Start - Ovládací panely (= úplně totéž co system preferences ...)Pytkin píše:Vista/7 dodnes nechapem , kde sa co nastavuje ..
iPad2 vs. Samsung Galaxy Tab 10.1 - přímé srovnání
Re: iPad2 vs. Samsung Galaxy Tab 10.1 - přímé srovnání
skus tam nastavit treabrs nejake zdielanie , alebo nieco podobne .. nikdy som to tam nenasiel .. Proste windows pre mna umrel s Windowsom XP .. ja uz sa nechcem ziadnym inym zaoberat ..
scasti mas pravdu.. mne sa na osx prave paci taka dvojtvarnot... na jednej strane ta jednoduchost co hovoris.. na druhej strane ked chces, mas uz defaultne v systeme extremne mocne nastroje (napriklad automator) ktorymi si vies strasne dobre nacustomizovat a ponatsavovat aj detailnejsie spravania systemu .. a cez commandline ked si rozumies s unixom vies uplne vsetko... OSX je ovela lepsie customizovatelny OS nez ktorykolvek windows...Pytkin píše:Ja som presiel na OSX a pochopil som ako moze byt system jednoduchy .. preto sa uz nikdy nechcem vratit k windowsu .. v OSX mas jedny SYSTEM PREFERENCES kde nastavujes uplne vsetko ..
ale to je marna debata mam nazor ze proste na OSX musi clovek dozriet - moj prvy kontakt pred par rokmi s OSX bol podobmy ako ventiho - nadaval som ako pohan ako je tam vsetko divne... to clovek musi proste dojst do toho stadia ze ho uz problemy s windowsom dozenu uplne do kuta a v najvyssm stadiu zufalstva pochopi potom co znamena to applacke "think different"

bol som pomerne advanced windows user (kedysi som robil informatika par rokov) ale tvrdim ze pytkin ma naprostu pravdu - systemove na stavnia su vo windowse ovela neprehladnejsie a komplikovanejsie usporiadane nez v OSX...Ivo píše:Start - Ovládací panely (= úplně totéž co system preferences ...)Pytkin píše:Vista/7 dodnes nechapem , kde sa co nastavuje ..
sa nam to ru zacina zvrhavat na obvykly windows vs osx flame

Takže back k puvodnímu tématu: vyzkoušeli jsme si skype call z galaxy na MBP, funguje to fajn na obě kamery (přední i zadní). Akorát ten skype je kvalitou obrazu trochu slabší. Když jsme zkoušeli Facetime (z iPadu na MBP) tak kvalita videa byla nesrovnatelně lepší než na stejné kamery přes skype.
Ivo : skype si redukuje kvalitu videa podla pripojenia, mam pocit ze sa to da vypnut v nastaveniach, cize cim pomalsie pripojenie alebo zatazenie siete, tym nekvalitnejsie video..
facetime pouziva kvalitnejsi video kodek nez skype.. ale ak to s tou redukciou je pravda - nviem ci v mobilnej verzii sa to da vypnut... vyskusaj skype video z ipadu nad samsung predpokladam ze kvalita bude viac - menej rovnaka...
Kazdopadne... myslel som si ze bude tablet hovadina.. ale je to ppci 

Ok .. kokotiny rozpravam , ked som pripity .. Aby som sa vratil naspak .. Takze podla mna uz je aj notebook pre domacnost zbytocnost .. uplne ho nahradzuje PAD .. 10 hodinova vydrz na baterku .. okamzity start .. atd atd .. proste to vie vsetko co clovek potrebuje na tom funguje ..
Kdyz si k nemu poridis klavesnici, tak mozna 

jamsom minule dlho stal v obchode pri tomto http://www.mzone.sk/ine-doplnky-pre-ipa ... pad-2-2787 ... ale nakoniec som si povedal ze fakt neviem k comu by mi bola klavesnica... na pisanie dlhych textov cez hw klavesnicu je i,ho 10" display maly...
Ipad s klávesnicí to IMHO nedává moc smysl. iPad je proto iPad (tablet), že je dotykový. Obrazovka + klávesnice = notebook 

dendy : mne k ipadu pride rozumnejsie kupit si toto .. mozes to potom vyuzit aj k imacu , alebo macbooku ..
http://www.swp.sk/shop_product/?id=7668 ... ntCategory

http://www.swp.sk/shop_product/?id=7668 ... ntCategory

ipad funguje aj s touto standartnou klavesnicou ? zaujimave to som nevedel...
jo skusali sme to v praci .. funguje v pohode ..