Jakou základovou desku pro PC?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
bassline

Příspěvek od bassline »

dno:....no ved toto...ja mam prave zdielanu pamat cize si grafika berie z ramky, to sa nikde neda vypnut? ...je to uplna zbytocnost a netreba mi to...a urcite ten vykon nebude taky ako keby tych 512 MB bolo priamo na grafike...

Dno

Příspěvek od Dno »

bassline : hej .. nedavno som robil PC dakemu muzikantovi .. a zistil som ze uz nie su normalne grafiky .. skoro vsetky (aj ATI aj NVIDIA) maju technologie ktore umoznuju grafike liezt do RAM pocitaca .. je to smutne ..

mozno sa to vyuzije len pri 3D .. takze by to nemuselo vadit .. ale aj tak si myslim ze lepsie tam take nieco nemat ..

kexik

Příspěvek od kexik »

to tak bolo vzdy, od cias agp... ale ta pamat sa normalne pouziva len na textury v 3d mode, a len vtedy, ked ti fyzicka graficka pamat dojde, co sa pri 32mb (a viac) v 2D nemoze stat

navyse dnes su systemove ramky 10x rychlejsie ako niekedajsie video pamate, takze dnes uz zdielanie pamate ma celkom ine dimenzie ako kedysi

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

No jo, ale ty myslíš AGP aperturu. Ale ono dneska ti opravdu na grafiku napíšou 256MB RAM a je tam čtvrtina. To nebejvalo.

kexik

Příspěvek od kexik »

ctirad: jasne, aperturu... to o com hovoris, sa deje aj na desktopoch? na laptopoch o tom viem, ale to je len taky marketingovy oblbovak pre hlupakov, v specifikaciach je potom malymi pismenkami napisana tvrda realita :)

bassline

Příspěvek od bassline »

ono mi tu ramku grafika zerie stale...ked pozriet v task manageri tak mi ukazuje niekolko sto megabajtov vyuzivanych a nevidim ziaden proces ktory tolko vyuziva...takze to bude ta grafika zrejme...inac, preco mi ukazuje v task manageri nad 2GB pamate ak mam iba 1 GB?...rata sa do toho aj pagefile.sys, alebo ako mam tomu rozumiet...

Odpovědět