pc, ktore sa od inych lisi len biosom (a fanaticki jablckari tvrdia ze to nie je bios, hehe, ako keby o ruke sestprsteho chlapka z okolia cernobylu tvrdili ze to nie je ruka, ale superprecizny biomechanicky manipulator)
dnes apple verbuje spusty vyvojarov a nenapadne testuje x86 verziu osx na mnozstve pc konfiguracii = jasna pripravka na krabicu, minimalne ako marketingovy variant

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

A myslim ze to neni skoda, neni duvod se mracit, bude vetsi moznost volby a to je fajn ne ? ;)

ludek

Příspěvek od ludek »

kexik: myslim že to vidíš trochu zjednodušeně. BIOS a EFI není úplně to samé ale je jenom otázka času kdy se podaří nahrát Apple EFI na současné PC boardy které EFI podporují. Pak bude možné rovnou nahrát origoš OSX.

O jakém elitářství applu tu mluvíte??? Můj důvod proč sem nainstaloval OSX na nový Conroe je mistr lži Steve Jobs. Nejdřív tvrdí jak jsou G4 rychlejší než Intel. Pak nám ukazuje nejrychlejší procesory na světě G5 které ale musí pro jistotu dávat na desku dva aby drželi krok s Pentiem. A výsledek? Rok na to nám tvrdí že Intel je dvakrát rychlejší než G5 workstation. Skutečně bravurní tenhle chlapík, zvlášt ty jeho prezošky (wow, beatiful).

Cyril: Chlape, bylo by možné nějaké srovnání pomocí XBench 1.2, 1.3.?

aum generator

Příspěvek od aum generator »

ludek: lenze ked porovnaval G4 s intelom, tak asi s Pentium4. to co dnes davaju apple do pocitacov je dost iny processor...a G5 imho bol skvely processor (btw. jeho pribuzni - power4 a power5 sa pouzivaju v superpocitacoch). ale tiez niesom z toho co robia apple moc nadseny. jednak mi to ze presli na x86 prijde ako krok spat, ale vadia mi uz aj celkovo / sa zacinaju spravat ako microsoft...napr sposob akym presadzuju iTunes, ktory urcite nevyhovuje vsetkym, no ajtak ho pretlacaju spinavymi trikmi (quicktime len spolu s iTunes...alebo ze iPod bez itunes tiez nefunguje/nedaju sa z neho pustat mp3 ktore sa nenaimportuju cez itunes (pritom do akehokolvek ineho playera skladby len nakopirujem a pustim)...taketo nasilne presadzovanie donedavna robil len microsoft ...im uz nedam ani korunu zmrdom.)

kexik

Příspěvek od kexik »

bios formatu standard pc a EFI nie je to same, ale obidva su biosy ;)
bios=basic input/output system je totiz synonymum firmware zakladnej dosky a nie nejaka obchodna znacka alebo typove oznacenie. to je proste bios. tak neviem co vidim zjednodusene

kexik

Příspěvek od kexik »

aum generator píše:ludek: lenze ked porovnaval G4 s intelom, tak asi s Pentium4. to co dnes davaju apple do pocitacov je dost iny processor...a G5 imho bol skvely processor (btw. jeho pribuzni - power4 a power5 sa pouzivaju v superpocitacoch). ale tiez niesom z toho co robia apple moc nadseny. jednak mi to ze presli na x86 prijde ako krok spat, ale vadia mi uz aj celkovo / sa zacinaju spravat ako microsoft...napr sposob akym presadzuju iTunes, ktory urcite nevyhovuje vsetkym, no ajtak ho pretlacaju spinavymi trikmi (quicktime len spolu s iTunes...alebo ze iPod bez itunes tiez nefunguje/nedaju sa z neho pustat mp3 ktore sa nenaimportuju cez itunes (pritom do akehokolvek ineho playera skladby len nakopirujem a pustim)...taketo nasilne presadzovanie donedavna robil len microsoft ...im uz nedam ani korunu zmrdom.)
na ipod existuje hack v podobe ovladaca, ktory zaruci jeho pouzitie cez normalny windows explorer... vcera som ho niekolkokrat nasiel, ked som hladal nejaky free h.264 kodek
ale inak mas pravdu, itunes su jedna z najvacsich tupin, ake sa v osx nachadzaju (este VZDY nevie prehravat mp3 z usb zariadenia bez toho aby ju najskor nakopcil na disk, co pri rychlosti usb na G4 vo mne vyvolava vrazedne nalady)

ludek

Příspěvek od ludek »

kexik: zjednodušeně jsem tak nemyslel BIOS EFI ale spíš to o těch krabicích a konec apple designu atd.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

ludek píše:O jakém elitářství applu tu mluvíte??? Můj důvod proč sem nainstaloval OSX na nový Conroe je mistr lži Steve Jobs. Nejdřív tvrdí jak jsou G4 rychlejší než Intel. Pak nám ukazuje nejrychlejší procesory na světě G5 které ale musí pro jistotu dávat na desku dva aby drželi krok s Pentiem. A výsledek? Rok na to nám tvrdí že Intel je dvakrát rychlejší než G5 workstation. Skutečně bravurní tenhle chlapík, zvlášt ty jeho prezošky (wow, beatiful).
Ja mluvim o elitarstvi uzivatelu applu (ne vsech samozrejme, abych nerozpoustal flame, ale jsou taci), kteri maji svuj uzasny drahy Apple a treba by neprenesli pres srdce, kdyby OS X bezel na PC, protoze pak by ho mohl mit kazdy a oni by prestali byt vyjimecni ;)

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

ludek: nemohl by ses trochu rozepsat o te instalaci ? Treba podle ceho jsi postupoval, kde jsi sehnal ovladace k hardwaru, system, ...

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Kermitak: ale ten kdo ma Maca JE vyjimecnej :twisted:

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Cyril: ano, stejne jako majitele Sinclairu, Atari, Commodoru nebo FK-1 z JZD Klicany (ti jsou jeste vyjimecnejsi ;)

ludek

Příspěvek od ludek »

Kermitak píše:ludek: nemohl by ses trochu rozepsat o te instalaci ? Treba podle ceho jsi postupoval, kde jsi sehnal ovladace k hardwaru, system, ...
Ahoj, nezlob se, ale to bychom tu resili neco co jiz vyreseno je.

www.osx86project.org

Tenhle thread jsem založil z jiného důvodu. Dost často lidi fňukali, já bych chtěl Maca, já kdybych měl Maca, ale je tak drahý atd. Tak jsem chtěl zjistit kdo provozuje OSX na PC když je PC tak levné :)

Jinak u Apple bych moc nemluvil o výjimečnosti ale spíš o izolaci (teda v ČR).

Cyril

Příspěvek od Cyril »

ludek: no apple je vyjimecnej v tom, ze je to original, PC je kopie postavena podle fotky

ludek

Příspěvek od ludek »

Cyril píše:ludek: no apple je vyjimecnej v tom, ze je to original, PC je kopie postavena podle fotky
:))

Ti dám příklad. Tak třeba v některých studiích vezmou krásnou G5 a daj jí do rackový skříně. Nepoužíváš skříň, ale systém. Stejnej jako používám já na PC, který když bude v tý rackový skříni místo rackový G5, tak nepoznáš rozdíl (podle posledních měření teda moje sestava trumfne G5 2.5 Dual takže v rychlosti možná rozdíl bude:)

Cyrile, prosím nahoď ten Xbench, fakt by mě zajímalo jak je na tom Conroe.

Ale jinak beru že design Apple je třída. Proto taky ve všech reklamách vidíme pouze počítače Apple, dneska je vůbec problém sehnat fotku z databanky na který je PC nebo PC notebook, je to samej powerbook s jabkem (u něj roštěnka a ještě černoch s číňankou)

Cyril

Příspěvek od Cyril »

ludek: nerozumim, jakej Xbench? Jakej Conroe?

Odpovědět