Jakou základovou desku pro PC?
Jakou základovou desku pro PC?
Mám Pentium III 450 Mhz a základní desku Microstar s chipsetem 810i s integrovanou grafikou bez AGP. Zvukuvku mám Deltu 44. Potřeboval bych poradit, jakou desku a procesor v poměru cena /výkon, aby to šlapalo. Midi Audio VST atd. Zatim dělám v Cakewalku a chci přejít na Cubase SX.
Digo
Digo
-
Návštěvník
Tady na Ezone je docela slušnej článek jak postavit audio stanici. Myslim že pořád ještě platí...
http://www.ezone.techno.cz/electrobook.php?id=31
U těch Athlonů jsou akorát již novější CHipsety pro boardy. S podporou 333 DDR.
U P4 nevím. Co se týče desky určitě bych doporučil Asus.
Rai
http://www.ezone.techno.cz/electrobook.php?id=31
U těch Athlonů jsou akorát již novější CHipsety pro boardy. S podporou 333 DDR.
U P4 nevím. Co se týče desky určitě bych doporučil Asus.
Rai
-
kexik
-
DodoMusic
Re: n-Force
No o N-Force jsem v KEYBOARDS cetl dva dily Dr.PC a ten prvni nevypadal povzbudive. Ma strasny problemy s DSP kartama.DodoMusic píše:Na AMD som presiel pred pol rokom a este stale som z toho vyteseny ze ten komp stiha vsetky sialenosti ,ktore si vymislim.
Takze chipset jedine n-Vidia n-FORCE ktomu 2000XP+ 512 MB DDRAM a ste zavodou !!!
Skoda,ze ma CUBASE SX tak malo inset a send slotov
Ja jsem taky zastanece intela, kvuli podpore. Vzdy jsou prvni optimalizace pro intel a pro zbytek az potom nebo vubec (at jde o chipsety nebo instrukcni sady)
-
kexik
-
*wolli
Podle me treba Soltek je dobra a levna deska. Rekl bych, ze na urovni Aususe, ale v prumeru o nekolik stovek levnejsi...
Co se tyce ty hlucnosti, nevim, ja mam XP1800 a vetrak za sest stovek, komp je pod stolem a urcite je mnohem min hlucnejsi nez nejakej Duron, ty se hodne prehrivaj - XPcka uz jsou vychytanejsi. Navic jsem pretaktoval z 1,5 na 1,4 a problemy s prehrivanim zadne...
Co se tyce ty hlucnosti, nevim, ja mam XP1800 a vetrak za sest stovek, komp je pod stolem a urcite je mnohem min hlucnejsi nez nejakej Duron, ty se hodne prehrivaj - XPcka uz jsou vychytanejsi. Navic jsem pretaktoval z 1,5 na 1,4 a problemy s prehrivanim zadne...
.
.
.
.
.
.
.
Řeším nyní problém :
Jakou základní desku koupit, která zvládne jak Core 2 Duo , tak v budoucnu zvládne možný upgrade na čtyřjádrový procesor?
maximální cena do 7500,-
Jakou grafickou kartu doporučujete k této desce?
Pár lidí mi stále doporučuje Matrox P650 . Ale myslím, že Matrox už je docela překonaný( alespon co se týka tech levnejsich karet do 8 tisíc) - co do výkonu, tak do kvality v 2D.
Přece jen , tahle karta už je na trhu cca 5let.
Na tomto hudebním PC poběží pouze hudební aplikace Cubase , a jeden velký 24"LCD
.
.
.
.
.
.
Řeším nyní problém :
Jakou základní desku koupit, která zvládne jak Core 2 Duo , tak v budoucnu zvládne možný upgrade na čtyřjádrový procesor?
maximální cena do 7500,-
Jakou grafickou kartu doporučujete k této desce?
Pár lidí mi stále doporučuje Matrox P650 . Ale myslím, že Matrox už je docela překonaný( alespon co se týka tech levnejsich karet do 8 tisíc) - co do výkonu, tak do kvality v 2D.
Přece jen , tahle karta už je na trhu cca 5let.
Na tomto hudebním PC poběží pouze hudební aplikace Cubase , a jeden velký 24"LCD
Take mam ASUS P5B DeLuxe /Wifi, a zatim spokojenost.Kermitak píše:Myslim ze s MB ASUS P5B DeLuxe rozhodne chybu neudelasSam jsem nedavno vybiral dlouho a nakonec jsem skoncil u ni.
Jestli to bude jenom pro Cubase, tak si myslim, ze je uuuplne jedno, co do toho das za grafikuosobne bych koupil cokoliv od ATI nebo nVidie s pasivnim chlazenim.
A na audio je potreba podle mne Intel, pokud jde cloveku o stabilitu a kompatibilitu.