Jakou základovou desku pro PC?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Digo

Jakou základovou desku pro PC?

Příspěvek od Digo »

Mám Pentium III 450 Mhz a základní desku Microstar s chipsetem 810i s integrovanou grafikou bez AGP. Zvukuvku mám Deltu 44. Potřeboval bych poradit, jakou desku a procesor v poměru cena /výkon, aby to šlapalo. Midi Audio VST atd. Zatim dělám v Cakewalku a chci přejít na Cubase SX.

Digo

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Tady na Ezone je docela slušnej článek jak postavit audio stanici. Myslim že pořád ještě platí...

http://www.ezone.techno.cz/electrobook.php?id=31

U těch Athlonů jsou akorát již novější CHipsety pro boardy. S podporou 333 DDR.

U P4 nevím. Co se týče desky určitě bych doporučil Asus.

Rai

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ja preferujem Intel .. Vyrobca neni az taky podstatny .. jasne ze nie to najlacnejsie , ale ci zoberes ASUS , MSI , Gigabyte .. vsetko by malo fungovat .. Hlavne Intel chipset samozrejme ..

kexik

Příspěvek od kexik »

plny suhlas s Pytkinom. asusky su pomale. z cenovo (a u nas) dostupnych mozem doporucit gigabyte a chaintech. originalne intel boardy su takisto pomale. pozor aj na kvalitu pamati, nekupujte am1 a hlavne nie pqi !!! ak chcete stabilitu, nepretaktuvajte.

DodoMusic

n-Force

Příspěvek od DodoMusic »

Na AMD som presiel pred pol rokom a este stale som z toho vyteseny ze ten komp stiha vsetky sialenosti ,ktore si vymislim.
Takze chipset jedine n-Vidia n-FORCE ktomu 2000XP+ 512 MB DDRAM a ste zavodou !!!
Skoda,ze ma CUBASE SX tak malo inset a send slotov :-)

DodoMusic

AMD

Příspěvek od DodoMusic »

http://mixonline.com/ar/audio_amd_suppl ... /index.htm

Precitajte si na com pracuju profici !!!

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Dodo : kazdy ma svoje skusenosti ..

eGen

Re: n-Force

Příspěvek od eGen »

DodoMusic píše:Na AMD som presiel pred pol rokom a este stale som z toho vyteseny ze ten komp stiha vsetky sialenosti ,ktore si vymislim.
Takze chipset jedine n-Vidia n-FORCE ktomu 2000XP+ 512 MB DDRAM a ste zavodou !!!
Skoda,ze ma CUBASE SX tak malo inset a send slotov :-)
No o N-Force jsem v KEYBOARDS cetl dva dily Dr.PC a ten prvni nevypadal povzbudive. Ma strasny problemy s DSP kartama.

Ja jsem taky zastanece intela, kvuli podpore. Vzdy jsou prvni optimalizace pro intel a pro zbytek az potom nebo vubec (at jde o chipsety nebo instrukcni sady)

kexik

Příspěvek od kexik »

athlony oi vyzaduju dobre=hlucne chladenie. to pri hudobnom pc zavazi, ak vam ma v striharni daco hucat... kazdopadne treba investovat do velkeho chladica s 8 cm ventilatorom na nizkych otackach (do 2700 rpm). turbinky a podobne nezmysly nestoja za rec.

*wolli

Příspěvek od *wolli »

Podle me treba Soltek je dobra a levna deska. Rekl bych, ze na urovni Aususe, ale v prumeru o nekolik stovek levnejsi...
Co se tyce ty hlucnosti, nevim, ja mam XP1800 a vetrak za sest stovek, komp je pod stolem a urcite je mnohem min hlucnejsi nez nejakej Duron, ty se hodne prehrivaj - XPcka uz jsou vychytanejsi. Navic jsem pretaktoval z 1,5 na 1,4 a problemy s prehrivanim zadne...

LUPO

Příspěvek od LUPO »

DODOMUSIC: to je evidentne placena reklama od AMD....

Martin

Příspěvek od Martin »

.
.
.
.
.
.
.

Řeším nyní problém :

Jakou základní desku koupit, která zvládne jak Core 2 Duo , tak v budoucnu zvládne možný upgrade na čtyřjádrový procesor?
maximální cena do 7500,-

Jakou grafickou kartu doporučujete k této desce?
Pár lidí mi stále doporučuje Matrox P650 . Ale myslím, že Matrox už je docela překonaný( alespon co se týka tech levnejsich karet do 8 tisíc) - co do výkonu, tak do kvality v 2D.
Přece jen , tahle karta už je na trhu cca 5let.

Na tomto hudebním PC poběží pouze hudební aplikace Cubase , a jeden velký 24"LCD

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Myslim ze s MB ASUS P5B DeLuxe rozhodne chybu neudelas ;) Sam jsem nedavno vybiral dlouho a nakonec jsem skoncil u ni.
Jestli to bude jenom pro Cubase, tak si myslim, ze je uuuplne jedno, co do toho das za grafiku :) osobne bych koupil cokoliv od ATI nebo nVidie s pasivnim chlazenim.

Symphonic

Příspěvek od Symphonic »

Kermitak píše:Myslim ze s MB ASUS P5B DeLuxe rozhodne chybu neudelas ;) Sam jsem nedavno vybiral dlouho a nakonec jsem skoncil u ni.
Jestli to bude jenom pro Cubase, tak si myslim, ze je uuuplne jedno, co do toho das za grafiku :) osobne bych koupil cokoliv od ATI nebo nVidie s pasivnim chlazenim.
Take mam ASUS P5B DeLuxe /Wifi, a zatim spokojenost.
A na audio je potreba podle mne Intel, pokud jde cloveku o stabilitu a kompatibilitu.

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Podepisuji jak Asus P5B (deluxe) tak karty s pasivem (u DVI je kvalita RAMDACu bezpředmětná).

Co se týče zmínky o Intelu jako jediné volbě na audio, tak to zase nesouhlasil. Kombinace AMD+VIA chodí naprosto luxusně, ale na druhou stranu slušná deska pro AM2 dneska na trhu prostě není. Bohužel.

Odpovědět