JAKÉ BY MĚLO BÝT POŘÁDNÉ " AUDIO PC" ?!

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
sidewinder

Standart PC + Intel HT

Příspěvek od sidewinder »

Cao mam dotaz. Pred casem jsem upgradoval na Intel HT 2.6 a prave laboruju s vykonem a windows. Pri nastaveni windows v ACPI modu vidim v systemu 2 procesory v cubase mam aktivovano Multiple CPU vse bezi ale praska zvuk treba pri rolovani okna. Zkusil jsem tedy dat ovladac pro standart pc vse bezi bez praskani ale v systemu je pouze jeden cpu. Da se do standart pc modu nejak doinstalovat neco co bude zase podporovat oba procesory? Ovladace k desce mam nainstalovane vsechny.

p4 ht 2.6
asus p4pe-x
2x512 MB 400Mhz
st audio dsp 2000 c-port

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

sidewinder : Standard PC je len jeden proceor .. HAL musis mat MPS Multiproc PC ...

Zoznam HAL : http://support.exe.sk/ff.asp?id=923

kexik

Příspěvek od kexik »

sidewinder: potrebujes aj aplikaciu ktora je kompatibilna s mutiprocesorovym prostredim. SX2 je, ale take lowendovejsie udelatka typu fruityloops alebo reason celkom dobre nemusia byt schopne onej ficury. potom budu bezat vlastne len na jednom virtualnom procesore, cize stratis 50% vykonu...

sidewinder

ZDRAVÍM LIDI MÁM PROBLÉM

Všechno znělo logicky a vyplinulo mi z toho že musím mít HAL
MPS Multiproc PC.

Bohužel mi tento HAL při instalaci i při změně v již nainstalových windows způsobí zamrznutí systému při startu asi při jeho zavádění. Při instalaci po výběru tohoto HALu proběhne kopírování instalačních souborů na disk a když už chce nahodit okna začne asi zavádět tento HAL a zůstane zamrzlý s černém dos okně s blikajícícm kursorem vlevo nahoře. Když dělám změnu už ve win změnou ovladače tak to zůstane ve stejném stavu ovšem při dalším startu.
Zkoušel jsem Win XP Prof , Win XP Prof SP1, Win XP Prof SP2 a dnes i originální Win XP Prof SP 1. Všechny končí stejně.

PC: Asus P4PE-X, Intel HT 2,6, 1GB RAM, GEForce3Ti, Sta 2000 C-Port, WD 80, 120 GB

V biosu mam HT enabled a PnP off.

A TEĎ BABO RAĎ

kexik

Příspěvek od kexik »

mas ht procesor... kludne ht vypni a pojed. o nic moc neprides, co sa tyka ykonu v audiu. navyse som si neni 100% isty ci na HT potrebujes multiprocesor HAL. HT neni dvojjadrovy procak, len taky fake...

sidewinder

Kexik: Takze rikas ze se mam vykaslat na valku s MPS HALem a mam opet instalovat stare dobre Standart PC? Je fakt ze jen s touto konfiguraci mi audio slape bez problemu. Jen jsem doufal ze prepnutim na HT i ve win ziskam este trochu vykonu navic.

kexik

Příspěvek od kexik »

zjavne nemas na vyber, heh? ja som osobne HT nikdy nemal, chlapkom co ho mali v robote som XP navalil tak ako si to sam system defaultne nastavil a dalej po tom nepatral... beztak si to kupili len koli egu a pisali na tom vo worde ;)
myslim ze som niekde porovnanie HT ns normal mod videl testovat na cubase a ziadna drama sa nekonala.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Z vlastni zkusenosti muzu potvrdit, ze v nekterych pripadech HT vede naopak ke snizeni vykonu.

bluem

Příspěvek od bluem »

zdar. ja mam prescott 2.8Ghz s HT. mam to zapnute, nemam s tym ziadny problem. je to starsi chipset - intel 865 na doske. neviem, ale nikdy som s tym ani ziadny problem nemal. na audio to funguje uplne bezproblemovo...

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

bluem: nejde o to, ze by to nefungovalo. Jde o to, ze to nefunguje sidewinderovi a ze tim ze to vypne, o nic neprijde ;)

Odpovědět