IRQ u PCI
Neni treba reinstall, staci zmenit ACPI PC na standard PC a system si znova rekne o vsechny ovladace.kexik píše:ak mas komp v acpi mode, tak tie udelatka v biose ti aj tak nepojdu: v acpi mode operacny system ignoruje bios a urobi si po svojom... ak acpi mod vypnes, musis preinstalovat widle (staci namakko, bez formatu), pretoze musia pouzivat iny HAL... uz sme to tu asi stokrat rozoberali
TOM: mám Gigabyte GA-965G-DS3
je fakt dobrá a jsem rád, že má alespoň jeden PCI slot, který s ničím nesdílí...to by sice měla být samozřejmost, ale moje předešlá deska sdílela každý PCI slot s něčím, takže jsem ten extra free slot hledal marně...no nakonec i tak tam EMU šla krásně, ale tady mám jistotu že má to nejlepší co mít může...
je fakt dobrá a jsem rád, že má alespoň jeden PCI slot, který s ničím nesdílí...to by sice měla být samozřejmost, ale moje předešlá deska sdílela každý PCI slot s něčím, takže jsem ten extra free slot hledal marně...no nakonec i tak tam EMU šla krásně, ale tady mám jistotu že má to nejlepší co mít může...
já mám MB Gigabyte 965P-DS3 775, i965 Exp, D.DDR2, SATA2/RAID, Gnathanael píše:TOM: mám Gigabyte GA-965G-DS3
Gigabyte GA-965P-DS3 - Intel P965
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39504
tymto smerom ano, ale opacne uz nie ;)Kermitak píše:Neni treba reinstall, staci zmenit ACPI PC na standard PC a system si znova rekne o vsechny ovladace.kexik píše:ak mas komp v acpi mode, tak tie udelatka v biose ti aj tak nepojdu: v acpi mode operacny system ignoruje bios a urobi si po svojom... ak acpi mod vypnes, musis preinstalovat widle (staci namakko, bez formatu), pretoze musia pouzivat iny HAL... uz sme to tu asi stokrat rozoberali
Jasne, ale psal jsi o vypnuti ACPI, ne opacne ;)kexik píše:tymto smerom ano, ale opacne uz nie ;)Kermitak píše:Neni treba reinstall, staci zmenit ACPI PC na standard PC a system si znova rekne o vsechny ovladace.kexik píše:ak mas komp v acpi mode, tak tie udelatka v biose ti aj tak nepojdu: v acpi mode operacny system ignoruje bios a urobi si po svojom... ak acpi mod vypnes, musis preinstalovat widle (staci namakko, bez formatu), pretoze musia pouzivat iny HAL... uz sme to tu asi stokrat rozoberali
To zalezi na situaci. Casto se doporucuje pro DAW ACPI vypnout, muze ti to usetrit nejake problemy se sdilenim zdroju a vtiravym power managementem, ktere taky mohou souviset s tim, jak moc se vyrobce drzel ACPI normy (a 100% se ji nedrzi nikdo afaik, asi je nebavi cist tech 1200 stran ;)).nathanael píše:Kermitak: A co je lep%u161í, mít ACPI zapnuté nebo vypnuté?
Muj nazor je, ze pokud nemas problemy, nema cenu to resit. Ja mam ACPI zapnute, nemam s tim problem a dokud se nejaky neobjevi, nehodlam se tim vubec zabyvat.