IRQ u PCI

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

OK ty mas sakra skoro vsecko co sem mel a tedka neco z toho mam.. grafiku :) Winfasta EMU - co mas za desku?

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

kexik píše:ak mas komp v acpi mode, tak tie udelatka v biose ti aj tak nepojdu: v acpi mode operacny system ignoruje bios a urobi si po svojom... ak acpi mod vypnes, musis preinstalovat widle (staci namakko, bez formatu), pretoze musia pouzivat iny HAL... uz sme to tu asi stokrat rozoberali
Neni treba reinstall, staci zmenit ACPI PC na standard PC a system si znova rekne o vsechny ovladace.

nathanael

Příspěvek od nathanael »

TOM: mám Gigabyte GA-965G-DS3

je fakt dobrá a jsem rád, že má alespoň jeden PCI slot, který s ničím nesdílí...to by sice měla být samozřejmost, ale moje předešlá deska sdílela každý PCI slot s něčím, takže jsem ten extra free slot hledal marně...no nakonec i tak tam EMU šla krásně, ale tady mám jistotu že má to nejlepší co mít může...

nathanael

Příspěvek od nathanael »

Kermitak: A co je lepší, mít ACPI zapnuté nebo vypnuté?

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

nathanael píše:TOM: mám Gigabyte GA-965G-DS3

je fakt dobrá a jsem rád, že má alespoň jeden PCI slot, který s ničím nesdílí...to by sice měla být samozřejmost, ale moje předešlá deska sdílela každý PCI slot s něčím, takže jsem ten extra free slot hledal marně...no nakonec i tak tam EMU šla krásně, ale tady mám jistotu že má to nejlepší co mít může...
já mám MB Gigabyte 965P-DS3 775, i965 Exp, D.DDR2, SATA2/RAID, G
Gigabyte GA-965P-DS3 - Intel P965

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39504

nathanael

Příspěvek od nathanael »

TOM-Thak: no vidiš, to máš tu stejnou, akorát bez integrované grafiky...

kexik

Příspěvek od kexik »

Kermitak píše:
kexik píše:ak mas komp v acpi mode, tak tie udelatka v biose ti aj tak nepojdu: v acpi mode operacny system ignoruje bios a urobi si po svojom... ak acpi mod vypnes, musis preinstalovat widle (staci namakko, bez formatu), pretoze musia pouzivat iny HAL... uz sme to tu asi stokrat rozoberali
Neni treba reinstall, staci zmenit ACPI PC na standard PC a system si znova rekne o vsechny ovladace.
tymto smerom ano, ale opacne uz nie ;)

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

nathanael píše:TOM-Thak: no vidiš, to máš tu stejnou, akorát bez integrované grafiky...
tak to bys mi mohl rict ve kterem PCI mas tu EMU strcenou :) - takze bud to koliduje s powercorem nebo se starejma ovladacema Juli@ a nebo je spatna karta.. pac ty mas tu samou desku a chodi ti to.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

kexik píše:
Kermitak píše:
tymto smerom ano, ale opacne uz nie ;)
Jasne, ale psal jsi o vypnuti ACPI, ne opacne ;)

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

nathanael píše:Kermitak: A co je lep%u161í, mít ACPI zapnuté nebo vypnuté?
To zalezi na situaci. Casto se doporucuje pro DAW ACPI vypnout, muze ti to usetrit nejake problemy se sdilenim zdroju a vtiravym power managementem, ktere taky mohou souviset s tim, jak moc se vyrobce drzel ACPI normy (a 100% se ji nedrzi nikdo afaik, asi je nebavi cist tech 1200 stran ;)).
Muj nazor je, ze pokud nemas problemy, nema cenu to resit. Ja mam ACPI zapnute, nemam s tim problem a dokud se nejaky neobjevi, nehodlam se tim vubec zabyvat.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja som dlho acpi vypinal .. posledny rok ho uz nechavam zapnuty a nebyvaju s tym problemy ..

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Pytkin píše:ja som dlho acpi vypinal .. posledny rok ho uz nechavam zapnuty a nebyvaju s tym problemy ..
Mohl bys mi prosim sdelit, kde ten ACPI mod vypnu / zapnu ?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

tom : v biose .. ale mal som uz aj dosku , kde to neslo vypnut..

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Pytkin: ok diky, ja porad doufam, ze prohazim PCIka a nejak se to chytne ta karta :D nebo ze je to treba nakym ovladacem. Jinak by me to fakt nastvalo, ze to nathanaelovi beha na skoro stejny desce a me ne :D

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

tom : skusit dat kartu do ineho slotu , to je prva vec , co treba skusit ..

Odpovědět