Jak zrušit dialog "přihlášení do windows" ?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Ivo
Moderátor

Jak zrušit dialog "přihlášení do windows" ?

Příspěvek od Ivo »

Už jsem odstranil dialog na vstup přes uživatelské učty, ted tam nabíhá při spouštění dialog "přihlášení do systému windows", stačí to vždy jen odkliknout. Nemůžu přijít na to jak to zrušit a naběhnout přímo - nevíte jak na to ?

Shodan

Příspěvek od Shodan »

A ty máš víc uživatelských účtů? Když mám jen jeden, tak se takovéto věci při startu vůbec neobjevují a rovnou se přihlásí ten jediný uživatel (v případě že nemá nastaveno žádné heslo).
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ivo: myslim, ze ty bys mohl mit tady na foru zvlastni sekci a mohla by se jmenovat treba: poradte ivovi, zase ten pocitac neposloucha :-)
ale nic ve zlym, jen mi to prijde srandovni..

jinak jak pise shodan, kdyz mas jeden ucet a nema heslo, nemel by se zobrazovat tenhle screen..

nooly

Příspěvek od nooly »

asi to s timhle konkretne nesouvisi, ale mne se tam ta prihlasovaci stranka nasrala, kdyz sem si nainstaloval NET framework. buh vi proc...

bassline

Příspěvek od bassline »

nooly: jo, tiez sa mi po instalacii niecoho prihlasovanie objavilo a mam pocit ze to bol tiez net.framework

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

biscuit píše:ivo: myslim, ze ty bys mohl mit tady na foru zvlastni sekci a mohla by se jmenovat treba: poradte ivovi, zase ten pocitac neposloucha :-)
ale nic ve zlym, jen mi to prijde srandovni..

jinak jak pise shodan, kdyz mas jeden ucet a nema heslo, nemel by se zobrazovat tenhle screen..
Víš, kdyby to tak bylo, tak se neptám :wink:

Mám tam samozřejmě jen jeden učet (nainstaloval jsem čerstvé XP Home na počítač rodičů). V sekci "účty" jsem zastavil nastavení "vyžadovat přihlášení uživatele", což už nedělá. Ale ted se tam objevuje při startu jiný dialog "přihlášení do systému Windows", které už s účty nesouvisí. Ano, nainstaloval jsem tam Net Framework, vyžadovaly to drivery Cataclyst, které zase byly nezbytné, aby Radeon byl schopen přijmout 1680x1050 rozslišení na LCD. Možná to bude mít s tím něco společného (jak říká nooly) ?

Když ti to přijde tak srandovní, tak poraď, když je to tak jednoduché. Budu rád. Když nevíš co s tím (podobně jako já), asi to tak srandovní nebude, že ? :wink:

Shodan

Příspěvek od Shodan »

Ivo: hned v zárodku jsi mohl napsat, že jde o Windows XP :wink: Pro XP existuje utilitka s názvem "TweakUI" a tam lze nastavit, který uživatel se má po startu defaultně přihlásit (jde to i s heslem). To bych asi na tvém místě zkusil...
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Shodan píše:A ty máš víc uživatelských účtů? Když mám jen jeden, tak se takovéto věci při startu vůbec neobjevují a rovnou se přihlásí ten jediný uživatel (v případě že nemá nastaveno žádné heslo).
Super, díky , tohle tomu pomohlo :)

bassline

Příspěvek od bassline »

ale ved to prihlasenie sa da bezproblemov vypnut, myslel som ze to tu uz davno niekto popise, hodim to sem, dajte mi minutku :)

... uz to mam:

1. Click START RUN

2. Type control userpasswords2

3. Uncheck the box that says Users must enter a user name and password to use this computer.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

bassline píše:ale ved to prihlasenie sa da bezproblemov vypnut, myslel som ze to tu uz davno niekto popise, hodim to sem, dajte mi minutku :)

... uz to mam:

1. Click START RUN

2. Type control userpasswords2

3. Uncheck the box that says Users must enter a user name and password to use this computer.
+ musíš vybrat který se bude automaticky přihlašovat (bez hesla). Na konec jsem musel použít tohle ... Ta utilitka fungovala jen jednou ...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Ivo píše:

Mám tam samozřejmě jen jeden učet ...
sorry ale tos nikde nenapsal, tak ze to zas tak samozrejme neni

bassline

Příspěvek od bassline »

no v skutocnosti ma XP zabudovane dva pevne ucty - administrator a guest (ten sa da vypnut zapnut)...najlepsie je asi (ak jeden clovek pouziva PC) vymazat ucet vytvoreny pri instalacii a pouzivat administratora(da sa aj premenovat)...hoc tiez pouzivam ucet vytvoreny pocas instalacie :-D

dano

Příspěvek od dano »

biscuit píše:
Ivo píše:

Mám tam samozřejmě jen jeden učet ...
sorry ale tos nikde nenapsal, tak ze to zas tak samozrejme neni
jo jo. ja a Biscuit sme mysleli ze tam mas minimalne dva ucty: mama a oco... ze aby sa nemasakrovali kvoli cookies

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

pri doinstalovani Net Framework sa tio prida novy user .. staci ho zmazat alebo disablovat a uz je vsetko ako pred tym ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pytkin píše:pri doinstalovani Net Framework sa tio prida novy user .. staci ho zmazat alebo disablovat a uz je vsetko ako pred tym ..
Jen vymazat ho nestačí - přihlášení nabíhá pořád i potom. Pomůže jedině proces, který napsal bassline - pak už je to OK.

Odpovědět